Odpoczywając po świętach latałem sobie nieco po moich okolicach (południowo-wschodnia Polska). UTX nie jest za bogaty w tych stronach (nawet po instalacji update dla wschodniej Europy). Chciałem porównać na szybko np. z mapami Google. No ale ręcznie to nie na dłuższą metę. Skrobnąłem skrypt PHP + malutka modyfikacja jednego z przykładowych programów dostępnych na MSDN do SimConnect'a i jest. Stronka wyświetla mi na mapie Google pozycję samolotu odczytaną z FSX'a. Ot, taka ciekawostka. Mała rzecz a cieszy

Jakby ktoś chciał zobaczyć gdzie się znajduje (podczas lotu samolotem w FSX) wg. map Google to poniżej info.
Programik jest tutaj:
http://www.angus.foxnet.pl/fs/FSXTracker.zipUruchamiamy FSX, uruchamiamy program "Managed Data Request.exe" z powyższego archiwum. Klikamy "Connect to ESP" a następnie na "Request Each Second". W tym programie na dole jest pole tekstowe, w którym będzie adres strony, otwieramy ją w przeglądarce. W FSX bierzemy samolot i lecimy. Program wysyła do stronki długość i szerokość geograficzną, a ta wyświetla ikonkę samolotu na mapie Google.