Autor Wątek: Wspólne latanie Online / Stawianie Serwera  (Przeczytany 110616 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl

• Gość
Odp: Wspólne latanie Online / Stawianie Serwera
« Odpowiedź #270 dnia: Stycznia 02, 2011, 17:06:58 »
Tak to tylko mają abonenci Ery :-)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #271 dnia: Stycznia 03, 2011, 13:15:10 »
To jest dobra wiadomość, bo od czasu kiedy Yoyek stał się amatorem wieprzowiny nie można już go namówić na polatanie z kolegami szmatolotami :118:.

Bo tam cały czas wiem, że nic nie wiem  :118:
A tak na serio, musze sobie poustawiać na nowo klawiszologię pod ROF, a jakoś strasznie mi się nie chce.
Może jak wyjdzie G.V to zjamie się słuszne miejsce w slusznym drewnopłacie.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #272 dnia: Stycznia 05, 2011, 21:09:37 »
Jedziemy dziś z koksem? OK 22?

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #273 dnia: Stycznia 05, 2011, 21:15:06 »
Siedzę i marnuję swój potencjał na ventylu od 20.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #274 dnia: Stycznia 06, 2011, 14:27:25 »
Dzięki za wczorajszą przednią zabawę u vowa (aka pppp) na serwerze. Ja oprócz zwyklej strzelaniny zrzucałem jajka na czarnych, niestety, z mizernym skutkiem. Oczywiście pomijając mój brak wprawy w zrzutach bombowych, niepokoi mnie, że 20 funtówki, które spadały dosłownie bezpośrednio przed i za samolotem, nie czyniły mu zadnej krzywdy. Mam wrażenie, że te 20 funtów powinno choć nieco pokiereszować samolot odłamkami..

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #275 dnia: Stycznia 06, 2011, 20:21:37 »
Po prostu nad maszyną Ojca Założyciela unosiła się aura +20 do armor i rozmiar Twoich bomb miał niewielki wpływ na zadawane uszkodzenia.
Zapraszam chętnych dzisiaj, serwer już stoi.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #276 dnia: Stycznia 07, 2011, 15:02:34 »
Wczoraj spróbowałem trochę inaczej skonfigurować zestawy dostępnych maszyn. Starałem się zrobić kilka misji (w tej chwili są cztery w rotacji na serwerze 3xLake + 1xVerdun), z mniej więcej czterema mniej więcej równorzędnymi maszynami dostępnymi na stronę. Jak Wy wolicie latać - jedna-dwie misje z dużym wyborem samolotów po każdej stronie, czy raczej te cztery - może pięć misji z czterema typami dla każdej ze stron? 777 grzmi na forum, żeby nie wrzucać do misji więcej, niż 8 typów samolotów bo podobno powoduje to problemy u wielu ludzi, nie zauważyłem takich problemów na serwerze, ale wydaje mi się, że rozgrywka może być bardziej urozmaicona, jak nie można przebierać we wszystkim, tylko czasem trzeba polecieć tym, co jest. Tylko dla Gejportów nie widzę sensownego przeciwnika - EIII za bardzo dostaje od nich w dupę, a z kolei AlbII zjada je na śniadanie.
Ubolewam nad tym, że wczoraj nie udało mi się dotrzymać Wam towarzystwa, ale wiecie jak to jest, darowanej flaszce nie zagląda się.. ekhm, to znaczy właśnie zagląda się, jak jest okazja :-) Widziałem potem, że nie przekręciliście ani jednej misji - 3 tury po 2500 punktów wydawały mi się dobrym ustawieniem, bo w środę jak było 2000 na turę, to coś za szybko misje rotowały. W tej kwestii też czekam na opinie. Aha, i jeszcze powiedzcie, czy wrzucać misję na mapce Verdun. Jak jest mało ludzi, to widzę, że mają problemy z odnalezieniem się na niej (a napisałem w briefingu, żeby nie pruć wszystkich balonów), ale może przydałoby się urozmaicenie dla jeziorka).

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #277 dnia: Stycznia 07, 2011, 15:17:00 »
Wczoraj było niewiele ludzi, więc się misje szybko nie zmieniały. Samoloty są jakie są. Ciężko jest ustawić aby układ sił był wyrównany (jak sam zauważyłeś). Bardziej mnie drażni brak widoków zewnętrznych bo raz, że się nudzę, a dwa, że się gubię i spinam niepotrzebnie :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #278 dnia: Stycznia 07, 2011, 15:23:27 »
Wczoraj spróbowałem trochę inaczej skonfigurować zestawy dostępnych maszyn. ...

Czytaj: wczoraj chciałem się wlizać we względy Apucza, tak więc Boski Logos znany jako Zaratustra nie mógł zrzucić jajeczek z S.E. 5*.
Mnie się bez zewnętrznych podoba, a Koledzy też nie powinni narzekać, bo kilka razy mnie zaszli od tylca, co nie byłoby możliwe z zewnętrznymi. Szukanie się też ma uroki, bo jak ktoś bardzo pragnie walki, to może puścić flarę i wiadomo gdzie jest i czego oczekuje.

Tako rzecze,
Zaratustra

*Nie wiem jak w kolejnych misjach, ale my tylko graliśmy w 1, bo jak słusznie zauważył Mazak, mało ludzi, mało pktów.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #279 dnia: Stycznia 07, 2011, 16:01:41 »
Widoki raczej nie ulegną zmianie w najbliższym czasie (no chyba że 90% latających na mnie naskoczy w tym temacie, ale i wtedy będę się długo bronił). Jak słusznie zauważył Qrdl szukanie się ma swoje uroki, ale przede wszystkim lepsza, lub gorsza widoczność z kabiny to istotny atut/wada samolotu i znacząco wpływa to na "urealnienie" rozgrywki. IMHO tak jest po prostu lepszy klimat.

Offline Ger0nim0

• Administrator
  • Ojciec Założyciel
    • Wszystko
« Odpowiedź #280 dnia: Stycznia 07, 2011, 17:18:22 »
Jako że zaczynam, nie jestem skażony, jednak latanie bez widoków dodaje smaka. Trzeba się cały czas trzymać na baczności, rozglądać się, z drugiej strony głos zaskoczonego Qrdl walącego wiązanki pozwala głębiej poznać naszą mowę ojczystą.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #281 dnia: Stycznia 07, 2011, 17:32:25 »
Oooo jak Gero lata to i ja się chętnie skuszę na jakiś łomot i odstawię na chwilę Prosiaka :D
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #282 dnia: Stycznia 07, 2011, 22:16:09 »
No to właź szybko, jeszcze kawał wieczoru został.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #283 dnia: Stycznia 07, 2011, 23:29:11 »
Oooo jak Gero lata to i ja się chętnie skuszę na jakiś łomot i odstawię na chwilę Prosiaka :D

To se YoYek polatałeś  :118:.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #284 dnia: Stycznia 08, 2011, 19:57:02 »
Jacyś chętni na wcześniejsze loty?