Autor Wątek: Wrażenia z gry  (Przeczytany 40824 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Wrażenia z gry
« Odpowiedź #225 dnia: Sierpnia 21, 2009, 18:33:39 »
Ktoś kto gra kilka dni i nie potrafi poradzić sobie z opcjami, imo, powinien zachować nieco umiaru w ocenach, szczególnie wyrażanych tak apodyktycznym stylem. Brak umiejętności włączenie elementarnych opcji stawia pod znakiem zapytania umiejętność oceny samego tytułu, po tygodniu grania.
Ty to masz rację Qrdl,tydzień to za mało, ale już 3-4 tygodnie to wystarczająco długo, aby przyzwyczaić się do rozdziałki 800x600 - oczywiście ze wszystkimi pozostałymi ustawkami na maxa  :D
@ kapulet
Na dzień dzisiejszy RoF jest dla mnie bublem Panowie, i nie ma co się zapierać jak żaba błota. Nieważne ile czasu i kasy na niego poszło, bubel jest bublem. Niestety ja też jestem rozczarowany simem, bo najarałem się na niego jak my wszyscy i cierpliwie czekam na wiadomość, że kolejne pacze przywrócą go do stanu używalności. Dla mnie już sam fakt porównywania "nowego" RoF'a z "zabytkowym" Iłem stawia w kiepskim świetle tego pierwszego, a przecież to z 8 lat różnicy / to przepaść w tej dziedzinie / i okazuje się, że RoF nie wnosi nic nowego. A cóż takiego rewelacyjnego jest w grafice RoF'a, odblaski słońca?cienie na kadłubie samolotu?czy bladonijaki teren? że o innych pierdołach nie wspomnę - to już było. Co to za stwierdzenia - "sim ma potencjał" - przysłowiowe wrota od stodoły też mają - ma i ja :004: Zastanawiam się, ile osób z tych wychwalających zadało sobie trud i polatało na darmowym i też już zalatującym starościa OFF'ie :008: bo wtedy obawiam się opinie byłyby zgoła inne  :001:
ALE CZEKAM  :010: 
Spokój cechuje Mistrza.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #226 dnia: Sierpnia 21, 2009, 18:45:56 »
Subtelna różnica, nikt tu nie porównuje RoF'a z Iłem sprzed ośmiu lat, tylko z iłem po ośmiu latach obecności na rynku + wycieku kodu. "Tamten" Iłek nawet trackira nie obsługiwał, i chciałbym zwrócić uwagę że obecny Ił gdyby nie nieautoryzowane mody nadal byłby 2DOF. DGen, wirtualne fronty, były w iłku miesiąc po premierze? Bo ja nie pamiętam, za młody jestem.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 21, 2009, 18:53:55 wysłana przez some1 »
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #227 dnia: Sierpnia 21, 2009, 18:57:44 »
Pozytywne wrażenia z RoF i Negatywne wrażenia z RoF.                       
Najlepiej z blokadą na te "wontki" nr 2 bo już nie chce mi się czytać nic nie wnoszących postów w tym temacie tylko mielenie tego syfu ponownie od nowa i od nowa.

@ Destracto - Nie podoba się sprzedaj na Alledrogo i nie wpieraj swoich stwierdzeń innym. Koniec w tym temacie
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

empeck

• Gość
« Odpowiedź #228 dnia: Sierpnia 21, 2009, 19:13:10 »
RoF się nie da sprzedać, chyba, że ze swoim kontem mailowym :D

Online YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #229 dnia: Sierpnia 21, 2009, 20:02:24 »
RoF się nie da sprzedać, chyba, że ze swoim kontem mailowym :D
No si. Potwierdzam, brak opcji zmień email  :002:
ale moze nie z całym kontem tylko z samym adresem.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #230 dnia: Sierpnia 21, 2009, 20:35:25 »
W takim razie niech ten komu się nie podoba odda komuś za darmo w ten sposób nie będzie nie będzie czół zawiści wobec tytułu, którego nie będzie już na półce, a Pan  Destracto powinien zostać upomniany za złośliwe wypowiedzi i wszczynanie burd w "wontku". Wiemy kolego, że Ci się nie podoba. Możesz mi wysłać płytkę, chętnie Ci przetrzymam.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #231 dnia: Sierpnia 21, 2009, 20:45:24 »
Kapulet, przesadzasz.

« Odpowiedź #232 dnia: Sierpnia 21, 2009, 20:48:26 »
@ some1
Oczywiście, że masz rację, ale to wszystko świadczy,że nie musieli wymyślać prochu, bo mieli "wszystko" gotowe na tacy.
@ Yoyek
Nie mam zamiaru nic nikomu wpierać, bo to nie przedszkole tylko poważne Forum :004: więc wymieniamy się wrażeniami ...Sorry... nie doczytałem tytułu wątku...teraz już widzę ..." Jedenie słuszne wrażenia z gry" .... Ok - już milczę w temacie  :002:
Wiemy kolego, że Ci się nie podoba. Możesz mi wysłać płytkę, chętnie Ci przetrzymam.
No chyba żartujesz  :karpik...no co Ty ...to kosztuje ciężką kasę...jeszcze mi uszkodzisz ... :004:
Spokój cechuje Mistrza.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #233 dnia: Sierpnia 21, 2009, 21:27:22 »
Lol, to napisz własny symulator, nie musisz wymyślać prochu, wszystko masz gotowe na tacy. Może być wtórny do bólu, nic odkrywczego, tylko musi mieć to co RoF. I oczywiście najlepiej to czego Ci brakuje. Przecież jak już się ma jakiś wspaniały pomysł to reszta robi się sama :D
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Bubel

• Gość
« Odpowiedź #234 dnia: Sierpnia 21, 2009, 22:02:26 »
Oj przestańcie.
Mam pytanie do tych co latają kampanię na Nieuport 28 c1.
Otóż:
Po raz kolejny zakończyła się po raz 4ty (tym razem po 3 misji)

W nagłówku kampanii pisze coś takiego.
Nieuport 28C1 crpilotVictory (co to jest to cr ) ?

Stało się to tak po  wykonaniu misji niszczenia niemieckich balonów.
w podsumowaniu misji wyczytałem :
Aicraft destroyed 2
crkillBalons

a rozwaliłem balon ale nie ma tego ujętego..

I teraz pytanie czy to jest babol z tym przedwczesnym kończeniem kampanii bo ja mam datę 6/28/1918 i wykonane 4 loty.
94 Aero squadron.
Ani ranny, ani zabity, więc o co chodzi, bo mnie to wnerwia strasznie Z tym kończeniem kampanii

Fajnie by było gdyby był dostęp do save. można by niechciane zmiany usunąć. A pewnie na dysku tego nie ma prawda?

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #235 dnia: Sierpnia 21, 2009, 22:25:23 »
Myślę że producenci gry jak tu już wiele razy było z innymi, nie mieli kasy na szybkie  pełne dokończenie gry i postanowili pozyskać ją z rynku. Jako iz SoW olega wisi w powietrzu i moze odebrac potencjalnych klientów nie mogli tez przeciągac  wydanie w czasie. I tak mamy sim z potencjałem na który wyłożyliśmy własną kasę i teraz będziemy dostawac powoli to na co założyliśmy część pieniędzy z zakupu gry :). Coż nie oni jedyni tak robią. Nie narzekajmy więc zbytni nawet kiedy jest na co, bo na pudełku z grą niestwierdziłem kłamliwych informacji i wiedziałem co kupuję. Rynek symulatorów I WŚ to nie rynek FPS gdzie mamy do wyboru 2-5 tytułów w roku z których jeden pretenduje zawsze do przełomowego w swojej działce. Czy mamy do czego odejść? Ano nie. I OFF mimo iż pożądny skończył się już i więcej z niego nie wyciśnie nic nikt. A RoF ma potencjał. I będzie z niego jeszcze pożądny symulator. Some1 ciągle tu przywołuje Sturma w 2002 roku. Faktycznie nie było z niego nic w sensie online i porządnych kampanii. A też mógł czerpać lepsze wzory choćby z Red Barona czy Falcona. Wydaje mi się że był taki jak RoF teraz, fajnie się grało a ile narzekań że niedomodelowane pod różnymi względami samoloty :P a jakie flamy później były pomiędzy blue a red. A tu mamy spokój. Panowie luzik - będziecie zadowoleni :) (z czasem) - że zacytuję klasyków kabaretu.

chciałbym jeszcze dodać że do czasu wyjścia Olegowego iła wróżono rynkowi lotniczych symulatorów wojennych śmierć z braku rozwoju a tu proszę jest całkiem nieźle, wychodzą nowe inne sa w produkcji.

Zeby nie zarzucono mi offtopu napiszę że wrażenia z gry mam ogólnie dobre :)
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #236 dnia: Sierpnia 21, 2009, 22:48:54 »
Kapulet, przesadzasz.

Stanowczo się z Tobą nie zgodzę kolego empeck. Poza tym myślę, że trudno będzie Ci być obiektywnym w tym sporze, gdyż Twoje zdanie na temat RoF też jest ogólnie znane.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #237 dnia: Sierpnia 21, 2009, 23:08:28 »
To znaczy? Jakie moje zdanie? Czy ja gdzieś napisałem, ze RoF jest do bani, czy coś podobnego? Napisałem, że jest to porządny engine, niestety z niedopracowanym gameplayem.

Wiele było gier które kupiłem i które mi się nie podobały, ale to nie znaczy, że mam je wziąć i wyrzucić. Mnie pudełko RoFa na półce nie parzy, posiedzę sobie i poczekam, może Neoqb coś z tego jeszcze zrobi.

Sugestie, by wziąć i grę wyrzucić moim zdaniem są jednak nieco przesadzone.

kapulet

• Gość
« Odpowiedź #238 dnia: Sierpnia 21, 2009, 23:16:25 »
Sugestie, by wziąć i grę wyrzucić moim zdaniem są jednak nieco przesadzone.

Myślę, że te negatywne wypowiedzi też.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #239 dnia: Sierpnia 21, 2009, 23:17:57 »
To dlaczego odmawiacie ludziom pisania negatywnych wrażeń? Czy ktoś z krytykujących powiedział, weźcie nie piszcie pozytywnych wrażeń, bo tego się czytać nie da?