A usłyszycie Szmajs, usłyszycie

Do tego co pisze poko można też dodać że jako punkty odniesiena zaleca się używanie znanych i łatwo rozpoznawalnych wizualnie lokalizacji (obiektów), punkty odniesienia do korekty wskazań (łącznie bodajże 4) żyroplatformy można zresztą określić o ile wiem na etapie planowania misji w edytorze. A poza tym poko nie przejmujcie się - Schmeissowi jak coś nie pasuje to klasycznie czepia się dla samej zasady czepiania
Ponadto IKW czyli Инерциальный Комплекс Вертикала (и Курса) jak każda inna platforma bezwładnościowa kursu i pionu na całym świecie (nie tylko u radzieckich jak niektórzy mniemają) ma stałą tendencję do akumulowania w sposób narastający błędów wskazań żyroskopowych przyrządów pilotażowych, akcelerometrów etc. i nie jest to żadna nowina. W Kamowie po godzinie czy półtorej lotu czasami dokładność wskazań może się rozejść do bagatela 2-4km, to samo tyczy odchylenia od rzeczywistej linii drogi (XTE - Cross Track Error), dokładności wskazania kursu itd. Oczywiście do okresowej aktualizacji wskazań (uzgadniania) żyroskopowych systemów odniesienia trzeba używać połączonych z nimi innych układów. Normalnie przy uruchomieniu system jest strojony, choć nie jestem pewien co jest punktem odniesienia - przypuszczam że pozycja postojowa. W locie do korekty opcjonalny byłby tutaj RSBN ale jak dobrze wszyscy wiemy w Ka-50 go nie uświadczymy i w ramach PWI-800, PRC, PWC-800, ARK i sprzężonej z nim radiostacji możemy zadowolić się kilkoma metodami dowiązania m.in. via stację I-251W Szkwał, poza tym o ile pamiętam EKRAN może też sygnalizować dźwiękowo zbliżanie się do jednego z zaprogramowanych na PWI punktów odniesienia.
Ewentualnie można się bawić radionawigacją (NDB) i RMI... która zważywszy na liczbę dostępnych nadajników - praktycznie tylko markery lorniskowe plus może Radio Majak plus własne zdefiniowane nadajniki... (coś pominąłem?) jest w zasadzie symboliczna.
Co do lotów nocnych to jak macie Szmajs ambicję używać OWN to zacznijcie na Boga od regulacji oświetlenia i jasności bo dostaniecie oczopląsu i się oślepicie

Pokrętłami wyregulujcie sobie jasność ABRISA, IŁS, skręćcie podświetlenie przyrządów. Ustawcie sobie też jasność gogli. Zaś do samego odczytu wskazań przyrządów nie trzeba noktowizji - wystarczy w zupełności oświetlenie przyrządów.