Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (DCS: Ka-50)  (Przeczytany 86299 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

poko24

• Gość
Odp: Pomoc dla początkujących (DCS: Ka-50)
« Odpowiedź #45 dnia: Sierpnia 16, 2009, 19:13:08 »
I czy to wyłączanie się wszystkich trybów autopilota po wyłączeniu autohovera jest normalne ?
Kanały zawsze wyłączą się same jeżeli zszedłeś poniżej 4 metrów. Wyżej tak się nie powinno dziać. Chyba, że zapomniałeś włączyć generatory przy procedurze przedstartowej...?

narrator

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: Sierpnia 16, 2009, 19:21:27 »
Kanały zawsze wyłączą się same jeżeli zszedłeś poniżej 4 metrów.

A tak poza konkursem to dlaczego tak się dzieje? Przecież to prosta droga do rozwalenia maszyny.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: Sierpnia 16, 2009, 19:27:31 »
Hmmm, może dlatego, że autopilot tłumi reakcje sterowania...? Nie wiem.

« Odpowiedź #48 dnia: Sierpnia 16, 2009, 19:37:37 »
"I jeszcze jedno - czasami po włączeniu Autohovera śmigłowiec wprawdzie wisi, ale obraca wokół własnej osi i jestem zmuszony cały czas kontrować orczykiem, czy tak powinno być ?"

Przed uaktywnieniem automatycznego zawisu śmigłowca musisz dobrze wpierw go wy trymować.
Jeśli uczynisz to prawidłowo, będzie „wisiał” i nawet nie drgnie.
Twój problem polega na złym wy trymowaniu, a następnie włączenie funkcji  tzw. „autozawisu”.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #50 dnia: Września 03, 2009, 17:33:01 »
Co do filmików szkoleniowych poleconych przez
Napisz czego dokładnie nie rozumiesz z poradników, to wyjaśnimy na bieżąco. Bo zakres o który pytasz to tak ok. połowa manuala :)
Poza tym tu:
http://www.digitalcombatsimulator.com/index.php?end_pos=133&scr=products&lang=en

...masz cykl filmików wyjaśniających właściwie wszystko co trzeba wiedzieć do latania.  mam takie pytanie Czy jest gdzieś ewentualne polskie tłumaczenie bo niestety barzdzo krucho u mnie z angielskim a  na dodatek lektor mówi bardzo szybko

« Odpowiedź #51 dnia: Września 03, 2009, 18:12:13 »
Witam bardzo.......
Jestem posiadaczem oryginalnej wersji Ka50 (rosyjskiej) i mam go już ze trzydzieści dób z okładem.
Czytam na forum co tylko.....mam instrukcje z tego forum i za chińskiego Boga nie mogę znaleźć klawiszologii
lokowania celu na HUD'zie ! Jak mam te czerwone "romby" zafixować ? W LockOnie było to TAB .
I jeszcze jedno moja kabina nie jest "klikalna" ?
W zasadzie symulator nie reagóje na kombinacje klawiszy wg dość pokaźnej instrukcji.
Czemu, czemu ?
Tyle co sobie polatam w sposób prosty :Q-góra, A-dół, Z-w lewo itd. albo yojstik prawo, lewo......
Proszę o pomoc.

pozdrawiam 
Yszek
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #52 dnia: Września 03, 2009, 18:26:36 »
Bo masz włączony tryb zręcznościowy. Te romby nie powinny tam być :) Zmień w opcjach i ciesz się "prawdziwym" Black Sharkiem.

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
« Odpowiedź #53 dnia: Września 03, 2009, 18:27:40 »
Awionikę masz na game ustawioną? W opcjach, w klawiszologii masz dwie listy: real i game. Sprawdzałeś prawidłową? Po pobieżnym przejrzeniu lockowanie celu jest pod klawiszem enter.

Ps.
Pisz poprawnie po polsku, inaczej szybko poczujesz niemoc w kolanach...

EDIT:
Miodek mnie ubiegł :).
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

poko24

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: Września 04, 2009, 08:54:57 »
Niestety nikt tutaj chyba Ci nie pomoże w trybie zręcznościowym - wszyscy jesteśmy hardcore'owcami :P. Przyznam się, że nie włączyłem BS w konfiguracji game ani razu.

« Odpowiedź #55 dnia: Września 26, 2009, 20:06:42 »
Może to głupie pytanie i może nie na temat, ale czy podczas kołowania i startu (poziom real) można mieć włączony widok zewnętrzny , czy musi byś tylko z kokpitu, czy też jest to bez znaczenia?

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: Września 26, 2009, 20:35:25 »
Pytasz czy można w sensie czy jest taka możliwość? I dla kogo/czego miałoby to mieć znaczenie?

« Odpowiedź #57 dnia: Września 26, 2009, 21:27:08 »
Bo problem jest taki: przy widoku zewnętrznym na pasie startowym (używam joya) rozpoczynam kołowanie rozpędzam się do prędkości 30-40 km/h przyciągam drązek do siebie aby poderwać śmigłowiec. po chwili kamov kładzie się na lewe "skrzydło" odwraca do góry kołami i rozbija się. nie wiem może coś robie źle. Mógłby ktoś po kolei opisać jak wystartować metodą samolotową lub metodą śmigłowcową (start pionowy)?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #58 dnia: Września 26, 2009, 21:31:47 »
Masz to ładnie przedstawione w tutorialu w grze.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #59 dnia: Września 27, 2009, 15:03:26 »
tak wiem tylko z tym że jak robię to tak jak w tutorialu to wychodzi mi to co opisałe wcześniej. A jak wy to robicie? I czym się steruje łatwiej klawiatura +mysz czy klawiatura +mysz + Joy?

[gmod]Pisownia!! Zdanie zaczynamy wielką literą.[/gmod]

A tak z innej beczki, jeśli masz zamiar latać na symulatorze na zestawie "klawiatura +mysz" prędzej czy później dostaniesz komendę WYJDŹ.
Syringe.
« Ostatnia zmiana: Września 27, 2009, 20:09:40 wysłana przez Syringe »