Autor Wątek: Wspólne latanie Online / Stawianie Serwera  (Przeczytany 110479 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rahonavis

• *
  • 1.Pułk Lotniczy, 1.Eskadra Myśliwska
    • Strona 105 Wirtualnego Pułku Śmigłowców Bojowych.
Odp: Wspólne latanie Online / Stawianie Serwera
« Odpowiedź #225 dnia: Listopada 21, 2010, 00:48:37 »
Fajnie się latało. Do następnego.

S!

« Odpowiedź #226 dnia: Listopada 21, 2010, 14:21:24 »
YoYek lata na cheatach. Spuścił mnie wczoraj ze 4 do jaja  :002: Nie grajcie z nim  :021:

Również dziękuję za loty.
Dziecku w kolebce kto łeb urwał chytrze...

« Odpowiedź #227 dnia: Listopada 21, 2010, 14:39:22 »
Von_YoYo cziterem? - Nie zauważyłem tego. Musiałeś go chyba z kimś pomylić, to na pewno nie był on.  :003:
A tak na poważnie - to dzięki wielkie za loty, czekam na dalszy ciąg.  :020:

S!

Offline Dondal

• *
  • Graj, muzyko!
« Odpowiedź #228 dnia: Listopada 21, 2010, 14:59:55 »
A jak YoYek ładnie płonie  :118: Dzięki za wczoraj  :001:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #229 dnia: Listopada 21, 2010, 23:54:04 »
No i kolejny dzień na łuskach ;). Thx Panowie, fajnie bylo, a Delfin to lata tak zle jak dobrze wyglada :D.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #230 dnia: Listopada 22, 2010, 00:05:09 »
Było super i dzięki. Niemniej w ferworze walki chyba skubnąłem komuś zestrzelenie. Jeśli tak było to przepraszam.
Dziecku w kolebce kto łeb urwał chytrze...

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #231 dnia: Listopada 22, 2010, 08:01:37 »
Również dziękuję wszystkim za zabawę. Dorzuciłem nielimitowanego N28 do zestawu Ententy na mapce Lake, bo wczoraj po "wyeksploatowaniu" samolotów limitowanych niektóre osoby nie miały czym latać po tej stronie.

Offline Rahonavis

• *
« Odpowiedź #232 dnia: Listopada 23, 2010, 17:14:13 »
No i kolejny dzień na łuskach ;). Thx Panowie, fajnie bylo, a Delfin to lata tak zle jak dobrze wyglada :D.
Buahahaha kpisz chyba? Delfinem da się kręcić praktycznie ze wszystkim, a Ty tu piszesz, że "źle lata"? lol

S!

Offline Dondal

• *
  • Graj, muzyko!
« Odpowiedź #233 dnia: Listopada 23, 2010, 18:55:45 »
Tak Rahon, YoYek zakpił, w istocie  :118:

Offline Rahonavis

• *
« Odpowiedź #234 dnia: Listopada 23, 2010, 20:49:42 »
Chyba, że tak. Sorry, po nieprzespanej nocy i ślęczeniu nad zaległą prezentacją z ekonomii można sobie trochę zamulić mózg i nie kontaktować ;)

S!

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #235 dnia: Listopada 25, 2010, 11:53:05 »
Yoyek jest dosć przewrotnym typem. Najbardziej podobalo mi się rzucone od niechcenia stwierdzenie, że w Jet Thunder na filmiku z trackirem celownik porządnie działa.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #236 dnia: Listopada 27, 2010, 19:22:33 »
Zapraszam na wieczorne loty.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #237 dnia: Grudnia 17, 2010, 12:00:20 »
Wczoraj trochę polatałem multi z nową "giwazdą" RoFa, czyli HP. Wrażenia są jak najbardziej pozytywne, choć kilka kwestii mogłoby być lepiej rozwiązanych.
1. Stanowisko kierownika i bombardiera jest tylko obsadzane przez osobą, która wybrała jako pierwsza dany samolot. Tak więc implikuje to, że "dosiadający się", nawet jak mają wykupiony samolot, nie mogą zająć miejsca bombardiera, podobnie nie mogą zasiąść za kierownicą. Krótko: lata i bombarduje ten kto wsiadł jako pierwszy (ma samolot), a max. 3 załogantów (których można nie wpuścić blokując miejsce :-) ) może zajmować stanowiska strzeleckie - i tutaj pojawia się kolejne utrudnienie, ponieważ nie można w łatwy sposób się przełączać pomiędzy stanowiskami ogniowymi. Trzeba niejako "wyjść" i "wejść" do samolotu, nie wiem... może to ma symulować czas potrzebny do fizycznego przemieszczania się po samolocie :-).
2. E.III nie jest w stanie dojść "lekkiego" w paliwo HP. Konsekwencje są oczywiste - dobrze zorganizowana załoga bombowca jest w stanie przyjmować walkę na swoich warunkach, jednocześnie realizując cel bombowy. Tak więc dodałem do swojego "wczesnego" doboru maszyn HaPeka i w sumie zachowana jest równowaga sił. Wyobrażam sobie, że dwa, trzy HP, w dodatku w osłonie Nieuportów 11/17 są mocną formacją :-).

Na koniec trzy fotki. Na pierwszej HP jest nieco "poturbowany", a przedni strzelec zwisa bezwładnie. Podpalony silnik przepala mocowania i odrywa się od samolotu, z reguły niszcząc dolny płat, co po chwili doprowadza do destrukcji lewego górnego płatowca, następnie zwalanie się maszyny na ziemię. Drugi obrazek dowodzi, że celna seria z HP potrafi "zpsuć" deskę do prasowania.
Na ostatniej strzelec robi... a zresztą... sami zobaczcie ;-)

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline Rahonavis

• *
« Odpowiedź #238 dnia: Grudnia 17, 2010, 13:47:30 »
2. E.III nie jest w stanie dojść "lekkiego" w paliwo HP. Konsekwencje są oczywiste - dobrze zorganizowana załoga bombowca jest w stanie przyjmować walkę na swoich warunkach, jednocześnie realizując cel bombowy. Tak więc dodałem do swojego "wczesnego" doboru maszyn HaPeka i w sumie zachowana jest równowaga sił. Wyobrażam sobie, że dwa, trzy HP, w dodatku w osłonie Nieuportów 11/17 są mocną formacją :-).
No i trochę trudno się dziwić, zważywszy na fakt, że "tatuś" naszego bombera, czyli HP O/100 powstał w 1916 roku, a zadebiutował bojowo w marcu 1917 i  był technicznie nieco bardziej zaawansowany, niż Schweindecker, który okres swej świetności miał w roku 1915, a swój "dizajn" czerpał z Morane'a "H", czyli konstrukcji przedwojennej. E.III zostały wycofane ze służby do końca 1916 (z frontu zachodniego do połowy tego roku) z racji tego, że były po prostu przestarzałe. W realu nie doszło zatem do spotkania E.III i HP O/100, a gdyby nawet doszło, to raczej Sweindecker, ze swym pojedynczym karabinem i mizernymi, jak na rok 1917, osiągami, miałby problem z doczłapaniem się na odpowiedni pułap i nawiązaniem walki z Handley Page'em. Skoro więc nasz E.III miałby taki problem z HP O/100, to chyba nie ma najmniejszego sensu porównywanie go z O/400, który był ciut bardziej zaawansowany i wszedł do służby w kwietniu 1918. To trochę jakby oceniać szanse Bf 109D, atakującego B-29. ;)

S!

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #239 dnia: Grudnia 17, 2010, 14:07:20 »
Nie zapominajmy, że cały czas piszemy o grze na serwerze typu dogfight czy q-mission (jak kto woli). Ja ze swojej strony podrzuciłem garść uwag odnośnie sytuacji, w której w grze spotyka się HP z E.III. Tak więc i oceny i szanse dotyczą gry, która ma to do siebie, że te różne samoloty mogą się "spotykać". W grze nie jest sztuką dodać kilka maszyn, których użytkownicy będą mieć "satysfakcję" z prucia po słabszym przeciwniku, vide dodanie przeze mnie do misji po stronie czarnej Albatrosa II, który - w grze - Nieuporty 11/17 rżnie z każdej pozycji, na którą ma ochotę. Nie ma przecież problemu, żeby dodać coś z 1917 roku, może Dr.I, a piloci wybierając tę maszynę, będą mieć "fun" rozwalając bez trudu HPki, tylko jaki to ma sens w grze? Osobiście nie jestem zwolennikiem grania do jednej bramki, nawet jakby to było podbudowane historycznie (bo niestety gra nie jest aż tak historyczna, żeby było jak w realu, np. D.H. 2 nie jest przeciwnikiem dla DR.III, a powinien). Natomiast E.III vs HP w grze ma sens, bo zachowuje - moim skromnym zdaniem - balans siły.

Tako rzecze,
Zaratustra