Autor Wątek: Dodatkowe samoloty (płatne) - jakie warto kupić.  (Przeczytany 53350 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Odp: Dodatkowe samoloty (płatne) - jakie warto kupić.
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpnia 07, 2009, 12:03:18 »
PayPal nie działa jeszcze. Ja też musiałem kupować pojedyńczo [pojedynczo] a kupowałem wszystkie trzy. Niestety tak już to zorganizowali.

Pisownia!
Razorblade1967
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 10, 2009, 22:07:34 wysłana przez Razorblade1967 »
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

k1oor

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpnia 14, 2009, 16:45:48 »
Dodam swoje 3 grosze i nie mam zamiaru nikogo obrażać chociaż moja opinia niekoniecznie musi się podobać:

A gdzie opcja kupna paczki samolotów i niższej ceny za sztukę? Taki Captain Sim jak sprzedaje Herka to można kupić 3 pakiety i zaoszczędzić parę funciaków, w stosunku do zakupu w detalu.

Robienia biznesów to się muszą jeszcze pouczyć - biznes robi się na masówce, i niskiej ceny za sztukę, bo sprzedając w detalu zyskuje się tylko mniejszą sprzedaż i mniej kasy. Nawet jeśli w paczce samolotów byłoby coś czym klient nie byłby zainteresowany to i tak miałby świadomość że dostał to za darmo. A producenci mogliby ustalić cenę paczki tak żeby w hurcie 1 samolot wychodził gratis. Może warto byłoby im zwrócić uwagę na to małe niedopatrzenie?

Przy okazji jeśli dodatkowe samoloty kupiło 5000-6000 osób to nie jest to jakiś hiper sukces biorąc pod uwagę że symulator wydano na zachodzie i w Rosji (nie jestem pewien wiec wybaczcie pomyłkę),  a to raczej małe rynki nie są.

« Odpowiedź #32 dnia: Sierpnia 14, 2009, 18:56:44 »
biznes robi się na masówce, i niskiej ceny za sztukę
Niby wszystko racja, ale cena za samolot jest moim zdaniem i tak niska, to przecież odpowiednik dwóch paczek papierosów, albo pół litra wódki, taniej chyba się nie da moim zdaniem.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #33 dnia: Sierpnia 14, 2009, 19:17:57 »
Co do ceny, popieram zdanie Magneto. Sądzę że jakieś planepacki to tylko kwestia czasu, na razie dodatkowych samolotów jest trochę za mało żeby od razu robić z tego zestaw i jeszcze obniżać cenę.

Natomiast na brak opcji zakupu kilku samolotów jednocześnie (czyli sklepowego "koszyka") wiele osób na forum ROF faktycznie narzeka, i to nie dlatego że chcą taniej, tylko dlatego że banki dziwnie patrzą na kilkukrotne transakcje do Rosji i często blokują dalsze zakupy po pierwszym, drugim samolocie do czasu wyjaśnienia sprawy przez właściciela karty.

Z paypalem z kolei sam neoqb ma problem, bo paypal nie umożliwia płatności DO Rosji, więc na tą opcję pewnie sobie jeszcze poczekamy o ile w ogóle będzie.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpnia 14, 2009, 21:17:06 »

Robienia biznesów to się muszą jeszcze pouczyć - biznes robi się na masówce, i niskiej ceny za sztukę, bo sprzedając w detalu zyskuje się tylko mniejszą sprzedaż i mniej kasy.

I oby tego podejścia uczyli się jeszcze długo, bo w każdym znanym mi przypadku prowadzi ono w prostej linii do produkcji g%$na w ilościach hurtowych ale za to za małe pieniądze, albo "po promocji. Tak, jak jest teraz jest IMHO bardzo dobrze. Cena za samolot jest odpowiednia, byle utrzymali ich jak najwyższy poziom, to nie będzie mi żal ani złotówki. Jedyna rzecz która mnie maksymalnie wpienia w tej chwili, to że jeszcze nie dodali tego cholernego koszyka do sklepu i każdy samolot trzeba kupować w oddzielnej transakcji. Nie rozumiem co w tym trudnego, zwłaszcza że bardzo dużo ludzi o to prosiło na forum.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #35 dnia: Sierpnia 15, 2009, 09:36:53 »
Robienia biznesów to się muszą jeszcze pouczyć - biznes robi się na masówce, i niskiej ceny za sztukę

Kolega to chyba nie bardzo wie co mówi. Lexus, Bentley, Mont Blanc..... ? Nie nie na masówce tylko odpowiedniej strategii cenowej i marketingu dla wybranej grupy docelowej. Ale nieważne.

Na razie jest za mało samolotów jako addony. Nie bardzo opłaca się kupować dwa i dostaniesz za pół ceny 3ci. Myślę, że zrobią takie Plane Packi jak w Condorze ale będzie musiało wyjść trochę wiecej modeli. Cena jest naprawdę dobra. Wydawanie - teraz przystopowali więc te 23 złocisze / 1raz na miesiąc, da się przeżyć. Jedyne co boli, to, to, że mamy podstawkę a i tak portfel nas kusi  :002:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline panzerjager

• *
  • Fritz Rauch
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpnia 24, 2009, 23:38:08 »
Znalazłem na necie przypadkiem coś takiego :
http://wwiaircombat.com/pics/index.php?cat=3
Może już było-nie wiem,w każdym razie poza modelikami samolotów których niestety nie ma jeszcze w grze moją uwage zwrócił teren na niektórych zdjęciach-wygląda to jak jesień-chyba że to była jakaś faza eksperymentów,nie wiem.
Pomerania 1945
Co. E 75th 9th Infantry Div. "Riverine Rangers"

k1oor

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: Sierpnia 27, 2009, 11:25:06 »
Kolega to chyba nie bardzo wie co mówi. Lexus, Bentley, Mont Blanc..... ? Nie nie na masówce tylko odpowiedniej strategii cenowej i marketingu dla wybranej grupy docelowej. Ale nieważne.

Fakt - grupa docelowa. Do niej ma być skierowany produkt i do tego dostosowana cena jakość serwis.

Powyższe marki są symbolami pozycji społecznej - jakby nie patrzeć. Jak ktoś jeździ Bentleyem czy Rollce Roycem, podpisuje czeki Mont Blanckiem albo Watermanem i raczej nie to raczej nie mieszka w M-3,4,5.

A jak ma chęć na latanie to wsiada w Benleya i jedzie na lotnisko i wyciąga samolot z hangaru...

To z czym mamy do czynienia w przypadku RoF to rozrywka. Jakby nie patrzeć. Takiego FSa można jeszcze potraktować w pewnych aspektach jako jakąś pomoc w szkoleniu w realnym lataniu. Condora też - podobno są tacy co trenują taktyki przelotowe przy jego pomocy...

Alu tu jest to tylko i wyłącznie rozrywka, bo nikt nie wsiądzie w realu w Camela i poleci polować na Albatrosa. A w rozrywce biznes robi się na popularności i dostępności - chociaż tu można dyskutować: od pewnego poziomu "gwiazdy" bilet na koncert może mieć cenę prawie dowolną, a i tak wszystko się sprzeda.

I mam takie wrażenie że i z RoFem jest podobnie - jedyny, unikalny, itp...
Dlatego niestety nie wydaje mi się żeby ta produkcja osiągnęła sukces finansowy.
Mam tylko nadzieję że przed wyłączeniem serwera autoryzującego pojawi się patch który pozwoli ominąć autoryzację on-line i nie pozostanie tylko wywalić płytek z nagranym RoFem i samolotami do kosza.

« Odpowiedź #38 dnia: Września 03, 2009, 15:48:02 »

W sklepie RoF pojawił się Albatros D.III ;

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #39 dnia: Września 03, 2009, 16:16:27 »
No to teraz będzie ciekawie. Paradoksalnie będzie to najlepszy niemiecki samolot w grze (choć jest najstarszą konstrukcją, bo prototyp opracowano na przełomie 1916/17 roku) - z bardzo dobrą zwrotnością i prędkością wznoszenia dorównującą spadowi i SE5a.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #40 dnia: Września 03, 2009, 16:22:18 »
Z wydawaniem takich opinii poczekałbym jednak na oblatanie w RoF, bo gry, a rzeczywistość to.... ech :)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Kacper

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: Września 03, 2009, 16:23:34 »
 Albatros D.III  Model godny polecenia. Zwinny jak Pfalz DIII o lepszym wznoszeniu Samolot piękny na zewnątrz i w kokpicie. Godny polecenia .Pozdrawiam Kacper

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #42 dnia: Września 03, 2009, 17:41:37 »
No to teraz będzie ciekawie. Paradoksalnie będzie to najlepszy niemiecki samolot w grze (choć jest najstarszą konstrukcją, bo prototyp opracowano na przełomie 1916/17 roku) - z bardzo dobrą zwrotnością i prędkością wznoszenia dorównującą spadowi i SE5a.

Ops ... ot ciekawostka dla mnie, ponieważ w monografii S.E. 5a natknałem się na nastepujący akapit :
"...W kwietniu i maju 1918 roku pojawił się nowy wróg - Fokker D.VII. ta legendarna maszyna miała nieco lepsze wznoszenie od S.E. 5a, była też od niego znacznie zwrotniejsza ..."
źródło : "S.E. 5a", Edward Kocent-Zieliński, wyd. Kagero

Sorki za wtrącenie od tematu.
Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #43 dnia: Września 03, 2009, 18:02:49 »
Jest DIII  :003: Super, dziś go kupie, choć to prawie identyk jak DV (a w lataniu wg. wspomnień był nawet lepszy)
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #44 dnia: Września 04, 2009, 00:13:55 »
Jest koszmarnie dobry. Wznoszenie ma rewelacyjne, kręci się świetnie i ma chyba najlepszą reakcję na lotki z germańskich maszyn. Minus- mniejsza prędkość pozioma, ale w agresywnej młócy wydaje się on być świetnym rozwiązaniem.

Ramm, pewnie facet pisał o tym D.VII F z BMW D.IIIa, ale to materiał na inny temat.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.