Autor Wątek: Wspólne latanie Online / Stawianie Serwera  (Przeczytany 110555 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
Odp: Wspólne latanie Online / Stawianie Serwera
« Odpowiedź #540 dnia: Lutego 07, 2013, 23:55:18 »
Zostałem poproszony o zakomunikowanie, że Jasta 2 i Jasta 5 wyzywa wszystkich zdolnych dzierżyć ster na wielką powietrzną bitwę na serwerze Syndicate 9 lutego o godzinie 20:00 UTC, czyli w tą sobotę o 21:00 czasu polskiego.

Będzie tam i 1PL. Do zobaczenia.

http://riseofflight.com/forum/viewtopic.php?f=349&t=35517
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #541 dnia: Lutego 06, 2014, 16:47:54 »
W ostatnią niedzielę (02/02/2014) odbył się wspólny lot pomiędzy 1 Pułkiem Lotniczym i 16th VTFS Stormriders na serwerze Syndicate. Pojawiło się wiele osób i we wspaniałej atmosferze udało nam się wykonać kilka misji na DH.4 wraz z osłoną myśliwców. Z góry chciałbym podziękować Lucasowi i całemu 1PL za znakomitą organizację i wiele cennych wskazówek, dzięki którym w miarę bez problemu przesiedliśmy się z F-16 na pierwszowojenne maszyny, które ku naszemu zdziwieniu okazały się nie mieć radarów, MFD i innych niezbędnych do przetrwania w powietrzu przyrządów takich jak ekspres do kawy i przestronna toaleta.

W poniższym linku można znaleźć kilka fotek z tego podniosłego wydarzenia:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.204408749758250.1073741841.110924129106713&type=1

Lot dostarczył wiele pozytywnych wrażeń i mam skromną nadzieję, że uda się to jeszcze kiedyś powtórzyć.

« Ostatnia zmiana: Lutego 06, 2014, 17:27:57 wysłana przez Grover »

« Odpowiedź #542 dnia: Lutego 06, 2014, 18:06:35 »
Super sprawa, zrzuty wyglądają obłędnie :-)

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #543 dnia: Sierpnia 23, 2015, 14:52:00 »
W ramach latania w DCSa na serwerze =OPS= padł pomysł postawienia czegoś na RoFa. Klasyczne gunzo w Fokkerach Dr. I lub podobnie. Tak więc jeśli ktoś jest chętny, to warto sobie zdymać RoFa i czekać w gotowości  8).

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #544 dnia: Sierpnia 23, 2015, 18:53:35 »
Ta gra na steamie się zwie "Rise of flight United" czy jak bo szukałem i ni hu hu nie mogę znaleźć  :(

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #545 dnia: Sierpnia 23, 2015, 19:11:37 »
Tak, może być przez parówkę http://store.steampowered.com/app/244050/, ale nie musi http://riseofflight.com/ . Podstawka z jakimiś tam szmatolotami jest za darmo, poza tym ja organizuję często loty krajobrazowe i zapraszam do swojej maszyny na kibel (turysta-cekaemista nie musi mieć zakupionego samolotu, wystarczy, że ja mam  :evil: ).

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #546 dnia: Sierpnia 24, 2015, 10:06:19 »
Chyba się skuszę, bo ostatnio coś mnie do RoFa z powrotem pociąga, tylko muszę ogarnąć sprawy sprzętowe, bo nie uruchamiałem go 100 lat. Zwłaszcza z trackerem mogę mieć problem, bo gdzieś się poniewiera w kiepskim stanie. Żeby było śmieszniej, to nawet przy okazji zeszłotygodniowej wizyty w Trutnovie zrobiłem sobie mały zapasik Krakonosa :-) To chyba jakiś znak.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #547 dnia: Sierpnia 24, 2015, 12:27:57 »
Żeby było śmieszniej, to nawet przy okazji zeszłotygodniowej wizyty w Trutnovie zrobiłem sobie mały zapasik Krakonosa :-) To chyba jakiś znak.

Tym jednym stwierdzeniem wylevelowałeś się u mnie o +100  :evil: :evil:.

Tako rzecze,
Zaratustra

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #548 dnia: Sierpnia 24, 2015, 12:35:13 »
Ok, widać, że jest jakieś zainteresowanie tematem. Proponuję zastanowić się nad pytaniem czy latamy na istniejących serwerach, np. Syndykatach, czy stawiamy swój własny, podobny do =OPS= DCS? Jeśli będziemy stawiać swój, co uważam za lepsze na początku, zanim się wczujemy w rolę, to proszę o propozycje planesetów lub podesłanie już konkretnej misji. Jeśli chodzi o realizm, to tradycyjnie proponuję pełny, może za wyjątkiem rozgrzanych silników.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #549 dnia: Sierpnia 24, 2015, 13:19:11 »
W pełni popieram gdyż w tym naszym przypadku uruchamianie silników to strata czasu.
Z misją puki co nie pomogę, bo nigdy takowej nie robiłem.
A jak z maszynami ? Wszystko co jest dostępne, czy jakieś ograniczenia ?

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #550 dnia: Sierpnia 24, 2015, 13:30:44 »
Na wszelki wypadek napiszę, że nie posiadam mapy kanału. Co do charakteru misji to biorąc pod uwagę mój obecny kompletny brak jakiegokolwiek skilla lotniczego proponuję luźne niezobowiązujące pukanko.

Tym jednym stwierdzeniem wylevelowałeś się u mnie o +100  :evil: :evil:.

A mogę zapytać jaki jest ogólny wynik i jak wygląda skala i kryteria? Są jakieś wymierne achievmenty? :-P

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #551 dnia: Sierpnia 24, 2015, 15:41:36 »
czekać w gotowości  8).

Weekend? Bo bym chętnie został wypukany, niestety na odwzajemnienie się jestem za słaby na dzień dzisiejszy, ale myślę że nie będzie Wam to przeszkadzało :)

aha, jestem za własnym serwem, zawsze jest śmieszniej, a poza tym nie chcę by mnie ktoś obcy (spoza forum znaczy się, dymał :)
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #552 dnia: Sierpnia 24, 2015, 15:59:42 »
Ok, widać, że jest jakieś zainteresowanie tematem. Proponuję zastanowić się nad pytaniem czy latamy na istniejących serwerach, np. Syndykatach

Proponuje postawić swój. Dajmy tylko jakieś maszynki z podobnego okresu. Nawet mam jakas mapke gotowa.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #553 dnia: Sierpnia 24, 2015, 18:14:26 »
Ja proponuję na początek 3-5 samolotów jednomiejscowych + 1 wieloosobowy na stronę, w tym jakieś darmowe. Może na początek z wczesnego okresu? Jakieś E. III, wanny. Jak nie będzie śmiesznie, to się to na kolejne loty zmieni.
Co wy na to?

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #554 dnia: Sierpnia 24, 2015, 18:53:58 »
Dobra była ta misja z bombardowaniem kościoła :D
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"