Autor Wątek: Pomoc dla początkujących - Rise of Flight  (Przeczytany 113285 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Pomoc dla początkujących - Rise of Flight
« Odpowiedź #315 dnia: Kwietnia 23, 2012, 11:25:35 »
Pozjeżdżałem trochę innymi ustawieniami żeby włączyć AA i jest lepiej  :banan Wiadomo że wprawa robi swoje ale na prawdę AA pomaga :)

Uploaded with ImageShack.us

« Odpowiedź #316 dnia: Maja 08, 2012, 12:05:14 »
Panowie, czy może ktoś poradzić jak uruchomić obsługę freetracka w grze. Freetrack jest skonfigurowany prawidłowo, działa jak należy, jednak gra go "nie widzi". Dzięki z góry za okazana pomoc.
Nieprawidłowy rozmiar obrazka. Mazak.

« Odpowiedź #317 dnia: Czerwca 01, 2012, 20:38:52 »
Witam

Nie chciałem zakładać nowego tematu żeby nie zaśmiecać forum, ciekawi mnie model lotu w tym simie. Dawno nie latałem szmatolotami i postanowiłem pohasać sobie troszkę. Szybka misja wybór szmatki - Fokker D.VII  Postanowiłem trochę poeksperymentować i sprawdzić jak na małych wysokościach się spisuje. To co robiłem wydaje mi sie dalej niewyobrażalne! absurdalne!! Na wysokości ok 100 m wykonywałem beczki i różnego rodzaju dziwne wynalazki, na wysokości 100 przy praktycznie zerowej prędkości wystarczyło ok 60/80m żeby samolot nabrał energii i wyszedłem z manewru (nie rozpierwszyłem sie o ziemie). Czy są w tym simie jakieś ustawienia, może mam jakaś wersję arcade? Dodam że wszystkie opcję miałem odhaczone / wyłączone w settings. Troszkę w ROF-a polatałem ale nigdy az tak nie eksperymentowałem.

Pozdrawiam Tomek

ps Manieq - ja freetracka w grze nie uruchamiam włączam go wchodze w gre i działa

« Odpowiedź #318 dnia: Czerwca 02, 2012, 15:06:44 »
Odpowiedz znajdziesz, gdy sprawdzisz stosunek powierzchni nośnej do masy konstrukcji.
Te samoloty naprawdę potrafiły „kręcić” i nie możesz tego porównywać do konstrukcji z następnej wojny.
Nie da Ci żona nie da sąsiadka,
Nawet nie przyjdzie im to do głowy,
Tego, co da Ci sierżant sztabowy.

http://www.1pl.boo.pl/

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #319 dnia: Lutego 09, 2013, 01:14:52 »
Hejka! Mam taki problem - lądowanie Nieuportem C28 kompletnie mi nie wychodzi. Czy ktoś mógłby mi podać krok po kroku jakąś 'prawilną' procedurę? Bardzo lubię ten samolot i uważam, że jest świetny w walce i pilotażu, ale lądowania to jakiś koszmar. Kompletnie nie wiem jak to ugryźć.

« Odpowiedź #320 dnia: Lutego 09, 2013, 05:49:23 »
Hejka! Mam taki problem - lądowanie Nieuportem C28 kompletnie mi nie wychodzi. Czy ktoś mógłby mi podać krok po kroku jakąś 'prawilną' procedurę? Bardzo lubię ten samolot i uważam, że jest świetny w walce i pilotażu, ale lądowania to jakiś koszmar. Kompletnie nie wiem jak to ugryźć.
Może ten film Ci w jakiś sposób pomoże?
http://www.youtube.com/watch?v=QaoQNbU8jA4&list=PL070E709F2EE331A9&index=12

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #321 dnia: Lutego 10, 2013, 00:52:29 »
Wszystko spoko, ale jak lecę dłuższą misję, to przepustnica przy lądowaniu wariuje - ustawiam na 3, a tu dalej silnik mieli na 5. To wina uszkodzeń, czy coś robię źle z silnikiem? Dodam, że w takiej sytuacji lądowanie nie jest możliwe bez faila.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #322 dnia: Lutego 22, 2013, 09:10:04 »
Być może pomocna książka dla tych, którzy latają w misjach zwiadowczych i robią zdjęcia: http://ia600300.us.archive.org/3/items/airplanephotogra00ivesuoft/airplanephotogra00ivesuoft.pdf   Stara, dobra robota. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #323 dnia: Kwietnia 05, 2013, 20:04:47 »
Czołem forumowiczom! :-)
Proszę o podpowiedź co mam zaznaczyć w ustawieniach trybu kamery, aby po spojrzeniu w prawo lub lewo obraz się nie przybliżał po powrocie do "spojrzenia na wprost", tylko był w max. oddaleniu w kabinie.
I jeszcze jedno, czy do walk on line można dołączyć jak np. w War Thunder czy wszystkie są dostępne po wpisaniu hasła?
P.S.
Kiedy pierwszy raz leciałem Albatrosem, to przypomniała mi się walka online sprzed przeszło 15 lat na Red Baronie 3D :-D To były czasy ;-)
Pozdrawiam
Bartek

« Odpowiedź #324 dnia: Kwietnia 14, 2013, 08:47:14 »
Fokker dr1
Czy u was też ma ciężki ogon?
Muszę trzymać ster wysokości na 1/3 w dół, żeby lecieć poziomo.

« Odpowiedź #325 dnia: Kwietnia 14, 2013, 09:32:12 »
Też zauważyłem że większość płatnych samolotów ma ster wysokości wychylony lekko do góry przy drążku neutralnym. Można to jakoś zniwelować ustawieniami? Jakieś trymowanie?

« Odpowiedź #326 dnia: Kwietnia 14, 2013, 09:54:32 »

« Odpowiedź #327 dnia: Lipca 01, 2013, 18:08:12 »
Nawróciłem się na RoF, po ponad roku. W międzyczasie pojawiły się rakiety Le Prieur'a. Jak tym cudem ówczesnej techniki celować? Na razie jedyna skuteczna metoda na trafienie balonu to zbliżenie się do niego na taką odległość, że prawie smyram go śmigłem. Trochę ryzykowna zabawa, szczególnie że trzeba podejść go od dołu i łatwo wyłapać szczątkami.

Co z celami naziemnymi? Przy takim kącie nachylenia wyrzutni rakiet jedyne co mi przychodzi do głowy to nurkowanie a'la Ju87!

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #328 dnia: Lipca 01, 2013, 18:32:26 »
To nie były rakiety na cele naziemne a powietrzne - właśnie na balony obserwacyjne ew. sterowce (chociaż nie przypominam sobie skutecznego ataku).

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #329 dnia: Stycznia 15, 2014, 16:32:26 »
Witam serdecznie

Przez kilka dni wykonywałem misje treningowe.
Teraz postanowiłem rozpocząć karierę pilota po stronie Francji.
Po  trzech misjach stwierdziłem ze coś jest nie tak ponieważ po starcie z lotniska po około 3 minutach sprawdzam status misji i tam się okazuje, że jest "Victory primary complit complete", a w opisie misji było napisane, że mam zniszczyć wrogi samolot lub balon obserwacyjny.
Proszę o pomoc co jest nie tak.

« Ostatnia zmiana: Stycznia 15, 2014, 17:38:18 wysłana przez KosiMazaki »