Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (DCS: Ka-50)  (Przeczytany 86203 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline some1

• Global Moderator
Odp: Pomoc dla początkujących (DCS: Ka-50)
« Odpowiedź #60 dnia: Września 27, 2009, 15:08:20 »
Zapomnij o lataniu na realistycznych ustawieniach bez joya. Z kolei uproszczonego modelu lotu nikt tu nie używa więc nie licz na pomoc ;)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #61 dnia: Września 27, 2009, 15:22:47 »
Gram na realu przy użyciu joya i wychodzi tak jak opisałem wcześniej.
« Ostatnia zmiana: Września 27, 2009, 19:58:28 wysłana przez John Cool »

Offline Meehau

• *
  • CyC
« Odpowiedź #62 dnia: Września 27, 2009, 19:53:46 »
A słyszałeś o skoku ogólnym?
Meehau
"The milk of aircrew kindness comes in very small containers and has a quick expiration date"

« Odpowiedź #63 dnia: Września 27, 2009, 22:05:21 »
już sobie poradziłem ale jest inny problem otóż przy starcie pionowym śmigłowiec unosi się na pewną wysokość i zaczyna robić piruety, obracać dookoła zniżać lot aż w końcu łup o ziemię i game over wie ktoś może jak ustabilizować lot ( włączone są 3 tryby autopilota bank, pitch, heading).

« Ostatnia zmiana: Września 27, 2009, 22:34:32 wysłana przez Syringe »

« Odpowiedź #64 dnia: Września 27, 2009, 22:25:53 »
A kontrujesz orczykiem i pilnujesz dźwigni skoku ogólnego ?

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #65 dnia: Września 27, 2009, 22:30:00 »
Patrząc na ogrom problemów z pilotażem ciekaw jestem czy DCS doczeka się szkółki wzorem tej u Dziadka Kosa.
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

« Odpowiedź #66 dnia: Września 28, 2009, 00:53:33 »
Szkółkę Dziadka znam tylko ze słyszenia na tym forum, ale sam z chęcią bym z czegoś takiego do DCSa skorzystał bo dalej mam problemy z pilotażem (o obsłudze systemów nie mówię, bo za to się jeszcze nawet nie zabrałem)  :D

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: Września 28, 2009, 09:07:40 »
Na mnie nie patrzcie, ja mam mniejszy nalot na Ka-50 niż większość z Was  :118:

Offline Meehau

• *
  • CyC
« Odpowiedź #68 dnia: Września 28, 2009, 09:36:08 »
Ja tam jestem za naturalną selekcją. Problemem nie jest trudność w pilotażu, a raczej nieuctwo w przypadku niektórych.
Meehau
"The milk of aircrew kindness comes in very small containers and has a quick expiration date"

empeck

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: Września 28, 2009, 10:01:01 »
Po dziwnym prowadzeniu śmigłowca w FSach, w DCS poczułem się jak u siebie :) Cały czas trzeba kontrolować dźwignię skoku ogólnego, mocy i pedały i dostosowywać się do sytuacji. To po prostu trzeba wyczuć, a do tego potrzebne jest praktyka. To nie samolot który sam lata. :D

Nie jestem żadnym pro, ale latać, lądować i zawisnąć jakoś tam umiem ;)

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: Września 28, 2009, 10:40:39 »
Polecam Szkółkę Dziadka Cygana :D

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #71 dnia: Września 28, 2009, 16:07:23 »
Polecam Szkółkę Dziadka Cygana :D
To jest taka  :034: ?!?
A tak zupełnie serio to niestety nie miałbym na to czasu w obecnej chwili na otwarcie tego typu działalności- latanie APA.sq , FSX ,DCS jest i tak czasochłonne.
Choć w niedalekiej przyszłości jesli moje umiejetności na coś by sie komuś przydały to..... może, może.

« Odpowiedź #72 dnia: Listopada 08, 2009, 14:53:13 »
Witajcie! Ja już trochę nawet umiem latać, włączyć maszyne pozawisać a nawet obsłużyć działko (choć zapewne nie wykorzystuję 100% jego możliwości :p) Powiedzcie mi - dotychczas latam zawsze z włączonymi 3 kanałami autopilota (tako  rzecze instrukcja). Jakoś to latanie idzie choć czasem mi przeszkadza, ale takie latanie pod las, wychamowanie wyhamowanie i schowanie sie za linią drzew naprzykłąd w miare się udaje - Wy piszecie, że latacie bez autopilotów - Ja nie moge wykonać eleganckiego lotu w takim trybie. Zawis ok ładnie udaje sie wytrymować bez autopilota ale lot to juz bujanie na boki przechyły i ratowanie sie przed katastrofą. Czy to normalne?! :D czy może robie coś nie tak? ;> Oczywiście avionika i lot full real a nawet joya nasmarowałem coby sie nie zacinał :D

[gmod]Pisz uważniej, z ogonkami i bez błędów.[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Listopada 08, 2009, 15:01:04 wysłana przez some1 »

poko24

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: Listopada 09, 2009, 15:32:45 »
W skrócie: Lataj z włączonymi kanałami. A jeżeli potrzebujesz większej swobody manewrowania wciśnij CTRL + A (Flight Director).

Tutaj masz ciekawy link na ten temat:
http://www.simhq.com/_air13/air_429a.html

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #74 dnia: Listopada 09, 2009, 16:59:47 »
Latanie z autopilotem w normalnym locie - mowa tu o zakresie pracy tzw. stabilizacji . Jest to normalny tryb pracy w trakcie każdego lotu. Jeśli chcesz latać "po trasie" używając do tego autopilota musi działać on w trybie pracy- "trasa" , musisz używać trzech kanałów autopilota . Wtedy smiglak leci sam.
Jeśli natomiast chcesz sobie "powywijać" nad lotniskiem można wyłączyć kanał odpowiadajacy za stabilizacje kierunku. Opcja ta jest zalecana dla osób posiadających pedały-orczyk.To akurat moje osobiste spostrzerzenia . Latanie bez włączonych kanałów stabilizacji jest trudniejsze ale to zabawa raczej po to  żeby poeksperymentować lub zobaczyć jak to jest. No chyba że w trakcie walki będziesz miał uszkodzony....wtedy nie ma wyjścia.

Reasumując , powinieneś latać z włączoną stabilizacja autopilota. Kanał kierunku wyłączam bo "kopie " przy zmianie prędkości przekraczając 200km/h
(Chyba że poprawili coś w pachu ,ale nie sprawdzałem).
Latanie bez wł. kanałów ... tylko awaryjnie.