...
Ja dostałem dziś wiadomość że paczuszka została wysłana.
Jeśli zamawiałeś tam gdzie ja, to ja dostałem maila z potwierdzeniem wysyłki w sobotę, w środę już się cieszyłem grą

. Myślę, że - jeśli mój przypadek to norma - w poniedziałek/wtorek powinieneś dostać

. I to wszystko za $5 z Gejponii... to mnie najbardziej szokuje, a nie jedno już widziałem, jeśli idzie o przesyłki :karpik
Odnośnie samej gry:
- Fatalny sposób instalacji, tzn. można sobie klikać w przycisk "rejestruj" po odpaleniu interfejsu i nic. Jak pisałem wyżej, gra odsyła nas do nie istniejącej strony. Dopiero lektura instrukcji uświadamia, że można przez ich stronę się zarejestrować. Ale wówczas trzeba poczekać na maila z potwierdzeniem rejestracji konta. U mnie to trwało ponad godzinę - od rejestracji, do maila z linkiem aktywacyjnym. Można się zniecierpliwić. Pod tym względem steam jest dużo lepszy, bo wszystko dzieje się w czasie rzeczywistym. Ponadto POWINNI NAPISAĆ, ŻE DO GRANIA POTRZEBNE JEST KONTO E-MAILOWE!! A nie tylko łącze z Internetem.
- Bardzo osobliwy sposób ustawiania preferencji, nie w grze, ale przed samą grą. Tak więc każda nawet drobna zmiana, np. klawiszologii, zmusza do wyjścia całkowicie z gry. Duży minus, szczególnie na początku zabawy. Dodatkowo całkiem nieintuicyjnie umiejscowiony "Save" ustawień (ustawienie same się nie pamiętają!). To imo krok w tył i to spory.
- Gra zauważalnie długo się wczytuje, tzn. od "start" do zajęcia miejsca w maszynie. Komp mam sprawny i szybki, więc to nie jego wina (c2q 3.7GHz, 4 giba, hd4890)
- Na razie tylko odpalałem testowo latanie, bardzo gwałtownie reagują samoloty na joya.
- Widać, że na rynek amerykański. Wczoraj na bani rozwaliłem się z 3x, nie mając pojęcia co się ze mną dzieje w powietrzu. I co?! Dziś patrzę w statsach, że mam już chyba 4 różne medale lololololol Nie ma to jak lizanie po fijutach 14 latków :karpik
Ogólnie gra sprawia dobre wrażenie estetyczne. Widać, że nie robił tego czesiu-programista-grafik-w-wolnej-chwili. Chyba będzie mi się podobało.
Tako rzecze,
Zaratustra