Nie chcę pisać aplikacji osobnych dla różnych symulatorów, dlatego ukierunkowałem się na skrypty - rozwiązanie ogólne i bez wiązania się z którymś z symulatorów na stałe. Różnica pomiędzy pisaniem skryptów dla FSX i Falcon'a to taka, że korzysta się z innych zmiennych i funkcji, ale cała idea pozostaje ta sama. Jeśli powstanie moduł do obsługi projektu skalarki to będzie on udostępniał odpowiednie zmienne i ew. funkcje jak każdy inny moduł, to samo tyczy się projektu Damosa i innych, jeśli takowe powstaną i będzie udostępniony interfejs programistyczny aby z nich skorzystać.
Zdaję sobie sprawę z tego, że aplikacja (DomowyKokpit) na chwilę obecną nie jest nikomu do niczego potrzebna - bo i po co ? Wyświetlanie stosu radia w okienku, sterowanie klikaniem myszki - nie o to chodzi w budowaniu paneli. To czy aplikacja będzie spełniać swoje zadanie i bez problemu będzie można z niej korzystać okaże się dopiero gdy będą dostępne urządzenia, które da się wykorzystać (LCD, LED itd., nie liczę kontrolerów gier bo ich obsługa wkrótce będzie dostępna). Tak więc pozostaje cierpliwość, osobiście trochę mi jej brakuje przy tym projekcie, nie ma "choinki" nie ma zabawy.