Kolega to chyba nie bardzo wie co mówi. Lexus, Bentley, Mont Blanc..... ? Nie nie na masówce tylko odpowiedniej strategii cenowej i marketingu dla wybranej grupy docelowej. Ale nieważne.
Fakt - grupa docelowa. Do niej ma być skierowany produkt i do tego dostosowana cena jakość serwis.
Powyższe marki są symbolami pozycji społecznej - jakby nie patrzeć. Jak ktoś jeździ Bentleyem czy Rollce Roycem, podpisuje czeki Mont Blanckiem albo Watermanem i raczej nie to raczej nie mieszka w M-3,4,5.
A jak ma chęć na latanie to wsiada w Benleya i jedzie na lotnisko i wyciąga samolot z hangaru...
To z czym mamy do czynienia w przypadku RoF to rozrywka. Jakby nie patrzeć. Takiego FSa można jeszcze potraktować w pewnych aspektach jako jakąś pomoc w szkoleniu w realnym lataniu. Condora też - podobno są tacy co trenują taktyki przelotowe przy jego pomocy...
Alu tu jest to tylko i wyłącznie rozrywka, bo nikt nie wsiądzie w realu w Camela i poleci polować na Albatrosa. A w rozrywce biznes robi się na popularności i dostępności - chociaż tu można dyskutować: od pewnego poziomu "gwiazdy" bilet na koncert może mieć cenę prawie dowolną, a i tak wszystko się sprzeda.
I mam takie wrażenie że i z RoFem jest podobnie - jedyny, unikalny, itp...
Dlatego niestety nie wydaje mi się żeby ta produkcja osiągnęła sukces finansowy.
Mam tylko nadzieję że przed wyłączeniem serwera autoryzującego pojawi się patch który pozwoli ominąć autoryzację on-line i nie pozostanie tylko wywalić płytek z nagranym RoFem i samolotami do kosza.