Autor Wątek: Zabezpieczenie silników przed ptakami  (Przeczytany 4225 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl

• Gość
Odp: Zabezpieczenie silników przed ptakami
« Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 17, 2009, 16:57:54 »
Przestrzeń powietrzna tak samo należy do gęsi jak i samolotów. Może nawet bardziej do gęsi, bo one z natury są stworzone do latania.
Proponuję też pomyśleć o ich losie, który wcale nie jest łatwy.
A bezpiecznie to jest siedzieć na ziemi, może za wyjątkiem okolic lotnisk  :banan

pozdrawiam,
qrdl

Offline TheWitch

• *
  • IL-2 racer
« Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 17, 2009, 18:26:13 »
Jakie mamy szanse, kiedy kaczki zaatakują ?
http://pl.youtube.com/watch?v=NQY1StnoafM :115:

Idąc Doliną Śmierci zła się nie ulęknę ... albowiem to ja jestem najgorszą wiedźmą w tej dolinie !

« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 17, 2009, 19:03:57 »
Temat jest poważny, ale skoro część postów jest żartobliwa...
To może dało by się zmodyfikować i zaadoptować pomysł z czasów początków motoryzacji, gdy przed każdą "automobilą" miał iść człowiek z czerwoną chorągiewką i ostrzegać? Może przed każdym samolotem specjalnie wyhodowany i wytresowany sokół?  :004:
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 17, 2009, 19:59:16 »
Temat jest poważny, ale skoro część postów jest żartobliwa...

"Poważne" tematy znajdują się w dziale tematycznym "Lotnisko" (tam tego typu żartobliwe posty się usuwa, a do autorów strzela), a ten został założony w "Barze" gdzie żarty są jak najbardziej dopuszczalne.

« Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 18, 2009, 15:27:23 »
Zwłaszcza, że chodzi o życie ludzi, lol.
Ubawiłem się jak norka  :005:

damos

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 18, 2009, 15:32:11 »
To ratuj je... Skoro ludzie piszą ci, że od 50 lat nikt nie wymyślił odpowiedniej ochrony przed ptakami - coś w tym musi być. Jeśli nie wierzysz - bierz się na poważnie do roboty. Jak wymyślisz - zarobisz majątek.
Wielu ludzi jest oburzonych zbyt lekkim traktowaniem życia ludzkiego przez pilotów i konstruktorów. Jeden nawet miał pretensje do załogi śmigłowca LPR, że "nie zabrała z sobą pompażu". Zwłaszcza, że chodziło o życie ludzi.

« Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 18, 2009, 15:42:47 »
... http://www.youtube.com/watch?v=rSafRuLB0c0 - Trent 900 podczas testu:)
...
Mylisz się damos, to tylko kwestia pieniędzy. Jednak te niewybredne żarty zmusiły mnie, by zareagować. Nawet, jeśli jesteśmy w barze.

Diobeł

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 18, 2009, 16:02:21 »
Proponuję jednak Panowie nie nagłaśniać tej sprawy, bo jeszcze się znajdą "ekolodzy" którzy zechcą bronić ptaki przed silnikami.  :021:

« Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 18, 2009, 16:46:57 »
Zwłaszcza, że chodzi o życie ludzi, lol.
Ubawiłem się jak norka  :005:

Brak poczucia humoru to już Twój osobisty problem.  :118:

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 18, 2009, 17:04:52 »
Brak poczucia humoru to już Twój osobisty problem.  :118:

Najgorsze że się mylisz, co ostatnio u nas w polityce widać:).
Proponuję jednak Panowie nie nagłaśniać tej sprawy, bo jeszcze się znajdą "ekolodzy" którzy zechcą bronić ptaki przed silnikami.  :021:
No przecież chronią. A to spaliny nie takie jak trzeba, a to za głośno. Na całe szczęście chyba jeszcze żaden nie wpadł na to że taki pasztet z gęsi mógł mieć jajeczka:)
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline TheWitch

• *
  • IL-2 racer
« Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 18, 2009, 23:42:20 »
Wybaczcie, jeśli to rzeczywiście miał być poważny temat, ale wobec tego należało by się także zająć ochroną samochodów osobowych przed dzikami, jeleniami i innymi dzikimi stworzeniami. Dziwne, że nad tym nikt nie pracuje. Może by tak użyć laserów, albo wielkich stalowych płyt pancernych i potężnych noży rozdrabniających ? Dla mnie próba zabezpieczenia się przed światem za wszelką cenę to lekka paranoja, podobnie jak u jednego gościa, który wydał prawie pół miliona na samochód z wszystkimi systemami zabezpieczeń i kontroli trakcji, dodatkowo parę tysięcy na najlepsze zimowe opony, a potem był pewnie mocno zdziwiony kiedy szedł do nieba po próbie pokonania oblodzonego zakrętu z nadmierną prędkością.

Ta planeta nie została jeszcze do końca ujarzmiona. Na szczęście.

Idąc Doliną Śmierci zła się nie ulęknę ... albowiem to ja jestem najgorszą wiedźmą w tej dolinie !

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 18, 2009, 23:54:58 »
Czyli w celu ochrony przed złem wszelakim wynajmijmy wiedźmę i po sprawie:D
Z luźnych przemyśleń:
Od tej ochrony przed wszystkim to nam się rasa degeneruje:)
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline Meehau

• *
  • CyC
« Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 19, 2009, 00:01:15 »
le wobec tego należało by się także zająć ochroną samochodów osobowych przed dzikami, jeleniami i innymi dzikimi stworzeniami

Już coś takiego wymyślili :) Ja np. mam zamocowane na przednim zderzaku takie jakby gwizdki, które w czasie jazdy wydają dzwięki niesłyszalne dla ludzi, a ponoć o działaniu odstraszającym dla zwierząt. Czy działa? Trudno powiedzieć, w każdym razie póki co się w żadną dziczyznę samochodem nie wmeldowałem, a żyję w miejscu gęsto zamieszkanym przez ww przez Ciebie zwierzaki, gdzie widok dziczej rodzinki spacerującej sobie skrajem drogi nie jest niczym nadzwyczajnym. Za to znajomy miał dosyć nieprzyjemną sytuację, mianowicie jakaś niedoszła bambi wskoczyła mu w bok samochodu, gdy ten jechał z niemałą prędkością. Tylne boczne drzwi i rzeczony bambi, kompletnie zdemolowane... i na szczęście tylko tyle. A to wszystko tak naprawdę przez nas,ludzi, którzy weszliśmy tam z buciorami kilkanaście zaledwie lat temu, z nowymi drogami, działkami budowlanymi, domami...
Meehau
"The milk of aircrew kindness comes in very small containers and has a quick expiration date"

Offline TheWitch

• *
  • IL-2 racer
« Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 19, 2009, 00:27:15 »
Czyli w celu ochrony przed złem wszelakim wynajmijmy wiedźmę i po sprawie:D

ZŁO to ja !  :115:

Schmeisser

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 19, 2009, 00:45:42 »
Eeeee... to ja powiedziałem  :004:  .... jakby to pewien klasyk zakomunikował :D

Wiecie jakie jest obecnie najlepsze zabezpieczenie cennego ludzkiego życia, przed komplikacjami wynikającymi z utraty ciągu 4 sekundy po domknięciu komór podwozia? Popatrzcie sobie na takiego Benka 747 :D , ewentualnie innego Benka , trochę starszego, ale posiadającego równie skuteczny system.
Ten system to genialna kombinacja rachunku prawdopodobieństwa, statystyki i prostoty :D Ptaki są wredne ale chyba jeszcze nigdy nie wpadły do czterech silników naraz :D