Autor Wątek: Wrażenia z gry  (Przeczytany 40769 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline some1

• Global Moderator
Odp: Wrażenia z gry
« Odpowiedź #45 dnia: Lipca 19, 2009, 23:45:44 »
Chyba można już nabyć Nieuporta 17:
http://riseofflight.com/Store.aspx

Trzeba przyznać że sklep bardzo zgrabnie wykonany, z wszystkimi grafikami i opisami a'la jakaś encyklopedia lotnictwa, aż się chce powiększać kolecję. Tylko chyba zapomnieli że przydałoby się parę screenów z gry (kokpit) oraz że cztery samoloty dali już graczom za darmo :D

Uwagę czarnowidzów zwracam na jeden cytat:
Please note that all flyable aircraft available for purchase are already in-game as non-flyable A.I. controlled aircraft.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Kacper

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: Lipca 20, 2009, 08:27:18 »
Potwierdzam można.Rano wykonałem operacje kartą chwile potem Nieuport 17 pojawił mi się na moim koncie w riseofflight. Po odpaleniu gry mogę nim już latać. Pozdrawiam Kacper

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #47 dnia: Lipca 20, 2009, 17:47:11 »
Ja też mam chrapkę na półtorapłata N 17 C1, tym bardziej, że model stoi na półce  :banan
Może jak ktoś rozkmini jak stawiać serwer to jakiś Dog tylko dla Polaków z hasłem? :) Jakoś nie widziałem opcji Create of Server  (może to z Edytora się ustawia...) ew. mile widziane wskazówki to sam postawię.... (ostatnio bylem zajety z lekka, dziś wreszcie wolny wieczór na RoF'aaaaaa! )

------
Się pobawiłem. N17C1 kupiony, odpalam RoF a tu nagła zajawka z Server Error  :008:
Zobaczymy jak szybko działa Support.
« Ostatnia zmiana: Lipca 20, 2009, 20:18:51 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #48 dnia: Lipca 21, 2009, 09:11:07 »
Leszku wielkie dzięki, faktycznie nie zauważyłem tego małego przycisku  :021: . Jak mi się uda uruchomić sim to dam znać. Proponuję full realizm  :003: + Ventyl, ew. externale. Zresztą coś sklecę na pewno, nie wiem czy gra daje też coop mission. Zakładkę multi odpliłem raz czy dwa tak pogladowo (ale wlasnie po to by zobaczyć jak się stawia serwer). THX.

--------
@ ok co do Supportu (i problemu z SERVER ERROR), działają szybko ale odpowiedzi raczej zdawkowe:
"Check your connect with server Fokker.neoqb.com, contact with your Internet provider"

Ktoś wie jak sprawdzić połaczenie z serwerem Fokker.neoqb.com ? Gdzieś to da się manulanie wyedytować?

Radzą na Forum w tym wypadku wyłaczyc Firewalla ale u mnie nic to nie dało. Zreszta poprzednio działał i nie było problemu.
« Ostatnia zmiana: Lipca 21, 2009, 11:44:38 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #49 dnia: Lipca 21, 2009, 18:29:16 »
Dzieki za podpowiedzi. Przyszedł faktycznie drugi mail z wyjaśnieniem które pokrywa się z tym co mamy tu powyżej :) :

"Put button "Start" -> "Run" -> type word cmd -> put button "Enter" and then type:
tracert Fokker.neoqb.com
after that send screenshot with result"

:)

---------------
działa juz RoF... dziwne... :)

N17 ma naprawde fajna kabine  :002:

--------------------------------------

jako że N17 to inna trochę epoka, po 15 min latania powiem - Rispekt :D naprawdę fajna zabawa ;)
« Ostatnia zmiana: Lipca 22, 2009, 00:15:15 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #50 dnia: Lipca 22, 2009, 13:34:34 »
Mam i ja  :001: 26 dni USPSem...

Siuper  :004: ! No to Gogle na łepetyne i latamy. Marzy mi sie walka N17 vs Albinosy Vb r.1917. Nie wiem jak Albi ale na N17 nawet pożądnej beczki nie zrobisz, za mało koni  :002: , do tego jedna pukawka. Mogli zrobić ten km na skrzydle sterowany myszka.

www.yoyosims.pl

Offline panzerjager

• *
  • Fritz Rauch
« Odpowiedź #51 dnia: Lipca 22, 2009, 14:36:48 »
Latamy latamy!  :002: Generalnie-nie mam pytań,moim skromnym zdaniem ma wszystko co trzeba-zrobiony by pilots for pilots.Jedyne do czego moge się przy...tegować to mapa która raczy zaskakiwać dziwnymi opcjami zbliżenia i "się nie pamięta".Ewentualnie to,że nie moge ustawić landscape na High-114 % wymagań karty (Radka 4850) -ale to już kwestia sprzętu jaki się ma,prawda.Musze jeszcze dojść do tego ustawialnego widoku na przyrządy i hulaj dusza-piekło jest :001: Co do Albatrosa vs Ni-17 to zawsze możemy zrobić ustawkie,do neta co i jak wnet dojde pewnie...
Pomerania 1945
Co. E 75th 9th Infantry Div. "Riverine Rangers"

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #52 dnia: Lipca 23, 2009, 03:09:55 »

Własnie poleciałem sobie 1 misje dla N17. Ułaaaaaaał ale klimat, cięzko się oderwać od monita co widać po h ;). Jest tak. Mgła, bardzo kiepska widoczność. Wg. briefa musimy wystartować, kierować się na jedno z pobliskich miast i polecieć zgodnie z biegnącymi torami do innego miasta (lot ok 15min). Tam lądujemy w trawie obok ciążarówki. Dostarczamy koordynaty jakiejś wrogiej baterii chopakom, ciężarówa odjeżdza (!) dostajemy zgodę na start i wracamy do domciu znów robiąc za prawie pociąg. Po drodze widzę 2 Fokkerki goniącego naszego i ostrzeliwującego mu dupcie, gdzieś w dole (lecę na 450m.).

Przy Kosiaku jednak wyskoczyło ...

No nic ale klimat misji fajny, jutro powtórka. Jak podobny będzie w kampanii to bomba.

www.yoyosims.pl

Offline panzerjager

• *
  • Fritz Rauch
« Odpowiedź #53 dnia: Lipca 23, 2009, 13:23:16 »
Też mi sie gra wykrzaczała Yoy-podobnież reinstalka ze strony Mikromiękkiego tego C++ pomaga albo uruchamianie gry na Viście jako admin (u mnie dało rade).
Pora na refleksje po paru misjach : z ftrafianiem jednak daje rade,po prostu trzeba być spokojnym i nie szarpać sprzętem-co,jak się ma lekki joystick nie jest takie łatwe.Komp przy tej grze ledwo dycha a dodajmy że to dual AMD 6000 + 4 GB RAM-nad frontem zaczyna nieźle przycinać jak sie za dużo dzieje na raz.
Minus-cholerne dłużyzny jak sie leci nawet te głupie 20 km-normalnie jak w polskim filmie-nic sie nie dzieje a zauważyłem że ew inne obiekty pokazuje w takim "bąblu" dookoła samolotu.A obiektów (samolotów,pojazdów) mało.Zresztą z oglądaniem trzeba być szybkim bo wystarczy 15 sekund a sprzęt już leci gdzieś indziej pchany wiatrem i innemi siłami  :001: Drugi minus-kampania-dostaniesz w czache i koniec-może sie myle ale chyba nie ma restart mission nawet.Także wszycho od początku.
Porównując do Iła z takim DCG to naprawde mało się dzieje.Troche mi to właśnie przypomina Iłka na początku i mam nadzieje że dojdzie kiedyś do tego co jest teraz z wyżej wymienionym.Szczególnie że nigdy nie lubiłem "ustawionych" misji-a na razie tak to wygląda.
Zagadka-chciałem pograć na necie-wbijam sie na serwer-jeden z całych 4 i wszystko pięknie-ale-nie moge dołączyć,nie ma żadnego ekranu wyboru samolotu,nic-a można sobie popatrzeć jak wszyscy latają i zabawiają się strzelaniem-i tak pare razy,nic nie rozumiem.
Plusy to już wiadomo-fizyka,grafa-nie będe się tu rozwodził bo się D. VII grzeje  :001:

Pomerania 1945

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: Lipca 23, 2009, 15:06:42 »
...
Ja dostałem dziś wiadomość że paczuszka została wysłana.

Jeśli zamawiałeś tam gdzie ja, to ja dostałem maila z potwierdzeniem wysyłki w sobotę, w środę już się cieszyłem grą :-). Myślę, że - jeśli mój przypadek to norma - w poniedziałek/wtorek powinieneś dostać :-). I to wszystko za $5 z Gejponii... to mnie najbardziej szokuje, a nie jedno już widziałem, jeśli idzie o przesyłki  :karpik

Odnośnie samej gry:
- Fatalny sposób instalacji, tzn. można sobie klikać w przycisk "rejestruj" po odpaleniu interfejsu i nic. Jak pisałem wyżej, gra odsyła nas do nie istniejącej strony. Dopiero lektura instrukcji uświadamia, że można przez ich stronę się zarejestrować. Ale wówczas trzeba poczekać na maila z potwierdzeniem rejestracji konta. U mnie to trwało ponad godzinę - od rejestracji, do maila z linkiem aktywacyjnym. Można się zniecierpliwić. Pod tym względem steam jest dużo lepszy, bo wszystko dzieje się w czasie rzeczywistym. Ponadto POWINNI NAPISAĆ, ŻE DO GRANIA POTRZEBNE JEST KONTO E-MAILOWE!! A nie tylko łącze z Internetem.
- Bardzo osobliwy sposób ustawiania preferencji, nie w grze, ale przed samą grą. Tak więc każda nawet drobna zmiana, np. klawiszologii, zmusza do wyjścia całkowicie z gry. Duży minus, szczególnie na początku zabawy. Dodatkowo całkiem nieintuicyjnie umiejscowiony "Save" ustawień (ustawienie same się nie pamiętają!). To imo krok w tył i to spory.
- Gra zauważalnie długo się wczytuje, tzn. od "start" do zajęcia miejsca w maszynie. Komp mam sprawny i szybki, więc to nie jego wina (c2q 3.7GHz, 4 giba, hd4890)
- Na razie tylko odpalałem testowo latanie, bardzo gwałtownie reagują samoloty na joya.
- Widać, że na rynek amerykański. Wczoraj na bani rozwaliłem się z 3x, nie mając pojęcia co się ze mną dzieje w powietrzu. I co?! Dziś patrzę w statsach, że mam już chyba 4 różne medale lololololol Nie ma to jak lizanie po fijutach 14 latków  :karpik

Ogólnie gra sprawia dobre wrażenie estetyczne. Widać, że nie robił tego czesiu-programista-grafik-w-wolnej-chwili. Chyba będzie mi się podobało.

Tako rzecze,
Zaratustra
« Ostatnia zmiana: Lipca 23, 2009, 15:20:55 wysłana przez Nietzscheański Nadczłowiek »

Offline panzerjager

• *
  • Fritz Rauch
« Odpowiedź #55 dnia: Lipca 23, 2009, 15:24:17 »
Ekhem-to nie medale obawiam się  :001: Ja Eiserne IIte Klasse dostałem dopiero po 6 und balonie,czy jakoś tak.
Pomerania 1945

Kacper

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: Lipca 23, 2009, 16:12:52 »
Niestety to nie są medale tylko plakietki samolotów.Medale i odznaki dostaniesz po wylataniu godzin i zestrzeleniu odpowiedniej liczby samolotów.W kampani można powtórzyć misje nawet bez jej zakończenia wtedy dalej jest aktywna. Co się tyczy multi to trzeba poczekać aż misja się skończy wtedy jest powtarzana i można wybrać samolot chyba że właściciel serwera zakończy grę.Można także obserwować łącza na głównym oknie multi, jeżeli jest znaczek czerwony yo rozgrywka trwa a jeżeli jest znaczek zielony no można wchodzić do rozgrywki, z lewej strony łączy jest czasami znaczek kluczyka to znaczy że bez hasła nie da się wejść. Bardzo cenna uwaga dotycząca celowania każdy gwałtowny
ruch samolotu posyła pociski Panu Bogu w okno. Pozdrawiam Kacper

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: Lipca 24, 2009, 13:23:51 »
Witam,

Na razie bawię się misjami treningowymi w ustawieniach quasi-full real*. Misja bodajże 3 lub 4, która polega na zestrzeleniu balonu za linią wroga. Przeszkadzać ma w tym kila dział pplot, które są zamontowane na pakach samochodów. Poleciałem, zestrzeliłem, wykręcam, żeby wracać, a tu sruuuu!!! Oberwane skrzydło, gleba. Dostałem od pplota  :karpik :karpik LOLOLOLOLOLOLOLO Panowie to jakaś kpina. Znane mi źródła** szacują, że na zestrzelenie JEDNEGO samolotu wystrzeliwano ŚREDNIO (za okres wojny): Niemcy ok 10 tys. pocisków, a Francuzi i Austryjacy po 6 tys. Czyli, jeśli to norma, to mamy przypadek dobrze znany z kiła: strzał z 3km w oko pilota oddany przez strzelca pokladowego  :015: Sytuacja wcale nie była lepsza w latach 1917-1918, czyli w okresie RoFsa. Wg danych angielskich w ostatnim roku wojny ich artyleria pplot zużywała już "tylko" 3500 pocisków na zestrzelenie 1 samolotu niemieckiego  :karpik

Tak więc o so chodziiiii lolololol  :karpik

Tako rzecze,
Zaratustra

* Quasi dlatego, że w misjach treningowych nie można wyłączyć widoków zewnętrznych - nie wiem, czy niedopatrzenie czy to, że musisz widzieć nabytek za $7.62 ;-). Nie wiem natomiast jak sprawa wygląda on-line, jeszcze nie próbowałem...
** H. Mordawski, Siły powietrzne w I Wojnie Światowej, Wrocław 2008, s. 436.

« Odpowiedź #58 dnia: Lipca 24, 2009, 15:19:06 »
Dostałem od pplota  :karpik :karpik LOLOLOLOLOLOLOLO Panowie to jakaś kpina. Znane mi źródła** szacują, że na zestrzelenie JEDNEGO samolotu wystrzeliwano ŚREDNIO (za okres wojny): Niemcy ok 10 tys. pocisków, a Francuzi i Austryjacy po 6 tys. Sytuacja wcale nie była lepsza w latach 1917-1918, czyli w okresie RoFsa. Wg danych angielskich w ostatnim roku wojny ich artyleria pplot zużywała już "tylko" 3500 pocisków na zestrzelenie 1 samolotu niemieckiego  :karpik
Tak więc o so chodziiiii lolololol  :karpik
No jak to o so  :011: to nie kpina to...statystyka Nietzsche, oberwałeś tym X+1 pociskiem, a skąd wiesz ile wystrzelili wcześniej :D
Spokój cechuje Mistrza.

« Odpowiedź #59 dnia: Lipca 24, 2009, 15:27:18 »

Wygląda na to że nawet w wersji full real czyli wszystkie kwadraty
 nie odhaczone   jest widok zewnętrzny własnego samolotu ,  jedyna
 pociecha że nie można podglądać innych.
    Stawiałem próbnie serwerek i online z widokami jest tak samo.
  Szkoda  że nie ma blokady na widok tylko z kabiny , to akurat mogli ściągnąć z iłka :002:.