Jest to moja pierwsza wiadomość na tym forum dlatego witam wszystkich.
Wiele lat temu na rynku gier ukazał się tytuł „Flying Corps” – symulator walk powietrznych z okresu I Wojny Światowej. Ostatnio przeszukując internet, szukając odpowiedzi jak uruchomić FC pod WinXP (niestety bezskutecznie), znalazłem informacje dotyczące „Rise to Flight”. I już zbliżam się do konkretów

Otóż chętnie zakupiłbym ten symulator ale wcześniej mam kilka pytań:
1. Czy mój komputer poradzi sobie z wymaganiami RtF?
Pentium Dual-Core E5200 2,5GHz / NVIDIA GeForce GTX 260 / Realtek HD Audio / 4 GB RAM / WinXP HE SP 3 / monitor Philips 170c (17 cali) (to podaję, bo nie wiem czy na takim monitorze mogę ustawić żądaną rozdzielczość?)
A pytam bo naczytałem się już opinii, że wymagania RtF są dla komputerów, które jeszcze nie powstały

Zdjęcia z gry robią wrażenie ale zależy mi bardziej na płynności i przeżyję jeśli krawędzie nie będą wygładzone czy efekt deszczu nie będzie taki widowiskowy

2. Czy konieczny jest joystick? Rozumiem, że w walkach online bez joysticka niewiele zdziałam ale głównie chodzi mi o kampanie offline. Czy wyłączając część opcji dodających realizm, bez joysticka dam radę polatać w miarę bez stresowo, czy może w takiej sytuacji odpuścić sobie zakup tego tytułu?
3. Ok., załóżmy, że bez joysticka nie da rady. Ale tak szczerze Panowie

Więc nie da rady i joystick trzeba kupić. Jaki? Jakiej firmy? Chodzi mi o zwykły, najzwyklejszy, bez mnóstwa bajerów, z których części nawet nie skorzystam. No i możliwie najtańszy.
4. I tak bardziej z ciekawości - czy w RtF istnieje możliwość przyspieszenia czasu w trakcie lotu? W FC po naciśnięciu odpowiedniego klawisza przechodziło się do mapy, czas przyspieszał a gracz (pilot

) ponownie powracał w przestworza, gdy samoloty wroga były w zasięgu wzroku. To było idealne rozwiązanie, bo mogłem wystartować, powalczyć w powietrzu i wylądować a nie traciłem czasu na całą resztę

Będę bardzo wdzięczny za wskazówki, bo trzeba przyznać RtF to nie jest to mały wydatek i chciałbym, żeby to był przemyślany zakup.
Pozdrawiam