1. OK, niesymetryczne profile do joya dla niektórych samolotów sprawiają cuda i da się nimi latać, polecam wszystkim
2. Okresowo mam w grze mocne core-dumpy i pełny reset komputera. Czasami mogę grać parę godzin, czasami po pół się komputer się resetuje. Błąd gry, bo nie XP ani HW - sprawdzane. Inni też tak mają?
3. Nie mam już od dawna mrygania tekstur po powrocie do gry z desktopa, może to być efekt nowych driverów nVidii - polecam
4. Denerwuje mnie to, że dalsze obiekty w powietrzu znikają przy najmniejszym zoom'ie (największym oddaleniu), ewentualnie tylko puff'y dymków obrony AA widać z daleka (a takich balonów już nie). Trochę bez sensu, nawet pojedynczy pixel nie zostaje. Czy ktoś zna jakieś obejście tego problemu? Jakaś zmiana w plikach ustawień? Ustawienie detalów? Odległości widzenia?
5. Czy ktoś może mi łopatologicznie wyjaśnić system nagrywania widoków (snap view?) ? Jak to się robi? Używam FreeTracka i jestem zadowolony, ale są latawce, gdzie celować trzeba patrząc z boku. (Mój profil FT jest jeśli chodzi o oś X dość płaski, w środku małe zmiany, dopiero mocno z boku skok.) Zdaje się można "nagrać" jakąś pozycję i jej używać. Coś tam klikałem i rzeczywiście przesunęła mi się pozycja "zero" z FreeTracka, ale było to z mojej perspektywy a) losowe b) niepowtarzalne. Dałby ktoś tu małe how-to dla początkującego?