Autor Wątek: Rozebrałem Logitecha Extreme 3D PRO i nie umiem go poskładać.  (Przeczytany 1683 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Thorgall

• Gość
Długo nie uczestniczyłem w tym forum, ale tematy ciekawe śledzę z uwagą, ale po dłuższej przerwie wracam do IŁ-2, gra zamówiona, czas sprawdzić joya bo długo czekał na powrót do gry!
    Nie wiele się nim nagrałem tyle co nic okres gwarancji mu minął,a nawet nie przemęczył się zbytnio! Postanowiłem go odkurzyć i sprawdzić na starej wersji i okazało się, że samolot ma trudności ze wznoszeniem (pętli nie wykonałbym) więc wyszedłem z gry i sprawdzam osie i okazuje się że oś odpowiedzialna za wznoszenie i opadanie nie działa poprawnie. Pomysłowy dość jestem i postanowiłem sprawdzić co w trawie piszczy, rozebrałem poprawnie i dostałem się do potów(chyba tak się nazywają?) i tego winnego tak rozebrałem, że koniec świata nadaje się do tylko pokazywania jak do tego się nie zabierać! Nerw mnie ruszył bo pojawił się poważny problem, gra już nie długo pojawi się u mnie w domu, a tu taka klapa z joyem wyszła. Proszę o pomoc w udzielenie informacji cóż teraz mam począć, czy da się kupić coś podobnego aby wymienić i mieć problem z głowy, a jak tak to gdzie właściwie czegoś takiego szukać?
Nie wspomnę, że jeden przycisk mi siadł, żeby ten joy jeszcze był intensywnie użytkowany, ale gdzie tam...ma się pecha!
« Ostatnia zmiana: Marca 13, 2009, 16:37:33 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
Odp: Logitech Extreme 3D PRO problemy i wsparcie!
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 13, 2009, 15:40:24 »
Uciąć łapki i nie grzebać tak gdzie nie trzeba.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 13, 2009, 16:31:20 »
Uciąć łapki i nie grzebać tak gdzie nie trzeba.

Raczej uciąć łapki za złą nazwę tematu.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #3 dnia: Marca 13, 2009, 16:36:30 »
Niestety mam złe wieści - skoro zniszczyłeś/uszkodziłeś potencjometr, masz nikłe/zerowe szanse na zakup zamiennika. Te potencjometry nie są dostępne w sklepach elektrotechnicznych. Kiedyś dopytywałem o takowe w serwisie Logitecha w Polsce. Tam również nie posiadali (podejrzewam, że uszkodzone joye na gwarancji Logitech po prostu wymienia na nowe).
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

Thorgall

• Gość
Odp: Logitech Extreme 3D PRO i problem!
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 13, 2009, 17:45:25 »
Teraz i ja jestem taki mądry!
Wieści są jak dla mnie niezbyt pomyślne, no cóż trzeba będzie w takim razie kombinować, ale jeszcze się wstrzymam, może ktoś tu wpadnie z czymś konstruktywnym pomysłem?
  Aha! Nazwa tematu została zmieniona, dlaczego? Czy w tym co napisałem jest określone, że nie potrafię go z powrotem złożyć? Aż takim fajtłapą nie jestem, bo inaczej bym go nie rozbierał...proszę o zmianę lub powrotu tytułu oryginalnego, bo jakoś dziwnie się czuję!
« Ostatnia zmiana: Marca 13, 2009, 17:52:39 wysłana przez Thorgall »

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Rozebrałem Logitecha Extreme 3D PRO i nie umiem go poskładać.
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 13, 2009, 18:36:52 »
...proszę o zmianę lub powrotu tytułu oryginalnego, bo jakoś dziwnie się czuję!

To nie koncert życzeń. Ja się też jakoś tak dziwnie czułem z poprzednią nazwą tematu. Regulamin jest jednoznaczny. Trzeba było się zastanowić nad odpowiednią nazwą przed naciśnięciem przycisku "Wyślij wiadomość".
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 13, 2009, 18:53:37 »
Jeżeli masz na myśli taki potencjometr to mam jeden wolny. Jeśli jesteś zainteresowany to napisz na PW.

« Odpowiedź #7 dnia: Marca 13, 2009, 20:10:42 »
Throgall - szukaj na allegro takich joyów, nie wszystkie pot-y zazwyczaj są wyklepane, i możesz trafić coś dobrego.
Tym samym sposobem mam w domciu 3 Wingmany w częściach i jeden dobry ;), a kupowałem za raczej drobne sumki.
I oczywiście wszystkie u sprzedawców tylko się kurzyły na szafie  :118:
MJoy16.googlepages.com
... in the air.

Thorgall

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 22, 2009, 13:03:41 »
Witam ponownie!
Wbrew tytułowi jaki raczył Admin nadać, joystick został usprawniony, potencjometr wymieniony z powodzeniem (żadna to sztuka) i muszę napisać że to dzięki temu forum i pomocy pewnych userów zdobyłem to co mi się uszkodziło byłem wstanie przywrócić jego dalszą żywotność (czyt. złożyć z powrotem do kupy) dziś przeprowadziłem pierwsze testy już na nowej wersji IŁ-ka (1946) i można by napisać, że zacznie się dla mnie powrót do tej gry! Jeszcze raz dzięki za okazaną pomoc!

Offline F. von Izabelin

• *
  • Prawy człowiek lewicy
    • CMHQ Flying Circus
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 25, 2009, 17:01:19 »
Wieści straszne.

Trzeba będzie wydać nową wersję filmu CMHQ, i koniecznie zmienić już nieaktualne zdanie "To Ordonez... On miał Logitecha...."
 :002: :002:
Chociaż kroczę Dolina Śmierci,
zła się nie uleknę...
bo lecę na 6 kaflach i się wznoszę...

Thorgall

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Marca 29, 2009, 00:11:15 »
Co ma wspólnego to co napisałeś do tego tematu? Bo może za wielkimi literami napisałeś i mogłem nie zrozumieć.

« Odpowiedź #11 dnia: Marca 29, 2009, 08:29:56 »
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...