Autor Wątek: Pomoc przy zakupie RoF  (Przeczytany 22993 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
Odp: Pomoc przy zakupie RoF
« Odpowiedź #120 dnia: Sierpnia 06, 2009, 20:15:58 »
Pewnie i masz rację jeśli chodzi o koszt całości, ale 4 dychy to nie kasa, a w przypadku uszkodzenia płytki reklamacja na "miejscu".

Może i nie kasa, ale z drugiej strony można mieć za to dwa dodatkowe latadła, a płytka, jak Qrdl zauważył i tak jest potrzebna psu na budę.

« Odpowiedź #121 dnia: Sierpnia 06, 2009, 22:17:06 »
@ vowthyn i grdl
aaa... Wy myślicie , że ja liczyć nie umiem  :002:  aaa...  RoF'a macie na płytkach, czy zassaliście z neta  :004:
Spokój cechuje Mistrza.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #122 dnia: Sierpnia 06, 2009, 22:43:00 »
Nikt nie podejrzewa, że nie umiesz liczyć. Po prostu zwróciliśmy uwagę, że ta gra jest zabezpieczona inną metodą niż konieczność fizycznej obecności nośnika w napędzie. Zabezpieczeniem jest konieczność nieustannego połączenia z netem + kod aktywacyjny, który dostajesz z książeczką. Podczas instalacji mogę wziąć równie dobrze twoją płytę i sobie zainstalować, bo i tak żeby zagrać muszę mieć swoje konto na serwerach neoqb, które nota bene mam, dzięki temu, że zarejestrowałem swój kod.
Tak więc nawet jak mi się zepsuje płyta dvd, z której instalowałem, to sobie zassam obraz z torrenta czy innego czegoś i normalnie zainstaluję. Nie sądzę żebym w ten sposób robił coś niecnego, tzn. piracił.
Widzisz, 40 pln to może nie fortuna, ale ja ostatnio dostałem podwyżkę w pracy. Nasz Zakład dostał środki na podwyżkę do podziału od nowego roku akademickiego: 180pln na 20 osób, brutto. Wyjdzie pewnie coś koło 6-7 pln miesięcznie podwyżki.... Tak więc 40 pln to dla mnie, jako pracownika naukowo-dydaktycznego na polskiej wyższej uczelni, kwota nie do pogardzenia ;-)

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #123 dnia: Sierpnia 07, 2009, 11:43:57 »
Ależ drogi Qrdl, ja to wszystko wiem i doskonale rozumiem.Ale jak sam zauważyłeś błyszcząca i pachnąca nowością gierka z pudełka z dodatkowymi bajerami w środku ma swój smaczek  :001:
Zresztą podejrzewam, że nie tylko ja zamówiłem RoF'a w pilots.pl świadomie płacąc za niego wyższą kasę. Wszystko zależy od stopnia możliwości / finansowych też /czasu,chęci,  zainteresowania i ... stopnia napalenia na gierę. Ale nie róbcie na przyszłość z tego tytułu mnie i innym kupującym w pilots.pl delikatnych aluzji, że można kupić taniej i w związku tym kupno w pilots.pl to nie powiem "frajerstwo"  :004:
Qrdl - naprawdę ze szczerego serca życzę Ci zarobków takich samych jak kolegów po fachu pracujących w zachodnich uczelniach, bo to co się dzieję w tym kraju to jawne skur...two :010: i obyś więcej nie miał podobnych dylematów.
Spokój cechuje Mistrza.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #124 dnia: Sierpnia 07, 2009, 15:33:31 »
Ile samolotów jest dostępnych "z pudełka" w wersji sprzedawanej przez pilots.pl?

empeck

• Gość
« Odpowiedź #125 dnia: Sierpnia 07, 2009, 15:42:18 »
Cztery.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #126 dnia: Sierpnia 07, 2009, 15:43:04 »
Na forum RoF widziałem żale niektórych userów, że dostali tylko dwa. W której edycji tak jest?

« Odpowiedź #127 dnia: Sierpnia 07, 2009, 16:08:46 »
Zdaje się że w tej wydanej na terenie państw za naszą wschodnią granicą. Później, zapewne dzięki globalnemu wku...niu, postanowili dodać jeszcze dwa.

« Odpowiedź #128 dnia: Sierpnia 07, 2009, 16:12:06 »
Jeśli dobrze rozumiem, w edycji amerykańskiej i europejskiej SĄ dwa samoloty (w pudełku, czy też download). Jednak pierwsze połączenie z serwerem neoqb (rejestracja i patch) aktywuje kolejne dwa.

Z listu neoqb wynika, że nie dotyczy to edycji rosyjskiej, która była znacznie tańsza. Być może więc ktoś miał sim kupiony za wschodnią granicą...

« Odpowiedź #129 dnia: Sierpnia 07, 2009, 17:59:59 »
Jeśli dobrze rozumiem, w edycji amerykańskiej i europejskiej SĄ dwa samoloty (w pudełku, czy też download).
Na pudełku (gra z pilots.pl) jest napisane: "Inludes Albatros D5, Nieuport 28, Spad S13 and Fokker Dr7 (with more aircraft available online)...

Bubel

• Gość
« Odpowiedź #130 dnia: Sierpnia 09, 2009, 13:35:14 »
Potwierdzam.
Ja także mam 4 maszyny i także kupowałem na pilots.pl. Według mnie dołączona mapka idealnie sprzyda się podczas latania kampani. Już ja zalaminowałem aby była wieczna.
W wyborze free flight jak ktoś zauwazył jest miejsce na dodatkowe samoloty bo są do nich misje już. Więc jakby panowie producenci byli pewni że prawie każdy zakupi dodatkowe maszynki do mielenia mięsa :P

« Odpowiedź #131 dnia: Sierpnia 09, 2009, 14:17:55 »

W wyborze free flight jak ktoś zauwazył jest miejsce na dodatkowe samoloty bo są do nich misje już.
Mnie to wygląda, na to, że samoloty dodatkowe ma każdy (zapewne ściągane razem z patchem) i to nie tylko modele zewnętrzne ale i kokpity. Nie zauważyłem po zakupie S.E.5a aby coś się "dociągało", po prostu po zakupie mogłem już z niego korzystać.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #132 dnia: Sierpnia 09, 2009, 15:00:48 »
Według mnie dołączona mapka idealnie sprzyda się podczas latania kampani. Już ja zalaminowałem aby była wieczna.

Ta mapka pokazuje znacznie większy obszar, niż jest nam potrzebny w trakcie poszczególnych misji i ma zbyt dużą skalę (a przez to znacznie mniej istotnych szczegółów niż mapa dostępna w trakcie misji pod klawiszem "m". Np w ogóle nie ma na niej zbiorników wodnych których położenie i kształt jest bardzo dużą pomocą w nawigacji. W trakcie misji wykonujemy loty w obrębie zaledwie jednego kwadratu tej mapy (w przybliżeniu) i mapa dostępna w grze jest dużo bardziej pomocna, niż ta papierowa. W sumie szkoda, bo też przypadł mi do gustu taki gadżet.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #133 dnia: Sierpnia 09, 2009, 16:21:50 »
Mnie to wygląda, na to, że samoloty dodatkowe ma każdy (zapewne ściągane razem z patchem) i to nie tylko modele zewnętrzne ale i kokpity. Nie zauważyłem po zakupie S.E.5a aby coś się "dociągało", po prostu po zakupie mogłem już z niego korzystać.
To jest tak jak w Condorze. Jakikolwiek samolot się nie pojawi, to i tak RoF Ci go pobierze. "Najwyżej" będziesz musiał kupić do niego dostęp. A tak będziesz go widział jako AI, czy też maszyny innych graczy w multi. To zdrowe rozwiązanie, bo załatwia kwestię kompatybilności.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline demasoni

• *
  • Kill'em all, let's God sort'em out!
« Odpowiedź #134 dnia: Kwietnia 10, 2011, 22:32:30 »
Witam,

Wątek stary i nie wiem czy powinienem odgrzebywać, ale chciałem zapytać czy któryś z Panów ma jeszcze znajomości na wschodzie i jest możliwość nabycie gry ROF: Iron Cross taniej niż 150PLN  :004:
W ogóle to w szoku jestem że przegapiłem tak znakomity tytuł.

Pozdrawiam