Autor Wątek: Uwaga! Pirat!  (Przeczytany 19769 razy)

Odp: Uwaga! Pirat!
« Odpowiedź #45 dnia: Września 01, 2009, 03:27:54 »
Jak tylko znajdę chwilkę wolnego czasu, ściągam Twoje dzieło i odpalam FSX'a
PS. spokojna głowa, nie rozbiję, podstawowe kursy ze szkolenia zaliczone ;)
MJoy16.googlepages.com
... in the air.

Pipok

• Gość
Pirat
« Odpowiedź #46 dnia: Września 02, 2009, 13:31:57 »
Ja sobie polatałem nim i jak dla mnie bomba. Za równo wyciągarka, jak model robią wrażenie. Mam jednak kilka pytań dotyczących drobiazgów:
1. Czy skrzydła się nie "gną" bo model tego nie przewiduje, czy raczej dlatego, że na zbyt małe siły narażałem sprzęt?
2. Jest jakaś metoda, żeby dla tego jednego modelu "spiąć" oś przepustnicy ze spojlerami? FSUIPC jakiś, czy cóś?
3. Po przyziemieniu model zaczyna skakać co zawsze kończy się "crash'em" - jak z tym powalczyć?
4. Czy jest określona przybliżona chociaż data, kiedy możemy się spodziewać Orlika? Latałem nim jeszcze za czasów chyba FS2K2, i bardzo tęsknię za tym samolotem, a widziałem, że Empecik strugasz tę maszynę.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #47 dnia: Września 02, 2009, 14:06:54 »
1. Chyba jesteś za delikatny z tą maszyną ;)

2. To by było bardzo przydatne, nie wiem czy z Some1 by o tym nie trzeba było rozmawiać.

3. Ja takiego problemu nie miałem, ale do tej pory wykonałem tylko dwa loty - jedno lądowanie było niezwykle delikatne, a drugie - Harrierowskie ;)

4. Jak z każdym dodatkiem tworzonym przez pojedynczych (czy grupę) pasjonatów - będzie wiadomo kiedy wyjdzie, jak będzie skończony ;)

empeck

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: Września 02, 2009, 14:14:10 »
1. Skrzydła się 'gną', ale jest to drewniany szybowiec, dlatego efekt jest dość subtelny (ale jest).
2. Można użyć SST w przypadku joysticków Saiteka. Trzeba też sprawdzić, czy nie ma możliwości podpięcia osi pod hamulce w opcjach FSX (nie mogę teraz tego sprawdzić)
3. Trzeba przyziemiać delikatnie
4. Nie ma ustalonej daty. empeck, nie empecik ;).

« Odpowiedź #49 dnia: Września 02, 2009, 14:21:29 »
Goły FSX pozwala na podpięcie hamulców pod oś - szukaj SPOILER AXIS.

pozdrawiam
ROB

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #50 dnia: Września 02, 2009, 14:27:55 »
To, że można podpiąć hamulce pod oś, to wiemy, ale dobrze gdyby była możliwość używania tej samej osi, co w innych maszynach odpowiada przepustnicy, czy skoku śmigła (podobnie jak np w A2A P-47 przełączanie miedzy boostem, a przepustnicą). Zamiast za każdym razem wchodzić do opcji i przestawiać osie.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #51 dnia: Września 02, 2009, 14:29:03 »
Cóż, dało się tam, da się i tu... jak mi się zachce ;)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #52 dnia: Września 02, 2009, 14:32:09 »
Jeden z naboi w Twoim Lugerze zawiera trotyl zamiast prochu strzelniczego, powiem Tobie który, jak zrobisz odpowiedniego gauge  :021:

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: Września 02, 2009, 20:24:23 »
Ja również mam problem z lądowaniami, nieważne jak delikatnie przyziemię, nawet przy 50km/h zaczyna się odbijać i potem crashuje.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: Września 02, 2009, 20:34:47 »
Jakie masz ustawienia realizmu?

U mnie jest wszystko na hard i działa bez problemu... Masz FSX SP2, czy FSX Acc?

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: Września 02, 2009, 20:36:57 »
Realizm na maksa, FSX SP2 bez Acc.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: Września 02, 2009, 20:50:50 »
Hmm, to ciekawe, jest kilka osób które zgłaszają problemy ze stabilnością na ziemi, być może problemem jest SP2 bez Acc? Musiałbym sprawdzić problem u większej ilości osób.

MacSen

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: Września 03, 2009, 00:48:54 »
No właśnie miałem pisać o tym z niewiadomej przyczyny przy lądowaniu( dość często) i co jakiś czas na starcie  fruwadełko miota sie jakbym w tornado wpadał. Niby to nie kłopot ale frustruje jak masz 3h lotu nad Beskidami i ni z tego ni z owego na podejściu do lądowania zdmuchuje z pasa.
Tak poza tym to jesteś moje guru XD

MSFSX + DELUXE+SP1+SP2 (bez ACC) max realizm

« Odpowiedź #58 dnia: Września 03, 2009, 01:04:08 »
FSX dlx + SP2, max. Myślałem ze nie przyzwyczaiłem sie do joya jeszcze przy lądowaniach wraz z operowaniem sterem kierunku, ale widzę że problem jest nie tylko u mnie. Najczęściej podskakuje jak piłeczka i obrót na bok.

« Odpowiedź #59 dnia: Września 03, 2009, 05:00:14 »
Hmm, to ciekawe, jest kilka osób które zgłaszają problemy ze stabilnością na ziemi, być może problemem jest SP2 bez Acc? Musiałbym sprawdzić problem u większej ilości osób.

Z tym Acceleration może być dobry trop - u mnie FSX+Acc (realizm oczywiście na maksimum) i żadnych problemów z "niestabilnoscią" czy "skakaniem" przy lądowaniu, zabawka prowadzi się znakomicie.