Powstaje następne pytanie dotyczące 7seg-LED.Czy będzie to fizycznie inna karta ,czy dodatkowa "córka"?
Będzie dodatkowa płytka-córka dołączona do tej pokazanej na stronie. Jeśli będzie trzeba to będzie ona także samodzielna bo to nie jest duży problem.
Ja nie mam wyprowadzonych na zewnątrz styków RS232 oraz LTP,dlatego jestem zainteresowany testem tej karty z przejściówką USB-RS232.Czy będziecie robić testy związane z tym interfejsem?
W tym tygodniu sprawdzę działanie z przejściówką USB.
Kolejne pytanie dotyczy możliwości zakupu płyty drukowanej,przybliżony termin oraz wstępna cena.
To zależy jeszcze od testów, u mnie płytka działa, wprowadzam jeszcze poprawki do wsadów. Zając musi też płytkę sprawdzić żeby potwierdzić działanie. Więc może uda się w przyszłym tygodniu kombinować już zamówienie docelowej płytki. Płytka jest mniejsza od płytki MJoy'a więc cena nie powinna być większa. Trzeba wziąć pod uwagę fakt, że pierwsze zamówienie będzie także zawierać trwałą dokumentację więc im więcej płytek będzie zamówionych tym tańsza będzie jedna sztuka.
Tutaj już widzę 4xLCD, do tego diody świecące, i zapowiedź kontroli LEDów 7segmentowych - w końcu prosty simbuilder będzie mógł wyprowadzić upragnione kontrolki oświetlenia oraz stanu podwozia.
Wyświetlacze 7-segmentowe są już obsługiwane bo 40 diod to 40/8 = 5 wyświetlaczy 7-segmentowych. Planowane są płytki z obsługą 5 wyświetlaczy a także duża płytka dla wyświetlaczy, która obsłuży 30 wyświetlaczy.
Więcej o samych płytkach może napisać Zając bo On je projektuje i wychodzi mu to znakomicie