Autor Wątek: Wrażenia z gry  (Przeczytany 42825 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Wrażenia z gry
« dnia: Czerwca 17, 2009, 17:29:25 »
Dziś mamy 17ty, a tytuł dalej nie jest dostępny w wersji Box tak więc " priorderowcy " muszą czekać. Przesunięto termin na 25.06, natomiast wszedłem w posiadanie dziś obecnego na rynku wydania RoF (na dzień dobry dostaję też patch). Sim jest w trakcie ściągania z serwera wydawcy. Pakiecik zawiera 2,6Gb, więc niemało i trzeba poczekać. Jak już zainstaluję dam znać co i jak.

Odpowiedni dział już powstał :) http://yoyosims.pl/RiseofFlight.html
« Ostatnia zmiana: Czerwca 17, 2009, 22:40:07 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Odp: Wrażenia z gry
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 18, 2009, 13:40:59 »
Yoyek ściągnąłeś  :011: ... bo tu już niektórym ślina ścieka na ja...  :003:

« Ostatnia zmiana: Czerwca 18, 2009, 14:51:45 wysłana przez YoYo »
Spokój cechuje Mistrza.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 18, 2009, 14:56:31 »
Ściągnąć ściągnałem ale jeszcze brak instalacji. Wieczorem bede mial z 1h  :005: wolnego moze wtedy cos instalne, ale wiecej cos dopiero napisze w weekend. Dostaje sie tez haslo, a jako login jest swoj mail. Proces aktywacji jest online.

Natomiast mam dobrą informację dla Forumowiczów.
Bedzie przewidziany jeden egzemplarz dodatkowo RoF specjalnie dla nas przed premierą. Szczegóły podam w ten weekend (trzeba będzie powalczyć trochę  :021: )
« Ostatnia zmiana: Czerwca 18, 2009, 19:31:56 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 18, 2009, 21:02:24 »
Jeden ale z licencją na 1000 użytkowników, mam nadzieję? ;)

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 19, 2009, 09:12:05 »
Bedzie przewidziany jeden egzemplarz dodatkowo RoF specjalnie dla nas przed premierą. Szczegóły podam w ten weekend (trzeba będzie powalczyć trochę  :021: )

Redaktorze! Talony jakieś trzeba wprowadzić! :021:

Bis zum bitteren Ende.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 19, 2009, 17:33:18 »
No wczoraj odchodziło chlanie.... a dziś zdychanie , dobrze, że krawat cały, więc jak niby ?  :118:
Będzie coś w weekend

właśnie wciskam NEXT  :003:

Ustawienia Grafiki:

Jeden z fajnieszych efektów (niestety wymaga wyłączenia wygładzania)
Patrzymy dalej - obraz kabiny się rozmywa, wystarczy że obniżymy wzrok, obraz nam się wyostrza na kabinie:

« Ostatnia zmiana: Czerwca 19, 2009, 21:23:15 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 20, 2009, 21:06:29 »
Polataliśmy trochę kolektywnie z Lucasem i Yoyem. Bilans: kilkanaście rozklepanych na różne sposoby Spadów i Fokkerów (bączek przy starcie, przegrzany silnik, przekręcony silnik, testy "to przy ilu km/h urwie nam skrzydła?", akrobacja na 5 metrach, zrucenie bombsztala na parkingu itp). Kilka czołowych kolizji z wrogiem. Ilość zestrzelonych samolotów przeciwnika: zero. Ilość zestrzelonych balonów obserwacyjnych: 1 (to ja  :118:). Ilość lądowań po których maszyna bez gruntownych napraw nadawałaby się do dalszego lotu: 1 (Yoyo), ale nie mam pewności czy nie było to za linią frontu. :021:

Czarnowidztwo co niektórych się nie sprawdziło i generalnie mimo niedoróbek jest to kawał dobrego symulatora. Szczegóły opisze redaktor Yoyo, jego gra, nie będę mu odbierał tej przyjemności :)
« Ostatnia zmiana: Czerwca 20, 2009, 22:38:16 wysłana przez some1 »
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 20, 2009, 23:15:27 »
Oj działo się działo. Płótno darło się metrami :) Jestem pod wielkim wrażeniem fizyki lotu i modeli uszkodzeń. Jeżeli naprawią kilka bugów, np. precyzyjniejszej obsługi tracka, to będzie hit. To co jest najlepiej sprawdza się na razie do samego opanowania sima.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Bubel

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 21, 2009, 20:34:43 »
Siemka chłopaki
A może więcej danych z wrażeń ? Jak się grało? Jakie są wasze wrażenia, opinie, sugestie itd. Powiem wam szczerze że ja mam dość już iła, Lock ona i FS i FSX-a i chętnie przesiądę się na coś nowego. Kilka lat latania z dziadkiem Kosem i na serwerach iła sprawiło że musiałem ze 2 latka odpocząć....

Mam pytanie do tych co już mają ROF-a. Na fotkach widać inne maszyny. Czy to znaczy że już można dokupić sobie inne? Znaczy czy są już dostępne?, bo szczerze mówiąc nie bardzo uśmiecha mi się taki produkt. W standardzie 2 maszyny a reszta ala FS. Zapłać i będziesz miał. Bezsens. Ale filmy i fotki to coś pięknego.
Opiszcie proszę jak się prowadzi samolot. Jak się zachowuja maszyny , jak z celnością itd.
Pozdrowionka
Bubi
(Bubel)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 21, 2009, 23:55:27 »
Postanowiłem podzielić informacje dot RoF. Bedą ona zamieszczane w czesciach na www. Na dziś instalacja i słowo wstępne  :002:
« Ostatnia zmiana: Czerwca 22, 2009, 09:42:40 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 22, 2009, 16:44:49 »
Yoyo ma chyba peceta kręconego na 2,6-2,8 GHz, do tego 4GB ram i Radka 4850.

Jak ustawiliśmy prawie wszystko na minimum, to było 60fpsów, czyli tyle ile odświeżanie monitora.
Some1 dobrze pisze - wszystko zależy od tego jak się to będzie wykorzystywać. To nie fsx, tylko sim, gdzie w jednym miejscu może być 20-40 samolotów w jednym miejscu. I jeżeli walka ma być "przyjemnością", to trzeba będzie zejść z detalu. Ale spokojnie - nawet na minimalnych gra wygląda bardzo porządnie. Martwiła mnie tylko obsługa tracka.
Co do Quada, to ponoć sim zyskuje ok. 30-40% wydajności w porównaniu z C2D.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 23, 2009, 10:38:44 »
Dodano nowe screeny http://yoyosims.pl/  :001:

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 26, 2009, 10:29:50 »
Nowy tekst , czyli Part II - Ustawienia, pojawił się na www. Wątek też otwieram bo premiera już miała miejsce w Juesej  :001:

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 29, 2009, 18:05:01 »
wydanie boxa wcześniej niż wersji download. Gdzie Oni się marketingu uczą? :)

To akurat jest jak najbardziej odpowiednie podejście hadlowe przy dłuższej strategii :)

Aha pisałem w recenzji o problemie w ostatnich dniach z RoF (brak możliwości uruchomienia tytułu). W Stanach się wściekają....

odp. z supportu:
"Yep, it was terrible error with server, we already fixed it but of course it was unpleasant :("

www.yoyosims.pl

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwca 29, 2009, 20:03:15 »
YoYo -- zamieść zdjęcia czegoś co ma dwa silniki albo strzelca pokładowego..???
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952