Autor Wątek: Wspólne latanie Online / Stawianie Serwera  (Przeczytany 110519 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
Odp: Wspólne latanie Online / Stawianie Serwera
« Odpowiedź #390 dnia: Kwietnia 09, 2011, 13:39:23 »
Oczywiście, sarenek nigdy za wiele  :021:

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #391 dnia: Kwietnia 09, 2011, 14:00:08 »
Pozostała jeszcze jedna sprawa do wyjaśnienia. Potrafi mi ktoś wytłumaczyć dlaczego ta gra nie rozumie, że 11 to więcej, niż 9? Nie rozumie również, że 8 to mniej niż 12 i uparcie stawiała wczoraj Zaratustrę na szczycie listy. Odkryliśmy również, że za każdy zgon zalicza 50 punktów co doprowadzało do kuriozalnych sytuacji, kiedy to będąc na drugim miejscu w celach testowych z premedytacją waliłem w glebę i tym sposobem przeskakiwałem na pierwsze miejsce, albo dla odmiany będąc na pierwszym miejscu zerżnąłem Qrdla i dostawałem mniej punków za killa, niż on za czapę i wskakiwał przede mnie.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #392 dnia: Kwietnia 09, 2011, 14:04:17 »
Pierdolamento. Gra dobrze wie kogo i jak oceniać  :banan :118: :118: :118: :118:

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #393 dnia: Kwietnia 09, 2011, 14:07:04 »
Podejrzewam, że ma to coś wspólnego z unijnymi dyrektywami odnośnie wyrównywania szans pewnych grup społecznych i jednostek i tym podobnych politycznie poprawnych pierdów  :118:

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #394 dnia: Kwietnia 09, 2011, 20:31:01 »
Dzisiaj również zapraszam chętnych. Nieco inny zestaw samolotów żeby nudno nie było.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #395 dnia: Kwietnia 09, 2011, 20:45:49 »
Może dodaj DFW do niemieckich maszyn.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #396 dnia: Kwietnia 10, 2011, 00:44:04 »
Dziś było równie przyjemnie, a ja z Mazakiem (i Vowem) polatałem DFW. Maszyna dość przyjemna, ma dobrą sprawność, choć mogłaby mieć nieco więcej mocy. Jedna sprawa, która moim zdaniem nieustannie woła o pomstę do nieba, to skuteczność bomb i ostrzału obiektów na ziemi.... Już kiedyś o tym pisałem, ale naprawdę można się zdołować jeśli zrzucone bomby padają kilka metrów od samolotu, stanowiska kmu czy ciężarówki i nie wyrządzają żadnej szkody... nie wspominając już o odłamkach, których prawdopodobnie gra nie uwzględnia. Jedyny efekt chyba tylko daje bezpośrednie trafienie bombą w łeb facetowi  :005: Jeśli to poprawią, to będzie ideał  :001:

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline AxIs

• APAsq
  • *
    • APAsq
« Odpowiedź #397 dnia: Kwietnia 10, 2011, 12:42:05 »
Potwierdzam, było całkiem fajnie. Szczególnie walka kołowa SPAD'em, to było duże wyzwanie :D Znowu okazało się, że moim największym problemem jest identyfikacja swój/wróg. Tyle razy pięknie podchodziłem do strzału i przez brak pewności spóźniałem atak. Mam nadzieję, że z czasem się ogarnę. Dzisiaj też planuję zajrzeć jeżeli będziecie latali.
FC 2, RoF

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #398 dnia: Kwietnia 10, 2011, 13:16:27 »
Dziś było równie przyjemnie, a ja z Mazakiem (i Vowem) polatałem DFW. Maszyna dość przyjemna, ma dobrą sprawność, choć mogłaby mieć nieco więcej mocy. Jedna sprawa, która moim zdaniem nieustannie woła o pomstę do nieba, to skuteczność bomb i ostrzału obiektów na ziemi.... Już kiedyś o tym pisałem, ale naprawdę można się zdołować jeśli zrzucone bomby padają kilka metrów od samolotu, stanowiska kmu czy ciężarówki i nie wyrządzają żadnej szkody... nie wspominając już o odłamkach, których prawdopodobnie gra nie uwzględnia. Jedyny efekt chyba tylko daje bezpośrednie trafienie bombą w łeb facetowi  :005: Jeśli to poprawią, to będzie ideał  :001:

Lubię być wożony. Całkiem przyjemnie wczoraj było, choć drażniąca jest trochę skuteczność strzelców na lotniskach. Poza tym, są za trwali. Pomimo tego fajnie się odpukiwało kolejnych skradających się od szóstej myśliwców. Niektórzy spadali całkiem popisowo, a inni robili anal atak.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #399 dnia: Kwietnia 10, 2011, 16:41:23 »
Jak by więcej atakowali B-17 w formacji to wiedzieli by jak się zabierać za bombowiec.  :karpik
Kolega narzeka na bomby ale czego wymagać przy takim wagomiarze...
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #400 dnia: Kwietnia 10, 2011, 20:16:50 »
Tak w roli reklamy.
Dla tych co lubią polatać DFW CV jest znakomity serwer: SYNDICATE Vintage Mission -mają na nim postawioną misję Battle of Cambrai.
Coś kapitalnego - co jakiś czas z wyznaczonych miejsc rusza atak brytyjskich czołgów i trzeba go zatrzymać. Nad głową fruwają nam Camele i SE5a które dzielnie próbują przepędzić Albatrosy. Czołgom towarzyszy obrona oplot i to bardzo silna tak że atak jest wręcz hardkorowo trudny -- naprawdę polecam.
GG 4834952

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #401 dnia: Kwietnia 14, 2011, 15:47:27 »
Ktoś może ogarnia jak zrobić misję, w której zadaniem będzie wywalczenie dominacji w powietrzu w wyznaczonej strefie? Kiedyś latałem coś takiego na jednym z serwerów, przypomniało mi się i pomyślałem, że niewielka odmiana w najbliższy weekend byłaby miła.

Ponury

• Gość
« Odpowiedź #402 dnia: Kwietnia 15, 2011, 01:11:56 »
Dajcie jakieś skriny z udziałem Wielkiego Analizatora, o ile nadają się do publikacji ?..

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #403 dnia: Kwietnia 16, 2011, 01:00:21 »
Dzięki Vow za serwerek. Spontaniczny dogfight na bombowce jak dla mnie był klasa. Co prawda Gejota ma problem z odstrzeleniem Drukarki ale co by nie mówić dawało to wiele radości.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #404 dnia: Kwietnia 16, 2011, 07:25:04 »
Tak drukarki to pewnie nie ale za to DH-2 spadały całymi stadami. W ferworze walki zbyt często mi się zdarzało nie otwierać chłodnicy co po chwilce kończyło się bardzo nieprzyjemnym metalicznym dźwiękiem i kraksą. Tylko czemu pisał że mnie oplot zestrzeliła to sam nie wiem...
Fajnie się latało i dzięki chłopakom z 1PL że tak tłumnie nas odwiedzili...
GG 4834952