Autor Wątek: Su-35S (T-10BM)  (Przeczytany 128694 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Su-35S (T-10BM)
« Odpowiedź #315 dnia: Listopada 13, 2014, 14:16:42 »
Bo to jest jakiś Tranformer ;-) Propagandzia Panie...  :evil:

Zupełnie poważnie to nie mam pojęcia co się tam dzieje i nie mam pojęcia co ewentualna manipulacja miałaby mieć na celu - czary jakieś :o

« Odpowiedź #316 dnia: Listopada 13, 2014, 18:10:20 »
Heh, jak tylko zobaczyłem pierwsze zdjęcia prototypu to po prostu czułem, że to będzie magiczna maszyna;)
Już rok temu oglądając filmy z Le Bourget wydawało mi się, że chwilami jest coś nie tak, ale pomyślałem, że po prostu stary jestem i oczy już nie te...
w ramach hintu wersja HD: http://www.youtube.com/watch?v=yVlmoNtcyhY
w 01:00 zaczyna się chyba ten sam dowcip...?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #317 dnia: Listopada 13, 2014, 18:34:02 »
Po prostu w 0:19 nie patrzysz na spód samolotu tylko na jego grzbiet i wszystko staje się jasne. ;) Wideo słabej jakości, to można się pomylić.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #318 dnia: Listopada 13, 2014, 20:08:26 »
Jest jeszcze jedna opcja. Może mieć jeszcze wektor ciągu. Mig-29 OVT podobne cuda wyprawiał na niebie. Może to jest zwykła pokazówka, że można tą technologię zastosować także w Su.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #319 dnia: Listopada 13, 2014, 20:50:09 »
Wygląda to wszystko bardzo efektownie, a Su to chyba najładniejszy myśliwiec teraz. Myślę jednak, że nawet "głupi" F-15 ze wsparciem AWACSa szybko zakończyłby te tańce przy pomocy AMRAAMA.
'"Pana, pana. Po ile te choinki?"

Nielot

• Gość
« Odpowiedź #320 dnia: Listopada 13, 2014, 21:02:12 »
Eee tam... Su ze swoją superzwrotnością wymanewrowałby wszystkie AMRAAM-y, a następnie zastosowałby "znaną metodę walki pilotów radzieckich - taran".

« Odpowiedź #321 dnia: Listopada 13, 2014, 21:46:12 »
Dzięki Trytolski - Materiał filmowy plus inny kąt widzenia i zagadka rozwikłana :D Oczy też nie pierwszej młodości.. Ooo, a kolega Kredes przypomniał mi, że gdzieś tak początkiem lat 90-tych rosyjscy, już nie radziedzcy na zaproszenie Amerykanów mieli okazję "powalczyć" w ćwiczeniach z F-15. Oczywiście na Suszkach 27-mych.. Wynik był taki, że "pieśni bohaterskie" śpiewano pod Kremlem ;) Zdarzenie autentyczne - pisano, a nawet filmik dokumentalny skręcono.. Co do Su-35 i AMRAAM-ów - wątpliwe, choć nie niemożliwe. Zbyt nowoczesna to maszyna - lecz nie sprawdzonoa bojowo.. jeszcze..

« Odpowiedź #322 dnia: Listopada 13, 2014, 22:51:31 »
kolega Kredes przypomniał mi, że gdzieś tak początkiem lat 90-tych rosyjscy, już nie radziedzcy na zaproszenie Amerykanów mieli okazję "powalczyć" w ćwiczeniach z F-15.
No to napisz jeszcze, że się w drodze powrotnej mało nie potopili, jak się im amerykańskie paliwo zagotowało na powrocie z Alaski. A same ćwiczenia były podobnie miarodajne jak hinduskie parę lat temu, też Su-27 pogoniły F-15, i też nikt specjalnie poważnie tego nie uważał bo tu też wykluczono BVR. A przecież to jest proza współczesnego pola walki- datalink i skanowanie fazowe, a nie widowiskowość na pokazach i ćwiczeniach.
-Mamo dlaczego ci ludzie klęczą?
Bo to synku E24 jedzie.
-A ten za nim, to ma awarię?
Nie synku, to diesel.

« Odpowiedź #323 dnia: Listopada 13, 2014, 23:12:35 »
Z ciekawości zapytam... A BVR - jest miarodajne..?

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #324 dnia: Listopada 14, 2014, 08:33:22 »
Ja bym tej walki BVR nie przeceniał. Wolałbym, żeby Toyo potwierdził bądź zaprzeczył, ale wg. mnie przy konflikcie na pełną skalę pomiędzy wyrównanymi przeciwnikami walki BVR będą raczej sporadyczne, za wyjątkiem pewnych faz konfliktu.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

« Odpowiedź #325 dnia: Listopada 14, 2014, 16:10:26 »
Odnośnie tej wizyty w USA,to za sterami Su-27 zasiadał sam Aleksandr Charczewskij osobisty woznica Putina i szef w Lipecku.

« Odpowiedź #326 dnia: Listopada 14, 2014, 16:46:22 »
Ja bym tej walki BVR nie przeceniał. Wolałbym, żeby Toyo potwierdził bądź zaprzeczył, ale wg. mnie przy konflikcie na pełną skalę pomiędzy wyrównanymi przeciwnikami walki BVR będą raczej sporadyczne, za wyjątkiem pewnych faz konfliktu.

Mnie się wydaje, że mając przewagę w dystansie, można decydować o przebiegu walki.
Porównałbym to do walki FW z Jak-em. Jak zaczniesz się kręcić z Jak-em w kółko - to przegrasz, ale można narzucić swój styl walki i Jak będzie bez szans.

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #327 dnia: Listopada 14, 2014, 17:20:25 »
Nie znam się, więc może się mylę, ale nie wydaje mi się, żeby jakaś większa ilość walk odbyła się na większych dystansach.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

« Odpowiedź #328 dnia: Listopada 14, 2014, 18:38:50 »
BVR nie BVR, wydaje mi się, że Su nie ma jakiejś strasznej przewagi jeśli chodzi o osiągi szybkościowo-pułapowe - a to chyba bardziej się liczy niż manewrowość przy prędkościach rzędu 200km/h.
F-15 jest na tyle szybką i wysoko latającą maszyną, że przy przewadze informacyjnej i uzbrojenia może wejść do walki w sprzyjających dla siebie warunkach.
'"Pana, pana. Po ile te choinki?"

« Odpowiedź #329 dnia: Listopada 14, 2014, 21:03:11 »
Dzięki Trytolski - Materiał filmowy plus inny kąt widzenia i zagadka rozwikłana  Oczy też nie pierwszej młodości.. 

Cieszę się, że pomogłem - choć ja osobiście nadal nie widzę co tam się stało.. może rzeczywiście oczy już nie te...:|

Ooo, a kolega Kredes przypomniał mi, że gdzieś tak początkiem lat 90-tych rosyjscy, już nie radziedzcy na zaproszenie Amerykanów mieli okazję "powalczyć" w ćwiczeniach z F-15. Oczywiście na Suszkach 27-mych.. Wynik był taki, że "pieśni bohaterskie" śpiewano pod Kremlem  Zdarzenie autentyczne - pisano, a nawet filmik dokumentalny skręcono..

To było chyba w 1992 roku ? Jest o tym mowa w drugim odcinku filmu pt. "Su-27: The Best Fighter on The World" (dostępny na jutubie w wersjach .ru i .eng) - sam generał Charczewski wspomina tą imprezę. Walka z tego co pamiętam toczyła się w zwarciu i F-15 nie był w stanie utrzymać się na ogonie Flankera.