A dlaczego nie stworzyć własnego, tańszego i przystosowanego do "naszych" potrzeb rozwiązania ? Układ do sterowania wyświetlaczem z HD44780 (a nawet kilkoma naraz) i podpinany pod RS232 (wiem, że tak samo jak LPT jest już rzadkością w nowych PC ale przejściówki RS232->USB są dostępne i działają bardzo dobrze) jest dość prosty i dużo tańszy od rozwiązań OC itp. Pozostaje jedynie kwestia oprogramowania bo wtedy trzeba program do obsługi (jak FSLCD) napisać samemu. Nieskromnie napiszę, że od kilkunastu dni (niestety z przerwami - brak czasu), taki układ jak i oprogramowanie sterujące do niego, powstaje na moim PC (lubię rozwiązania tanie i dopasowane do moich potrzeb a nie podoba mi się wydawanie sporych ilości europejskiej waluty na rozwiązania, które dobre dla innych niekoniecznie są dobre dla mnie). Przy czym ma to być program do obsługi joystick'ów, wyświetlaczy, diód itp., oparty na prostych skryptach (podobnie jak SIOC ale w chwili obecnej jest to bardzo rozbudowany plik XML) no i przede wszystkim dla FSX ale "budowa" nie wyklucza użycia także FSUIPC. Nie wiem kiedy i czy w ogóle skończę to rozwiązanie, ale niewątpliwie chyba nie warto wydawać pieniędzy na zbędne rzeczy, a tak jak pisałem układ pod RS232 (poprzez przejściówkę do USB) do sterowania wyświetlaczami czy diodami to naprawdę jest koszt kilkunastu złotych (płytka trawiona w domu ale na upartego można to zrobić na "pająka"). Jedyny problem to oprogramowanie.