Autor Wątek: Dodatkowe samoloty (płatne) - jakie warto kupić.  (Przeczytany 53381 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Dodatkowe samoloty (płatne) - jakie warto kupić.
« dnia: Lipca 29, 2009, 14:14:39 »
Oczywiście wiadomo gdzie i za ile możemy kupić nowe szmatoloty. Ja chciałbym wiedzieć czy warto brać konkretne maszyny. Pytam nie dlatego że mam wątpliwości co do ich jakości wykonania. Pytam dlatego że chciałbym wiedzieć co zyskuję w skali rozrywki multi i ewentualnych kampanii z DGena (czyli też raczej multi) Pytam dlatego iz chciałbym tez wiedzieć co ewentualnie tracę :) nie mając na dysku kolejnego Fokkera czy Nieuporta ileśtam. Mam nadzieję iż wątek będzie się rozwijał, bo wbrew pozorom typów samolotów w pierwszej światowej nie było mało i nasi kochani deweloperzy będą zmuszali nas do ciągłego sięgania po kartę płatniczą :007:. A i myślę że każdy by chętnie poleciał (daj boże żeby można był we dwójkę) takim F.E. 2b (?) którego to załoganci jeśli dobrze pamiętam zmusili do lądowania samego Manfreda czy chyba nawet Immelmanna :icon_rolleyes:
Tak więc Panowie co już zakupili proszeni o jakąś informację dla userów i dla mnie zanim swoim dziatkom odbiorę kawałek chleba od ust za 5 $   :021:
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Kacper

• Gość
Odp: Dodatkowe samoloty (płatne) - jakie warto kupić.
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 29, 2009, 15:10:39 »
Myślę że warto aczkolwiek przymusu nie ma.Samoloty pojawią się w grze w czasie poprawek i mogą latać jako AI (wczoraj pojawił się  SE5a i w edytorze w jednej z misji podmieniłem Spady na SE5a oprócz samolotu Playera i  w misji pojawił się te samoloty). To samo jest w multi ponieważ w misjach pojawiają się samoloty typu N17 tylko w czasie logowania do gry nie wybierzesz samolotu który nie wykupiłeś.  Pozdrawiam Kacper

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 29, 2009, 16:04:18 »
Szkoda trochę że pominieto pewna ideę, chociaż pewnie gorzej byłoby to marketingowo  :021:. Chodzi o To, że powinny byc dostępne tylko samoloty z poczatku wojny, a z czasem i chronologicznie mogliby dodawać kolejne, te lepsze. Fajnie by było jakby nam prędkość skakała z 110km/h na potem 250 km/h  :020: Mielibyśmy też ładne kontarsty w maszynach na zasadzie wczesniejszy / późniejszy. No nic. Papa
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline panzerjager

• *
  • Fritz Rauch
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 29, 2009, 18:13:14 »
No-dobrze powiedziane-być może różne Eindeckery i inne Parasole będą ale za to-chronologicznie w czasie rzeczywistym-pod koniec...Na razie zafundowali szczytowe osiągnięcia techniki tamtego okresu-powiedzmy,pewnie następny będzie Dr.I bo już widziałem model na YT dawno temu.Z chęcią bym zobaczył Junkersa D. I za to...czyli samą końcówe.
Pomerania 1945
Co. E 75th 9th Infantry Div. "Riverine Rangers"

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 29, 2009, 20:45:51 »
Części trudno będzie się przesiadać w jeszcze wolniejsze i delikatniejsze maszyny.....

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 30, 2009, 08:53:45 »
W sklepie są już dostępne S.E.5a i Pfalz DIII. Cena standardowa. Widzę że dodano też screeny z kokpitu do każdej maszyny.

Do mnie gra przyszła wczoraj z Japonii (wysyłka w sobotę) i co? I oczywiście błąd serwera który naprawili dopiero dziś w nocy. :D
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 30, 2009, 09:16:18 »
Rutkov, wiesz co ? Ten temat jest do bani bo każdy warto kupić  :118:
Ale tak na poważnie, są spostrzeżenia dot. maszyn w wątku Wrażenia..., może dam rade dziś je tu przenieść. Poza tym może trzepnę coś na stronę.

Pfalz D.IIIa ma panele boczne niczym Foka190 lololol
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 30, 2009, 09:21:05 »
Wiem Yoyek że na razie każdy, ale mam nadzieję że za jakieś 2-3 lata wątek będzie pomocny bo samolotów będzie z 50 dajmy na to :)

W kokpicie Szpadla po prawej stronie jest chyba prędkościomierz jeśli dobrze pamiętam - wygląda on jak prędkościomierz z Warszawy jeśli ktoś to jeszcze pamięta :D
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline panzerjager

• *
  • Fritz Rauch
« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 30, 2009, 12:06:23 »
No nie pamięta  :001: ale trzeba przyznać że najlepiej wyposażony kokpit to ma ewidentnie Spad-najmniej jak na razie-Nieuport 17 czyli tylko obrotomierz i wsio.Nawet Morane N z 1916 ma tego więcej :001:
Pomerania 1945

Kacper

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 31, 2009, 09:45:36 »
Ten sim jest jak narkotyk, więc jak tylko pojawiły się nowe samoloty natychmiast je ściągnąłem. Na temat Pfalz DIII na razie niewiele mogę powiedzieć, ponieważ odbyłem nim tylko rundkę zapoznawczą. Za to ostro wziąłem się za rozpoznanie S.E.5a. Samolot piękny na zewnątrz i w kokpicie. W locie lekko ciągnie w górę wrażliwy na przeciągnięcia z tendencją do wpadania w korkociąg. Zarządzanie silnikiem wymaga szczególnej uwagi, oprócz pilnowania chłodzenia silnika należy zwracać uwagę na obrotomierz, ponieważ w czasie nurkowania po przekroczeniu ok 2300obr/min sinik się zaciera. Poza błędem w specyfikacji prędkości maksymalnej wydaje się bardzo dopracowany. Model warty nabycia. Pozdrawiam Kacper

« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 31, 2009, 09:57:35 »

Kacper@ , czy mógłbyś przy okazji luknąć na dźwignię przepustnicy w
Pfalz D.IIIa , u mnie jest cały czas nieruchoma tak jakby nie była animowana.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #11 dnia: Lipca 31, 2009, 10:00:17 »
Chodzi o To, że powinny byc dostępne tylko samoloty z poczatku wojny, a z czasem i chronologicznie mogliby dodawać kolejne, te lepsze.  Mielibyśmy też ładne kontarsty w maszynach na zasadzie wczesniejszy / późniejszy.

No właśnie się zastanawiam czy chłopaki nie przesadzili marketingowo. Owszem w offlajnie żaden samolot nie jest zły bo kampania jest skrojona pod niego historycznie. Ale kto będzie chciał kupić kupić eindeckera do latania w multi. Toż to jak ustawić się pod ścianą na egzekucję. Wszyscy znamy to aż za dobrze że w multi żądzą samoloty ala spit i ła (bardzo przepraszam za to porównanie). Oczywiście dotyczy to klasycznego psa, w kopie już by było ok. Jeżeli więc powstaną jakieś wirtualne fronty (jestem pewien na 100%) to kupno samolotów będzie nieodzowne. Ale ilu ludzi lata fronty? Większość chce wejść na serwer i spuszczać dziesiątkami samoloty na ziemię. Jeżeli więc liczą na sprzedaż samolotów ala FSX to może to nie być dużym biznesem bo ludzie w FSX też mają starocie dla samego latania.

ps. wyobrażacie sobie 1vs1 na eideckerach, to dopiero muszą być szachy lotnicze :D

Kacper

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Lipca 31, 2009, 10:23:27 »
Potwierdzam faktycznie nie jest animowana. Pozdrawiam Kacper

Offline panzerjager

• *
  • Fritz Rauch
« Odpowiedź #13 dnia: Lipca 31, 2009, 14:03:59 »
Tak się zastanawiam obserwując niejedną dyskusje na forum RoF...Chodzi o to sprzedawanie samolotów-i tak pewnie będe kupował,nie wszystkie na pewno ale zastanówmy się.Gra kosztowała ~40 USD,dorzućmy 10 samolotów to już 119 USD,20-198 USD-and so on and so on...
Powiem krótko,kocham tą gre,nie przeszkadza mi system weryfikacji online ale ruscy się wycwanili.Zarobią naprawde w ciul kasy na przestrzeni lat,pewnie dorzucą inne bajery-np tereny tudzież fronty za kolejne jedyne...Może to też stać się ogólną tendencją w simach-inni producenci też mają głowy na karku i obserwują.Jak dla mnie jest to taka metoda marchewki bo kijem to się sami okładamy chcąc jednak to mieć  :001:
Dodatkowo tempo pojawiania się nieco słabe-żeby oddać cały klimat I W.Ś. z potężną ilością konstrukcji zakładając że wychodzą 2 na miesiąc to dopiero po roku będziemy mieli tylko podstawowe typy.
Ciekawi mnie też to czy doliczą sobie ekstra kase za dodatkowe silniki tudzież miejsca  :001:
Przyznaje że to teraz zagłębie dobrych simów-niekiedy mających tragiczne wypadki-czyli nieodżałowany Tiger vs T-34,czasy Microprose dawno mineły ale tak czy tak ten nowy "system" troche mną wstrząsnął.
Troche OT ale w końcu o dodatkowych samolotach.Proponuje,jeżeli to tylko możliwe zrobić sobie taką "liste życzeń"-zobaczymy ile tego wyjdzie i ile by nas to ew kosztowało...
Pomerania 1945

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Lipca 31, 2009, 14:15:26 »
Dodatkowo tempo pojawiania się nieco słabe-żeby oddać cały klimat I W.Ś. z potężną ilością konstrukcji zakładając że wychodzą 2 na miesiąc to dopiero po roku będziemy mieli tylko podstawowe typy.

A co się przejmujesz skoro w takim Digital Combat Simulator przy dobrym wietrze każdy kolejny moduł z nowym lietadłem będzie wychodzić co rok? Oczywiście wiem że skala problemu z wymodelowaniem poszczególnego samolotu w tych simach jest nieporównywalna, no ale z perspektywy gracza-klienta właśnie tak to wygląda  :001: