1.Czy my użytkownicy będziemy pisać skrypty pod nasze potrzeby?
Tak, każdy tworzy sobie skrypty takie jakie chce, wiadomo, że jeśli wypracujemy wspólnie jakiś projekt panelu (np. autopilota) to skrypt będzie ten sam

Ale ogólnie tworzy się je takie jakie się chce i w zależności tego co chcemy osiągnąć.
2.Kto będzie tworzył moduły?
Pytanie dotyczy Falcona.
3.Czy Ty w jakimś "module,aplikacji?"przygotujesz dla nas zwykłych użytkowników coś podobnego?
Programiści tworzą moduły

Oczywiście postaram się stworzyć tyle ile będzie potrzeba i mnie to nie przerośnie. Do Falcona, jak sam widziałeś jest już moduł, niedokończony ale jest

Brakuje w nim kilkunastu zmiennych (m.in. tablicowych PFL, MFD, RWR). Tak więc moduł do Falcona będzie.
Czy można prosić o jakiś prosty przykład skryptu,aby wykonać testy.
Może dzisiaj uda mi się dodać kolejny wpis ze skryptem już działającym + udostępnię program w ostatniej wersji. Problem jest taki, że to testowanie to takie na "sucho" bo nie ma żadnych urządzeń oprogramowanych (co prawda zrobiłem wcześniej obsługę LCD - urządzenie + moduł - pokazywałem to w filmiku wiele wpisów temu, ale to czysta amatorka jeśli chodzi o sprzęt), Damos napisał niedawno, że za około 2 tygodnie będzie już można się za to zabrać

Testowanie na sucho jest o tyle dobre, że można się nauczyć tego "skryptowania" i zorientować jak to działa, no i wyłapać błędy