Garść pytań i przemyśleń początkującego.
Ad. 1. Próbowałem w pliku konfiguracji wpisać inne ustawienia dla mapy, ale ta swołocz ROF to czyta, pokazuje w UI w oknie zmiany przypisań klawiszy, ale cóż - nie używa w czasie lotu... Wygląda jakby M dla mapy było po prostu gdzieś przypisane na stałe w kodzie, niezależnie od naszych ustawień

Inna sprawa: dostałem błąd ładowania pliku dds z Handley'a Page'a, jak chciałem się na serwerze dołączyć jako jego strzelec przedni. Okienki "out of memory". Ewidentny bug. Nota bene wcięło trochę grafiki, np. mapa była dziurawa... Czy ktoś tak miał? Dodam, że opcją "recover" sprawdziłem sobie instalację, wszystkie pliki świetnie. A, jest: inni też tak mają:
http://riseofflight.com/forum/viewtopic.php?f=128&t=18666&p=236987&hilit=out+of+memory+DDS#p236987Po paru lotach różnymi latawcami, sam nie wiem po co mi ta wersja gry ICE, chyba jedyny, który nadaje się do latania i jest w miarę "nowoczesny" to SPAD z dema... Podziwiam tych, co latają innymi samolotami. Może któreś płatne są jeszcze do lania

Sprawa celowania i sterowania: męczę się okrutnie offline i online, nic nie spada samo z siebie z połamanymi skrzydłami etc. Głównie PK, ewentualnie ranny. Widzę, że moje strzelanie to takie sianie na lewo-prawo. Jakoś się przyzwyczaiłem z Iła do używania steru kierunku do celowania. Czy tu lepiej tego nie robić? Lekkim naciśnięciem potrafię nieźle rozhuśtać latawiec lewo prawo i wydaje mi się, że moje pestki lecą szerokim wachlarzem, bezużytecznie... Może to kwestia wprawy, a może ustawień? Jakie macie ustawienia zbieżności karabinów? Czy w ogóle to ma sens w ROF? A jak używacie i jak macie ustawiony ster kierunku? Linia, czy "krzywa Gaussa" ? Aha - i czy w ROF na prawdę nie można ustawić, że max wychylenia pedałów to np. 75% możliwego wychylenia steru? Nie można sobie dodać takich ograniczeń? Dziwne...
PS: W multiplayerze znalazłem serwery bez ikon, jeden chyba czysta rąbanka FAST FOOD, drugi na H bardziej frontowy (latał tam tłum, który pewnie czasami zapełnia ten drugi mi znany podobny serwer Syndicate). Tam latacie?