Autor Wątek: Pomoc dla początkujących - Rise of Flight  (Przeczytany 113229 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pomoc dla początkujących - Rise of Flight
« Odpowiedź #105 dnia: Grudnia 23, 2010, 13:57:18 »
Oczywiście. Shift + C z tego co pamiętam. Yoyo zaraz potwierdzi, ew. zaprzeczy  :118:

« Odpowiedź #106 dnia: Grudnia 23, 2010, 14:05:31 »
Ctrl + C, Shift + C zmienia widok z normalnego na celownik strzelecki (nie mylić z bombowym) jak już się jest na pozycji strzelca. I zmiana pozycji nie działa jak się dołączasz jako strzelec do lecącego już HP w multi. W QM, w misjach i w MP jak bierzesz swój bomber to działa jak najbardziej.
Na większym speedzie lepiej idzie.
--------------------------------------------

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #107 dnia: Grudnia 31, 2010, 14:27:05 »
Sytuacja w której się do kogoś chcesz dosiąść jako strzelec:
- można to zrobić jak maszyna jest już w locie (nie ma ograniczeń do lotniska, fazy wybierania, etc.)
- pozycję strzelca można jedynie zmienić wychodząc z samolotu i wchodząc do niego jeszcze raz. Trwa to chwilę i w ferworze walki jest uciążliwe.

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #108 dnia: Stycznia 11, 2011, 08:27:10 »
Witam po dłuższym niebycie...

Mam takie niewinne pytanko. Czy obecnie jest możliwe nagranie tracka z poziomu gry, czy trzeba kombinować inaczej? Jeśli tak to jakie macie na to sposoby?
Poza tym za cholerę nie mogę włączyć podglądu wrogich samolotów w czasie gry... Wciskanie F5 pokazuje tylko jednostki naziemne. Jest do tego inny przycisk czy jak?

Pozdrawiam!

« Odpowiedź #109 dnia: Stycznia 11, 2011, 09:00:50 »
Jest możliwe jak najbardziej. Tak jak kiedyś Rctrl+R rozpoczyna i kończy nagrywanie tracka. Podgląd wrogich samolotów Rctrl+F2, podgląd swoich samolotów Rshift+F2.

S!
Na większym speedzie lepiej idzie.
--------------------------------------------

« Odpowiedź #110 dnia: Stycznia 23, 2011, 22:44:39 »
Witam
Mam P8400 , RAM 4 GB DDR3, karta GTS 9800M z 1 MB .
System Vista 64 bit.
FSX prawie na max. chodzi ślicznie.
Natomiast z RoF morduję się od początku istalacji, poprzez wszystkie pucze i zmiany sterowników karty. Otóż mam fps na poziomie 25 do 30 , ale mam jednocześnie ogromne przycięcia obrazu.
Wykonałem kilkadziesiąt zmian parametrów, wył. wszystkie aplikacje, zmiany rozdzielczości od min. do max. i wszystko co przyszło mi do głowy. Bez zmian.
Czy ma ktoś takie problemy na tym systemie?. Jakie sugestie?.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #111 dnia: Stycznia 23, 2011, 23:06:07 »
Mam dokładnie takie same problemy, dlatego odpuściłem sobie RoF dopóki nie zmienię kompa. Faktyczne FPSy są dużo niższe niż te któe pokazuje Fraps.

« Odpowiedź #112 dnia: Stycznia 23, 2011, 23:41:44 »
Jakoś ciężko odpuścić sobie RoF-a , skoro FSX chodzi na tym zestawie przepięknie!!!.
Może ktoś jeszcze się wypowie ,kto ma na Vista 64 bit.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #113 dnia: Stycznia 24, 2011, 07:56:23 »
Podrzuć skrin ustawień RoFa + upewnij się, że nie masz nic wymuszonego w opcjach sterownika. Podaj jaki numer masz sterownika. Inna sprawa, że gra ma jakieś bolączki na dwujajkowcach.

Ps. Z 1MB na pokładzie tego GejForce'a nic dziwnego, że skacze  :021:.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #114 dnia: Stycznia 24, 2011, 09:13:51 »
Witam.
Mam takie pytanie.
Czy ostrzelany i palący się samochód w końcu kiedyś wybucha?
Widziałem że z działem tak było. Zapaliło się, a jak nawracałem na drugie podejście wybuchło.
Sama gra na szczęście chodzi dość płynnie na moim PC.
Trzy nieprzespane noce (ach jak to wszystko cieszy, oko, ucho), bo nie dałem rady się oderwać od monitora.
Nie mam Tracka wiec trochę mi zajęło zanim poustawiałem pod siebie widoki... jeszcze zostało skalibrować joystick, i tu prośba może ktoś z was podpowiedziałby jakieś optymalne ustawienie czułości dla X52. I rozumiem że takie samoistne minimalne drganie steru kierunku jest wynikiem wiatru a nie mojego Saiteka?
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 24, 2011, 09:22:56 wysłana przez KosiMazaki »
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #115 dnia: Stycznia 24, 2011, 09:23:10 »
Samoistnego drgania powierzchni sterowych nie zaobserwowałem, sprawdź, czy potencjometry w dżoju Ci nie szumią. Ustawienia czułości ciężko podpowiedzieć, bo praktycznie do każdego samolotu ustawia się inaczej - jedne są bardziej ciężkie na ogon od innych, drugie mają mizerny roll rate, jeszcze inne wymagają podtrzymywania sterem kierunku w zakręcie, niektóre myszkują bardziej, inne mniej. Wszystko to ma wpływ na ustawienia krzywych, ja do każdego samolotu mam indywidualny konfig ustawiony doświadczalnie.

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #116 dnia: Stycznia 24, 2011, 12:10:16 »
Nie wiem czy to nie będzie prośba zbyt śmiała, ale czy może mógłbyś na podstawie jednego dowolnego samolotu (np Albatrosa Va) omówić jak to zrobić i na co zwrócić uwagę np (jak ciężki na ogon to tak, jak coś innego to inaczej..). (Jako wątek przyklejony?)
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

« Odpowiedź #117 dnia: Stycznia 24, 2011, 17:47:21 »
KosiMazaki
"Ps. Z 1MB na pokładzie tego GejForce'a nic dziwnego, że skacze" - to oczywiste że błąd. Powinno być 1GB.

Aktualne ustawienia nic nie wniosą. To jest wielki dziwoląg, gdyż przycięcia obrazu występują i są prawie takie same jak ustawię:
- wszystko na min./wszystko na max.
- rozdzielczość  - tak samo dla 640x480 jak i dla 1900x1200 !!
- synchro wył/zał, itp.

Oba rdzenie pracują na 100%. Gdy zmieniam parametry jak wyżej. Absolutnie wszystkie aplikacje wył. i RoF na dysku po defrag/Contig. No to czego się czepić. U mnie nie mogę uruchomić RoF w trybie zgodności z XP. Testowałem też ustawienia takie jak mam dla FSX/NvidiaIspector - bez zmian.

Używam określenia "przycięcia obrazu" - myślę że jest to zrozumiałe. To drgania np. samolotu, tekstur, itp. Są momenty że obraz wygląda jak by fps był 0, a fps mierzony jest około 25!. Czy miał ktoś z takim przypadkiem do czynienia?.

Szybka edycja na polski. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 24, 2011, 18:11:20 wysłana przez KosiMazaki »

empeck

• Gość
« Odpowiedź #118 dnia: Stycznia 24, 2011, 17:57:52 »
Tak, ja, u mnie też FPS który wskazuje Fraps i faktyczny FPS ingame to są dwie różne rzeczy. Engine RoF ma zaimplementowany jakiś dziwny framedrop, który działa tylko na 3d. Gdy wprowadzono HP do gry pojawił się też taki arkadowy celownik 2d - przy 30 - 40 fpsach które mam u siebie jest on idealnie płynny, podczas gdy grafika 3d skacze, szarpie i się po prostu tnie. Nie wiem co jest tego przyczyną i nie potrafię sobie z tym poradzić. Wydaje mi się, że po prostu mam za wolny procesor do tego tytułu, dwa rdzenie po 2,13GHz mogą być za słabe.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #119 dnia: Stycznia 24, 2011, 18:05:27 »
Szczerze mówiąc niewiele z tego zrozumiałem. Taka dobra rada na przyszłość aby nad stylem wypowiedzi popracować. Natomiast co do problemu u mnie lekarstwem na niska ilość klatek okazały się te sterowniki - Forceware 185.85. Sporo osób też chwaliło te sterowniki do karty. Nie wiem jak z zaciachami ale z tego co pamiętam RoF nie lubił dwujajowców.

PS. Wiem, że się pomyliłeś z tym 1MB, zwróciłem Ci tylko uwagę abyś przed wysłaniem to przeczytał co napisałeś.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"