Autor Wątek: Pomoc dla początkujących (DCS: Ka-50)  (Przeczytany 86255 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
Odp: Pomoc dla początkujących (DCS: Ka-50)
« Odpowiedź #90 dnia: Lutego 20, 2010, 15:29:29 »
http://lockonfiles.com/modules.php?name=Downloads&d_op=getit&lid=1270#dl - programik z lockonfiles do nauki chyba. Nie wiem czy dobry bo nie korzystałem.
Ja nauczyłem się tak, że w treningu oglądając startup często wciskałem pauzę i robiłem notatki. Następnym krokiem było odpalenie treningu i przejęcie kontroli od razu na samym początku i próba odpalenia. Wyjaśnienia dalej lecą więc jakby co można na nie spojrzeć. A na końcu jak już potrafiłem jak małpa wszystko powtórzyć zajrzałem do manuala żeby wiedzieć co i po co ciskam i przełączam. Wbrew pozorom odpalanie akuły jest proste i logiczne. Po prostu odpalasz wszystkie potrzebne Ci systemy. :118:
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline Meehau

• *
  • CyC
« Odpowiedź #91 dnia: Lutego 20, 2010, 18:29:40 »
W edytorze misji musisz wyedytować, bądź stworzyć swoją misję gdzie pierwszym waypointem będzie Takeoff from parking/Zapusk na stojankie, po dodaniu śmigłowca ustaw skill pilota jako Player/Igrok dla singla lub Client/Klient dla multi.
Obejrzyj też filmy editor`s note, które dostępne są na youtubie, stronie ED czy folderze na płytce.
Meehau
"The milk of aircrew kindness comes in very small containers and has a quick expiration date"

yacca

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: Lutego 20, 2010, 19:29:16 »

Dzięki za pomoc - zastosuję się do zaleceń :)

Mam jeszcze jedno pytanko - DLACZEGO MÓJ KOKPIT JEST BRZYDKI??
Mam ustawioną rozdzielczość nominalną dla mojego monitora: 1440x900, a widzę bladawe kolory, ząbki na krawędziach (gdzie antyalias?) i nijak się to ma do screenów z gry robionych przez innych graczy - chociażby w prezentacji zlinkowanej poniżej. Co mogę robić nie tak?
Rozdzielczość kokpitu mam ustawioną w opcjach na 1024.

Offline Meehau

• *
  • CyC
« Odpowiedź #93 dnia: Lutego 21, 2010, 11:06:37 »
Tekstury na najwyzszy poziom. 1024 to rozdzielczość Szkwała i nie jest ważna dla reszty kokpitu, a mocno wpływa na FPS. Dodatkowo w ustawieniach karty graficznej ręcznie poustawiaj mipmapping, anty-aliasing, filtrowanie anizotropowe. Nie muszą to być wielkie wartości, ale nie może być "Use aplication settings". Być może nie zależy to od tych wszystkich ustawień, ale u mnie tak działa i nie miałem czasu prowadzić testów, które z ustawień jest najważniejsze dla wyglądu kokpitu :)
Meehau
"The milk of aircrew kindness comes in very small containers and has a quick expiration date"

« Odpowiedź #94 dnia: Lutego 21, 2010, 11:11:25 »
Musisz ustawić w grze odpowiednie parametry graficzne – DSC Black shark/options/system.
Jeśli to nie pomaga to ściągnij najnowsze sterowniki do karty graficznej.

yacca

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: Lutego 26, 2010, 16:43:31 »
Nic nie pomagało ... w Win XP. Udało się dopiero po przesiadce na Windows 7, gdzie jakoś bardziej gładko wszystko śmiga. Teraz nauka obsługi systemów uzbrojenia. Ciekawe czy się nauczę, zanim się wojna skończy :D

Nauczyłem się już startować samodzielnie. Próbowałem multi, ale lata śmiesznie mało ludzi...

« Odpowiedź #96 dnia: Marca 04, 2010, 21:42:27 »
Witam
Potrzebuje configa do X52 dla Black Shark - zarówno do profilera, jak i do samej gry. Nie mam pomysłu na skonfigurowanie wszystkich przycisków i ustawienia czułości osi. Pomoże ktoś?

« Odpowiedź #97 dnia: Marca 17, 2010, 15:58:43 »
Nie mogę uruchomić Force Feedback w joisticku Cyborg Evo Force w Ka-50.
Po uruchomieniu profilu joisticka, podskakuje aż miło patrzeć a podczas lotu cisza, czy ten typ tak ma czy ja mam coś nie tak?

« Odpowiedź #98 dnia: Marca 31, 2010, 14:24:43 »
Witam Wszystkich!
Od niedawna męczę kampanie Deployment misja „Back to TEBERDA” i po jakimś czasie gra się zawiesza. Nie można zrobić zupełnie NIC. Tylko RESTART pomaga.
Grając we wszystkie misje pojedyncze, problem się nie pojawiał. Mimo wielokrotnych powrotów do bazy i ponownego wylotu.
Wcześniej pojawiały się takie problemy w misji 3, ale za drugim razem jak powtarzałam ją,  a miałem 100% (misja wykonana) dałem wyjście i dzięki temu mogłem przejść do następnej.
Podejrzewam, że to może być problem z kartą graficzną ATI, ale nie mam pojęcia o co chodzi i co zrobić bym mógł grać dalej i przejść całą kampanię (karta grafiki Gigabyte Radeon 4890). Również może być to problem z Patchem 1.0.1c, i konstruowaną kampanią Deployment pod wersję 1.0.0.
Zwracam się do Was z prośbą o informację czy ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem i czy zaradził temu…
Warto wspomnieć również, że posiadaczem karty ATI jestem od niedawna, wcześniej użytkowałem zawsze nVidia GeForce, i nie było problemu, ale może to nie karta grafiki. Sterowniki najnowsze jakie są dostępne. Direct10.
Pozdrawiam!

Offline Meehau

• *
  • CyC
« Odpowiedź #99 dnia: Marca 31, 2010, 14:56:20 »
Jak masz dużo czasu i ochoty na grzebanie, to otwórz misję w edytorze i sprawdź czy któraś z jednostek naziemnych (musisz otworzyć spis grup, w tym też te ukryte) i zobacz czy któraś z jednostek naziemnych ma ustawioną w którymś z waypointów formację klin (w ang. wersji to chyba bedzie "cone"). Zespawnowanie się w tej formacji, lub przejscie do niej to prawie w 100% przypadków zwis. Wersja prostsza - ustaw w edytorze tak warunki zwycięstwa, że twoje pojawienie się w świecie gry spowoduje od razu sukces 100%, lub po prostu w single missions otwórz sobie następną misję z kampanii. Zwiechy w DCSie często pozostają bez uchwytnej lub logicznej przyczyny (zobacz że na http://forums.eagle.ru/ raczej rzadko udaje się dojść o co chodziło) i czasami szkoda nerwów. Np. mi na notoryczne zwiechy pomógł antywirus :)
Meehau

« Odpowiedź #100 dnia: Marca 31, 2010, 15:57:44 »
Witam
Przejrzałem wszystkie jednostki (starałem się to zrobić dokładnie, ale ręce opadają muszę przyznać, a i tak można pominąć cosik)...tu się wydaje wszystko ok.
W końcu zrobiłem tak, że pominąłem misje wprowadzając 100% na dzień dobry.
Z przykrością przyznaję, że mam taki jakiś "niesmak'.
Jeśli to nie wina karty graficznej to tak myślę, że dzieje się z kampanią podobnie jak z trackami instruktażowymi...nowy patch i wszystko się rypie.
Może to wina oprogramowanie ATI Catalyst A.I? Czy posiadacze kart graficznych nVidia GeForce, również mają problemy z kampanią.  Również nieco przyszłościowe pytanie – wszystkie kampanie są takie?
Meehau – w jaki sposób pomógł Ci antywirus? Przez samą instalację?   
Dziękuję z góry za wskazówki i rady!
Pozdrawiam

Tidus

• Gość
« Odpowiedź #101 dnia: Kwietnia 02, 2010, 13:33:51 »
Witam
Mam mały problem, dolatując do gór w moim ka50 gasną silniki najpierw jeden i po chwili drugi. Przeczytałem po krótce manual, znaczną część tego forum, obejrzałem mase filmików  na youtube i na bank coś pominełem(pominąłem) bo dalej nie wiem dlaczego tak się dzieje.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 02, 2010, 13:52:20 wysłana przez Kos »

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #102 dnia: Kwietnia 02, 2010, 15:03:03 »
Musisz włączyć system przeciwoblodzeniowy łopat wirnika na górnym panelu na HUDem (IŁS). Poszukaj też ewentualnie w manualu pod hasłem "deicing system" albo coś w ten deseń.

Tidus

• Gość
« Odpowiedź #103 dnia: Kwietnia 02, 2010, 16:24:57 »
Hehe cały czas włączałem rotor anty ice a zamiast anty ice na drugim przełączniku włączałem anty dust czy jakoś tak :) wyczaiłem jakieś 4 minuty temu :] dzieki :)

« Odpowiedź #104 dnia: Kwietnia 11, 2010, 20:35:46 »
Witam Wszystkich!
Czy działa u Was Ogrzewanie Pitota? Wiem, że to banalne pytanie...ale instrukcja opisuje jakby system ten był w pełni funkcjonalny.
Lecz po naciśnięciu przycisku Left/right pitot heat indicator lamp, dwie lampki zielone, sygnalizujące poprawne działanie ogrzewania pitota nie świecą sie. Jak to u Was jest?
Pozdrawiam!