Autor Wątek: Pomoc dla początkujących - Rise of Flight  (Przeczytany 113207 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline some1

• Global Moderator
Odp: Pomoc dla początkujących - Rise of Flight
« Odpowiedź #405 dnia: Marca 22, 2019, 18:47:09 »
U mnie działa.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #406 dnia: Marca 22, 2019, 19:04:39 »
U mnie też są newsy i linki.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #407 dnia: Marca 22, 2019, 22:19:08 »
Mam, wina d3d9.dll od ReShade, ale w sumie olać. Tam są newsy tylko o coraz lepszych przecenach ;).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #408 dnia: Kwietnia 13, 2019, 21:35:10 »
Pytanko, bo coś mi nie funguje.

Z tego, co przeczytałem (napisane jeszcze w 2017), przy wersji RoF ze Steama nie można kupować pojedynczych samolotów ze strony RoF. Kiedyś, przed 2017, założyłem sobie u nich konto i grałem chyba w demo albo okrojoną wersję gry. Ostatnio zainstalowałem sobie steamowego RoF-a (United) i nie było żadnych problemów. Natomiast aby aktywować grę online trzeba było przejść na stronę RoF - to mi się udało. Następnie kumpel kupił mi na Steam Furious Wings i skutecznie aktywowałem produkt na Steam plus wymagało to dodatkowej aktywacji na stronie RoF - wg mnie taka mała głupota.

Wczoraj kupiłem Legendary Bombers na G2A i skutecznie aktywowałem na Steam - mam jako zainstalowane. Niestety, nie mam tych nowych samolotów dostępnych w grze a aktywacja na stronie klucza, który otrzymałem z G2A, nie powiodła się (invalid key). Napisałem do supportu RoF i kazali zrobić screeny konta Steam i podać klucz z G2A. Na razie cisza.

Ktoś miał taką sytuację czy tylko ja mam zawsze problemy z rosyjskimi produktami? :)

« Odpowiedź #409 dnia: Kwietnia 14, 2019, 01:27:16 »
Na G2A masowo handlują kradzionymi kluczami.  Ja się tak naciąłem, Steam zablokował mi klucze, a rosyjscy producenci akurat byli bardzo mili i dali nowe.
O tego czasu trzymam się z daleka od G2A.

« Odpowiedź #410 dnia: Kwietnia 14, 2019, 11:51:27 »
Dotychczas działa wszystko to, co kupiłem na G2A. Steam łyknął ten klucz i fizycznie w Steamie mam to zainstalowane.

« Odpowiedź #411 dnia: Kwietnia 18, 2019, 12:14:55 »
Wszystko jest już ok. Chłopaki z 777 naprowadzili mnie na klucz Legendary Bombers w Steamie i taki też wprowadziłem w grze. Działa.

« Odpowiedź #412 dnia: Lipca 29, 2019, 09:46:59 »
Oprócz gogli VR zainwestowałem także w Thrustmaster T16000M FCS Flight Pack. Próbuję to uruchomić w ROF, ale mam problem z ustawieniem pedałów - cały czas w responsach input po lewej stronie i reaguje tylko na jeden pedał. To raczej nie jest problem w sprzętu, bo w ustawieniach systemowych wykazuje poprawne działanie.

Czy to może być kwestia jakiś sterowników, czy odpowiednich ustawień w zakładce responses? Jeśli tak, to jakich?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #413 dnia: Lipca 29, 2019, 18:53:47 »
O ile pamiętam orczyk musisz ustawić zgodnie z instrukcją (wychylić w prawo, w lewo, ustawić na środek, albo odwrotnie). Ewentualnie dać "Invert" w opcjach zaawansowanych.

A pedałów hamulców nie przypiszesz, bo po prostu sprzęt z WWI nie posiada hamulców.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #414 dnia: Lipca 29, 2019, 20:10:31 »
Ta, po prostu ustawiając kontrolery wciskałem hamulec :-[ Wszystko działa.