Autor Wątek: MiG-21 do FS9 / FSX  (Przeczytany 26405 razy)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: MiG-21 do FS9 / FSX
« Odpowiedź #60 dnia: Lipca 06, 2011, 00:56:27 »
To pewnie fix. Ja mam tylko Shift 2 panel i Shift 3 GPS, koniec. Możesz ew. sobie wyedytować ręcznie, bo radio da się ustawić z poziomu VC. Nie wiem jak z kompatybilnością dodatków z FS2004 do FSX w sensie pliku air, modelu lotu, ale chyba wolę już ten od Captain Sim. Może ktoś ma? Ja już nie mam FS9 na dysku. Tu jest skopane, a już jak dotknie się trymer to jazda pionowa w dół na diabelskim kole.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #61 dnia: Lipca 06, 2011, 15:02:40 »
To pewnie fix.
Tak było, dołożył kilka paneli i zrobił zamieszanie. Teraz już wszystko gra!

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #62 dnia: Lipca 06, 2011, 19:29:11 »
Pojawiła się dodatkowa instrukcja do MiGa na eng. Forum:
http://nzff.org/forum/index.php?showtopic=15224

i

Tak na marginesie, jak się wpisze miG-21 w googla to wyskakuje to :D

O co Common? ;D

Co do update od Bob Chicilo. Nie nie nie. To nie to. Panele 2d mnie nie interesują, ale wziąłem z zaciekawieniem plik air. MiG jest teraz totalnie nadsterowny. Już wolę tę stary model lotu. Z tym updejtem latanie staje się nierealistyczne już w ogóle. Wystarczy dodać, że w ciągu 1 sek, jesteś w stanie wykonać z 5 beczek a skręca niczym jakoufolot -3 w FB.
« Ostatnia zmiana: Lipca 07, 2011, 00:37:38 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #63 dnia: Lipca 07, 2011, 19:48:18 »
Mój problem z SPRD został rozwiązany - aktualizacja umożliwiająca włączenie znajduje się na stronie twórcy MiGa.

« Odpowiedź #64 dnia: Lipca 08, 2011, 23:22:15 »
Yoyo,
Coś specjalnie dla ciebie.
Nie żebym się podlizywał. :)
http://www.youtube.com/watch?v=Wtqxxz_YcgI

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #65 dnia: Lipca 09, 2011, 20:36:01 »
Nie żebym się podlizywał. :)
Weź mnie nie denerwuj :D. Kurcze, tak pamiętam te wasze pierwsze videa, dosyć koślawe, a potem ich coraz więcej i coraz lepsze. Niesamowicie widać w nich progres poznawania edycji i video i widokami w FS'ie. No i proszę - idea bardzo prosta, a kolejny film, zrealizowany perfekcyjnie. Nie nudzi, fajnie dobrana muzyka. Naprawdę Gratsy! Aż chce się latać. Mała tylko uwaga co do podejścia do lądowania, tu powinno być na dwa pkt., a potem dotykasz przednim kołem. Rura ma olbrzymia prędkość lądowania i trzeba wyhamować kątem natarcia po dotknięciu kołami głównymi. Niemniej naprawdę świetna krótka zajawka Migacza. Wow.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #66 dnia: Lipca 10, 2011, 13:31:03 »
Ano,
W tym przypadku umiejętność latania nadrobiłem umiejętnością edycji filmu.
Wszak zapomniałem dodać, że do MIG-a trzeba mi dojrzeć. :)
Serdecznie pozdrawiam i nie spamuję już.

ROAN

« Odpowiedź #67 dnia: Lipca 10, 2011, 13:59:49 »
Gratuluję, film bardzo ciekawy i miło sie ogląda, tylko mała uwaga, "Ołówek" znaczną część rozbiegu wykonywał z podniesionym kołem przednim.
Ta faza była stosunkowo długa i wyraźnie widoczna, kiedy zobaczyłem pierwszy raz obejrzałem taki start, wydawało mi się  to nieco nienaturalne,
jednak od jednego z Pilotów dowiedziałem się, iż w przypadku innej techniki startu można było się nieco zdziwić nie mogąc powyżej pewnej prędkości
"odkleić" przedniego koła. Podobno odnotowano kilka takich przypadków "najszybszej orki świata".
Ale może Wujek wypowie się na ten temat, wiem on powoził SU-22 ale zapewne jego Koledzy niejedno Mu opowiedzieli...

Z niecierpliwością czekam na kolejne filmy.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #68 dnia: Lipca 10, 2011, 16:46:10 »
Jeszcze stałym elementem jest też wypuszczenie spadochronu hamującego jeszcze przed zatknięciem nawet kołami głównymi z płytą lotniska. Początkowo MiGi miały spadochron pod silnikiem, umieszczenie nad powodowało, że dochodziło do zwiększonego przechylenia dziobu, co dodatkowo skracało dobieg - zaleta przy krótkich pasach lądowiska.
Poza tym jak wyżej, czekam na następne video, jak Ci się będzie chciało, bo jest co oglądać :).

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #69 dnia: Lipca 11, 2011, 21:06:34 »
Czy wie ktoś gdzie znajdują się dane gaugesów bo w plikach .xml wszystkich ich nie ma, czy może są one skompilowane w pliku modelu .MDL? Jestem ciekaw czy da się coś pozmieniać albo np. wstawić radar z Mig-17 Bear studio..

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #70 dnia: Lipca 11, 2011, 21:59:21 »
Czy wie ktoś gdzie znajdują się dane gaugesów bo w plikach .xml wszystkich ich nie ma, czy może są one skompilowane w pliku modelu .MDL? Jestem ciekaw czy da się coś pozmieniać albo np. wstawić radar z Mig-17 Bear studio..
Albo lepiej jakiegoś free modelu, tak, żeby ew. wszyscy to mieli :).

Czy ktoś ma może wykresy z charakterystykami lotu MiG-21 M, MF lub coś zbliżonego ? Przyda się do nowego flight modelu. Jeśli tak, to prośba o info na PW.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #71 dnia: Lipca 12, 2011, 18:38:38 »
Usunąłem wskazówkę VOR.

http://www.megaupload.com/?d=3WF0REOH

« Odpowiedź #72 dnia: Lipca 21, 2011, 20:35:28 »

« Odpowiedź #73 dnia: Lipca 21, 2011, 22:25:05 »
Dzięki, a dałoby się coś jeszcze poprawić wewnątrz kabiny, a może wypełnić teksturami ze zdjęć?

« Odpowiedź #74 dnia: Lipca 24, 2011, 00:38:00 »
Hej mógł by ktoś mi napisać do czego służą te dwie kontrolki zapalone na zielono na panelu po prawej stronie ?