Nikt nie podejrzewa, że nie umiesz liczyć. Po prostu zwróciliśmy uwagę, że ta gra jest zabezpieczona inną metodą niż konieczność fizycznej obecności nośnika w napędzie. Zabezpieczeniem jest konieczność nieustannego połączenia z netem + kod aktywacyjny, który dostajesz z książeczką. Podczas instalacji mogę wziąć równie dobrze twoją płytę i sobie zainstalować, bo i tak żeby zagrać muszę mieć swoje konto na serwerach neoqb, które nota bene mam, dzięki temu, że zarejestrowałem swój kod.
Tak więc nawet jak mi się zepsuje płyta dvd, z której instalowałem, to sobie zassam obraz z torrenta czy innego czegoś i normalnie zainstaluję. Nie sądzę żebym w ten sposób robił coś niecnego, tzn. piracił.
Widzisz, 40 pln to może nie fortuna, ale ja ostatnio dostałem podwyżkę w pracy. Nasz Zakład dostał środki na podwyżkę do podziału od nowego roku akademickiego: 180pln na 20 osób, brutto. Wyjdzie pewnie coś koło 6-7 pln miesięcznie podwyżki.... Tak więc 40 pln to dla mnie, jako pracownika naukowo-dydaktycznego na polskiej wyższej uczelni, kwota nie do pogardzenia

Tako rzecze,
Zaratustra