Założyłem ten wątek po przeczytaniu informacji pod linkiem:
http://www.f4forums.com/forums/showthread.php?t=10861Problem dotyczy nowych kart graficznych oraz Visty.Jeśli ktoś będzie chciał zmienić PC na nowszą wersje to może spotkać się z problemem opisanym w tym linku.Próbowalem ten problem poruszyć w innym wątku,ale nie znalazł zainteresowanie,dlatego założyłem nowy.
Pierwsze stwierdzenie Vista nie nadaje się do Falcona.Co do rodzaju kart graficznych a konkretnie wyboru producenta ATi,GeForce lub Matrox to na forum Viperpits stosują zarówno ATi jak i GeForce.
Następny problem dotyczy procesorów i tutaj panuje opinia,że im lepszy procesor tym lepiej.Zacytuję Red Doga "ponieważ Falcon jest ciągle starym softem,dlatego należy wybrać bardzo dobry CPU".
Przypuszczam,że na naszym forum większość ma FalconaOF a niewielu podobnie jak ja posiada AF,ale problemy mogą być podobne.
Drugim powodem założenia tego wątku jest to,że chcę w ciągu najbliższych 2 miesięcy kupić nowy PC i nie mieć problemów z Falconem.Dlatego mam prośbę do kolegów grających w Falcona aby wyrazili swoją opinię na temat konfiguracji PC dla Falcona lub przedstawili swoje zestawy konfiguracyjne.Mój przypadek różni się tylko tym od innych,że stosuję dodatkowe programy współpracujące z AF związane z sterowaniem kokpitu F16.Chcę testować następne programy związane z MFD (MFD Extractor ) oraz CP (FalconGauges).Mój obecny PC nie wyrabia i w związku z tym nie włączam programu G15 Viper,który steruje DED ponieważ nie ma "płynności ruchu" podczas gry.
Prawdopodobnie wymagania na OF są większe niż na AF,ale to w niczym nie przeszkadza aby zrobić uniwersalny zestaw PC dla obu wersji.Mam nadzieję,że koledzy grający w Falcona włączą się do dyskusji
pozdrawiam,vito_zm