Mam kilka pytań, bo gram już w BS od dawna, ale wciąż pewne rzeczy sprawiają mi trudność.
1. Trymowanie, autopilot i cały ten bajzel - mam wrażenie, że nigdy tego nie ogarnę. Joy to Saitek X52 (nie pro) i tak w 8 na 10 przypadków jak wcisnę trymer to maszynę podbija i znów trzeba korygować (wszystko już na ten temat przeczytałem, wszystko robię jak ludzie każą i... lepiej mi idzie na klawiaturze

). Staram się trymować małymi kroczkami, ale podczas walki jak robi się gorąco i potrzeba szybko wykonać unik/zwiać itd, to męczenie się z AP nie pomaga. Przesuwam drążek wszystko w teorii powinno być ok, ale jak wciskam trymer, to zawsze gdzieś zniesie nie tam gdzie trzeba, bo helikopter sam wie lepiej. Jakieś porady?
2. Ataki rakietami niekierowanymi i działkiem. No właśnie jak? Rozumiem, że to nie jest zalecane, ale jak mamy tylko kilku frajerów z AK to aż się prosi o dynamiczną akcję "na Rambo" i jakoś zawsze miota mną jak w slapstikowej komedii. Ogólnie problemem jest płynne przejście z zawisu do lotu poziomego i utrzymanie celownika tam gdzie chcę.
3. Łączność radiowa. Jak gadać z kontrolą naziemną? Od czasu BS2 coś pomańdrowali i teraz niby jest realistyczniej, ale nawijać na domyślnej częstotliwości to można tylko ze skrzydłowym. Rozumiem, że muszę dobrać częstotliwość bazy i przejść na FM?