Autor Wątek: Wrażenia z gry  (Przeczytany 40838 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Qbeesh

• Gość
Odp: Wrażenia z gry
« Odpowiedź #195 dnia: Sierpnia 14, 2009, 10:59:40 »
Nie no, jest git. Smigła się kręcą, pilot smarka w rękaw, sliczny teren, zajebisty haze, chmury, rewelacyjny model lotu i klawisz printscreen. Tylko co z tego, skoro w kampanii często pierwszej misji nie mogę przejsć, bo cały staffel jedzie w drzewa, nurkuje nosem w ziemię, albo w ogóle nie chce sie im startować. Co z tego, skoro po 10minutowym czekaniu na grę w multi odechciało mi się grać. Ile można latać na freeflighcie, podziwiać widoki i cykać screeny? Na ziemi pusto, 2 samoloty wroga się spawnują. Pustka, nuda, bida i nędza.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 14, 2009, 11:08:10 wysłana przez Qbeesh »

Bubel

• Gość
« Odpowiedź #196 dnia: Sierpnia 15, 2009, 19:48:03 »
A gdybyś był pilotem ..... i latał samolotem, to też byś narzekał że masz coś w samolocie niedopracowane? :P Ja gram mimo że gra ma pełno baboli. Nauczyłem się kilku rzeczy i uważam że Rof od iłka lepszy jest./
Pozdrowionka

« Odpowiedź #197 dnia: Sierpnia 15, 2009, 20:27:03 »
Ja bym narzekał. Jak coś nie działa tak jak powinno to się narzeka. Inaczej twórcy następny samolot zrobili by z tymi samymi babolami wierząc że poprzedni model był idealny bo nikt nie narzekał :).
W przypadku narzekań pojawiających się na łamach tego forum jest mały problem. Nikt z osób odpowiedzialnych za RoF nie ma szans dowiedzieć się o czym my tutaj marudzimy.

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #198 dnia: Sierpnia 15, 2009, 20:32:00 »
Wszystkim panom od Iłka dziękujemy za wypowiedzi w temacie i prosimy o dalsze wypisywanie wewnętrznych rozterek o charakterze etycznym w odpowiednim dziale. Mam już dość czytania beznadziejnych wypowiedzi co lepsze. Dajcie się nacieszyć tym którym gra się podoba. Szanujcie Nas za wybór jakiego dokonaliśmy :118: Jeśli się gra nie podoba proponuję wystawić na Allegro, na pewno ktoś odkupi i będzie się cieszył :001:

Offline panzerjager

• *
  • Fritz Rauch
« Odpowiedź #199 dnia: Sierpnia 16, 2009, 21:20:39 »
Dorzuce moje 5 groszy, na plus-naprawde polecam skorzystać z podanego w tym wątku Mission Generatora,ustawkę 10 na 10 (więcej u mnie nie daje rade a i przy tym komp zamiera) i na wysokości 3000-4000 m.Tutaj wychodzą zalety-wielkie pojedynki na dużych - oczywiście jak na ten okres - wysokościach, nie mam pytań-tak realne.Chciałbym kiedyś zobaczyć sima z II W.Ś. na tym silniku i atak na formacje bombowców na dużej wysokości.Nie wiem jak to zrobili ale wrażenie osiąganego i "odczuwalnego" pułapu jak dla mnie wymiata-choćby taki przelot koło chmury.
Niestety to, o czym tu wspominam jest kompletnie nieoddane w kampanii-misje są przeciwieństwem potencjału sima-czyli "low and slow", oczywiście nie wspominam o innych błędach.Pozostaje mieć tylko nadzieje że finalnie się tym zajmą-ew. ktoś poprawi skopane kampanie.
Reasumując-jak dla mnie RoF ma potencjał i wkurza tylko że tak to wypuścili-ale jestem dobrej myśli,mogło być gorzej-jak już ze wspomnianym T-34 vs Tiger.
Pomerania 1945
Co. E 75th 9th Infantry Div. "Riverine Rangers"

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #200 dnia: Sierpnia 16, 2009, 22:47:38 »
Post z cyklu "debilne zachowania AI". Przed chwilką latałem sobie na serwerze Escuadron 69 Albatrosem. Po stronie Ententy nie było żadnego żywego gracza, tylko AI w Nieuportach 28. Wdałem się w dłuższą dyskusję z jednym z nich, w trakcie której po dłuższej chwili padł mi silnik. Szczęśliwie udało mi się znaleźć miejsce i bezpiecznie wylądować. Nieuport będąc zupełnie niezagrożonym oddalił się, a następnie zawrócił, wylądował i w dobiegu walił do mnie z kmów po czym wjechał w mój zaparkowany na ziemi szmatolot taranując go i przy okazji dekomponując znacząco swoją sylwetkę. Po prostu nie mam pytań.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #201 dnia: Sierpnia 17, 2009, 08:43:51 »
wylądował i w dobiegu walił do mnie z kmów po czym wjechał w mój zaparkowany na ziemi szmatolot taranując go
Buhahahahahaha naprawdę dobre. Znaczy się był uparty  :118: Właśnie po wylądowaniu AI nigdy do mnie nie strzelało i wydawało mi się, że już traci wtedy zainteresowanie nami. Fakt, latają czasem bzdurnie, a zaznaczenie opcji Ace dla AI powoduje, że chyba po prostu celniej strzelają i może ew. machają skrzydłami a tamte to lecą prawie prosto bo tak jakoś różnic nie widzę. Z ciekawie lajaących A.I. to jedynie jak N17 zacznie latać.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #202 dnia: Sierpnia 17, 2009, 09:45:04 »
Ja bym się chciał podzielić wrażeniem, a zarazem zapytać.
Jak jest u was ze stabilnością ROF? Wczoraj po raz pierwszy pograłem dłużej (kilka godzin) i w tym czasie gra "wysypała" się ładnych kilka razy, nie wiem co o tym myśleć, czy to u mnie coś nie tak ze sprzętem?
Co do konfiguracji u mnie to najważniejsze: jakiś (jestem w pracy więc dokładnie nie powiem) Intel Core2Duo 3 GHz, 8GB RAM, grafika Radeon 4890 1GB, Vista Home Premium 64 bit.
Czy też macie takie problemy z ROF?

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #203 dnia: Sierpnia 17, 2009, 09:54:39 »
Witam po urlopie :)
Do tych co jeszcze nie chcą kupić, mówię i dobrze, jak już kupicie to większość będzie wymiatać w multi a wy założycie kolejny wątek o trudności latania online  :118:
Wiedzieliśmy wszyscy (?) już jakiś czas temu że RoF będzie co najmniej bardzo dobrym simem i to się IMHO potwierdza. Jeżeli będą nad nim pracować to za dwa lata będzie świetnym, być może nawet najlepszym symulatorem śmigłowych maszyn wojennych.
Co do wydania już teraz i częściowego niedopracowania sima to pamiętajcie że inni naciskają, nikt nie chciałby aby dwa długo oczekiwane potencjalne hiciory wśród simów wyszły prawie  jednocześnie? Nikt tzn. ani my, ani wydawcy z producentami.
Ja kasy nie żałuję, i nie sądzę że najbliższe 24 miesiące to zmienią.

ps. do czujnych moderatorów, postaram się pisać mniej nie chlujnie i bardziej dbać o ortografię  :008: 
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #204 dnia: Sierpnia 17, 2009, 10:36:45 »
Witam po urlopie :)
Do tych co jeszcze nie chcą kupić, mówię i dobrze, jak już kupicie to większość będzie wymiatać w multi a wy założycie kolejny wątek o trudności latania online  :118:

Latanie w multi a latanie kampanii czy single missions to dwie różne sprawy.
Siedząc w Fokkerze albo Albatrosie i widząc Spada lub SEA czuję się jak w I-16 kontra Fw-190 A6 :-P

Co do dziwnych rzeczy.
Od momentu kiedy latam online gra potrafi się po prostu wyłączyc ...
Jest tylko komunikat Windy (XP), że nastąpił błąd i aplikacja zostanie zamknięta. I tyle.
Nie ma reguły kiedy- czasem po jedej misji, czasem po pięciu.
Z tego co inni gracze pisali na czacie - nie jest to tylko mój problem, ale innych graczy też.

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #205 dnia: Sierpnia 17, 2009, 11:54:22 »
U mnie jesli chodzi o latanie offline nie pamietam żadnej zwichy ale online tak, to występuje i to jest nazwijmy - choroba wieku dziecięcego (oby!). Faktycznie reguły nie ma, czasem wszystko ok, a czasem przy każdym załadowaniu nowej misji. Na szczescie nie zdażyło się to w trakcie walk online ale jedynie po misji (ze 2 razy mialem że wywalolo mnie z serwera zaraz po pojawieniu sie kokpitu).

www.yoyosims.pl

Offline panzerjager

• *
  • Fritz Rauch
« Odpowiedź #206 dnia: Sierpnia 17, 2009, 15:39:00 »
Magneto-mam połowe tego co Ty a gra poza multi mi się nie wysypała.Na początku owszem-ale chyba pomogło "uruchom jako administrator" i od tej pory tylko tak uruchamiam RoF.
Pomerania 1945
Co. E 75th 9th Infantry Div. "Riverine Rangers"

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #207 dnia: Sierpnia 17, 2009, 15:44:19 »
Nie żałuję kasy wydanej na ten tytuł. Można się przy tej grze dobrze bawić (to moja opinia po mniej więcej 2 tygodniach nieregularnej zabawy w zasadzie wyłącznie w multi). Natomiast kolejnym minusem, który dorzuciłbym do tych już wymienianych jest fatalny wręcz feedback angielskojęzyczny. Ludzie z Neoqb zaglądają na forum angielskojęzyczne sporadycznie, wiele istotnych pytań pozostaje bez odpowiedzi, podejrzewam, że forum rosyjskojęzyczne ma się lepiej pod tym względem, jednak skoro zdecydowali się sprzedawać swój produkt na rynku zachodnim to powinni zadbać o kogoś, kto zajmie się podtrzymaniem kontaktów na linii producent - klient.

« Odpowiedź #208 dnia: Sierpnia 17, 2009, 19:52:42 »
Magneto-mam połowe tego co Ty a gra poza multi mi się nie wysypała.Na początku owszem-ale chyba pomogło "uruchom jako administrator" i od tej pory tylko tak uruchamiam RoF.
Hmmm, no mam nadzieję, że wczoraj to były jakieś odosobnione przypadki, gram cały czas offline na razie. No nic zobaczymy jak będzie dalej.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #209 dnia: Sierpnia 17, 2009, 23:05:17 »
Mi dziś też jakoś RoF dziwnie działa, przy właczeniu mysli nad połaczeniem się z serwerem do autoryzacji i mysli a potem jakaś czkawka w menu. Może coś z providerem albo jakaś wspaniała łatka do Visty, która ostatnio się  ściągnęła...

www.yoyosims.pl