Autor Wątek: Aktywacja DCS - pytania/problemy  (Przeczytany 32978 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kapuhy

• Gość
Aktywacja DCS - pytania/problemy
« dnia: Stycznia 13, 2009, 19:00:23 »
Czy któryś szczęśliwy posiadacz rosyjskiego DVDka mógłby napisać, jak wygląda instalacja i aktywacja?
Jestem na etapie wymiany bebechów w blaszaku (pomijając wojny z windą), więc trochę szkoda byłoby mi wyparowujących kolejnych aktywacji...

Odp: Aktywacja DCS - pytania/problemy
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 13, 2009, 20:38:21 »
Czy któryś szczęśliwy posiadacz rosyjskiego DVDka mógłby napisać, jak wygląda instalacja i aktywacja?
Jestem na etapie wymiany bebechów w blaszaku (pomijając wojny z windą), więc trochę szkoda byłoby mi wyparowujących kolejnych aktywacji...

Jeśli chodzi po DVD to nie ma najmniejszego problemu z aktywacjami. Po prostu instalujesz program i zachowuje się on podobnie jak "patchowany" LOFC - płytkę trzeba włożyć co kilka dni (7-10? - nie zwróciłem na to uwagi). Żadnego limitu aktywacji chyba nie ma (w każdym razie nie wygląda na to). Nie wiem natomiast jak to wygląda w wersji "download", tam zapewne ilość aktywacji jest ograniczona, po czym trzeba otrzymać kolejne kody.

kapuhy

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 13, 2009, 20:47:32 »
Tego właśnie chciałem się dowiedzieć, dzięki :001:

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 13, 2009, 21:09:12 »
Jesteś pewien Razor?

Mnie od czasu instalacji program o żadną płytkę nie prosił. Za to aktywacja jak najbardziej była, chociaż wyklikałem trochę w ciemno nie mając cyrylicy tylko jakieś krzaczki.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 13, 2009, 21:12:00 »
Ja też miałem raz aktywację, nawet przeklepałem nr przyklejony wewnątrz pudełka... i jeśli dobrze zrozumiałem (mam nadzieję że nie lol) to zostały mi jeszcze dwie takie próby z aktywacją. Ale może czegoś nie zrozumiałem.

« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 13, 2009, 22:01:19 »
Jesteś pewien Razor?

Nie - dlatego odnośnie limitu aktywacji/instalacji napisałem "chyba".

Mnie od czasu instalacji program o żadną płytkę nie prosił.

A to ciekawe? Z tego co się zorientowałem to konieczność włożenia płytki co kilka dni istnieje nie tylko u mnie - może pomimo pozorów, występują różne wersje sytemu zabezpieczeń?

Numer też wpisywałem, ale nie było czegoś coś sprawiałoby wrażenia aktywacji - raczej po prostu weryfikacja numeru. Ciekawe.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 13, 2009, 22:20:54 »
A mnie się wydaje, że jak prosi skrzaczoną cyrylicą o aktywację, to można wybrać 2 opcje:
- aktywacja przez klucz w pudełku,
- sprawdzanie autentyczności płyty.

Jeśli aktywujemy kluczem, to już się potem nie pyta i to chyba jest coś a la wersja downolad.
Jeśli przez autentyczność płyty, to co tydzień mamy "czek".

pozdrawiam,
qrdl

ps. Podkreślam, że to są moje doświadczenia. Najpierw uruchamiałem z płyty, to ją sprawdzał, potem wprowadziłem klucz/aktywację i przestał.

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 13, 2009, 22:26:52 »
Jeśli aktywujemy kluczem, to już się potem nie pyta i to chyba jest coś a la wersja downolad.

Mnie w takim razie właśnie ciekawi czy w przypadku wersji DVD liczba możliwych aktywacji poprzez ten klucz jest ograniczona czy też nie.

« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 13, 2009, 22:27:24 »
Do tego jeszcze podczas sprawdzania płyty pyta czy to oryginalna czy kopia zapasowa.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 13, 2009, 22:27:37 »
Ruska wersja:

1. Sprawdzanie płytki raz na tydzień
2. Trzy aktywacje / deaktyuwacje

Angielska wersja:
1. Osiem aktywacji / dezaktywacji

W rosyjsiej wersji ja wybieram opcje: "gotowić z dyska" (jakoś tak). . Zresztą znajdzcie sobie plik "protect.exe" i tam są do wyboru opcje. Mozna też wywalić wpis z rejestru wtedy zabezpieczenie wraca ponownie do wyboru metody sprawdzania.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 16, 2009, 23:32:24 »
Może to głupie pytanie, ale może mi ktoś łopatologicznie wytłumaczyć jak te aktywacje działają ? - Powiedzmy że kupię dvd w marcu jak będzie dostępne, i co - mogę program zainstalować 8-10 (nie wiem ile) razy, po czym muszę kupić nową kopie ?

kapuhy

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 19, 2009, 20:03:59 »
Sima musisz aktywować - zużywasz aktywację. Zmieniasz coś w konfiguracji kompa, system - naliczają się punkty, jak przekroczysz 12 pkt. - musisz użyć nowej aktywacji. Jeżeli przed zmianą sprzętu dezaktywujesz grę - oszczędzasz aktywację, tracisz jedną deaktywację.
Jak reinstalujesz grę bez zmiany systemu i sprzętu - aktywacji zużywać nie musisz (teoretycznie).
Więcej o zasadach tutaj:
http://forums.eagle.ru/showpost.php?p=568704&postcount=3

Starforce jest upierdliwy i jechany od góry do dołu na bardzo wielu forach, bardziej przeszkadza użytkownikom niż piratom i jego wybór przez ED to trochę strzał w stopę. Ale może w wersji DVD coś zmienią...   

empeck

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 19, 2009, 20:42:57 »

« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 19, 2009, 21:16:42 »
Czyli przy wykorzystaniu wszystkich aktywacji/deaktywacji mamy możliwość 18-krotnego zainstalowania gry po czym należy zakupić ja jeszcze raz ? Dobrze rozumuje ?

kapuhy

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 19, 2009, 21:27:11 »
Nie do końca - jeśli nic nie zmienisz w systemie i sprzęcie, to masz w teorii reinstalacje za free. Jak zapomnisz czy pochrzanisz coś z deaktywacjami, to może być gorzej. Czy system aktywacji/deaktywacji działa idealnie i zgodnie z założeniami też raczej trudno powiedzieć, bo sim jest krótko na rynku...