Autor Wątek: Dodatkowe samoloty (płatne) - jakie warto kupić.  (Przeczytany 53485 razy)

Offline Dondal

• *
  • Graj, muzyko!
Odp: Dodatkowe samoloty (płatne) - jakie warto kupić.
« Odpowiedź #195 dnia: Lutego 01, 2011, 15:23:27 »
My tu pitu pitu a w sklepie Rofa obniżki:
http://riseofflight.com/en/store

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #196 dnia: Lutego 01, 2011, 16:12:43 »
Obniżka na samoloty, nie na update, szkoda. Z opisu wynika, że ta Gotha to gorsiejszy bombowiec niż Handley Page, mniej bomb, znacznie mniej kaem'ów strzelców... Inna sprawa, że przedwczoraj widziałem te bombowce na H i niestety niemieckie myśliwce dobrze sobie z nim radziły. Delikatna konstrukcja?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #197 dnia: Lutego 01, 2011, 16:48:50 »
A jak miały się rozpadać? Szmata i drewno. Z drugiej strony wcale nie tak łatwo ubić drukarkę.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #198 dnia: Lutego 01, 2011, 17:29:40 »
Obniżka na samoloty, nie na update, szkoda.
Nie rozumiem, to za update trzeba płacić??  :karpik

Z opisu wynika, że ta Gotha to gorsiejszy bombowiec niż Handley Page, mniej bomb, znacznie mniej kaem'ów strzelców... Inna sprawa, że przedwczoraj widziałem te bombowce na H i niestety niemieckie myśliwce dobrze sobie z nim radziły. Delikatna konstrukcja?

Sorbifer bez urazy, ale aspirujesz w tym dziale do tytułu megamarudy  :118:

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #199 dnia: Lutego 01, 2011, 18:01:12 »
vowthyn -- oj nie udawaj że nie rozumiesz. Koledze chodzi że nie obniżyli ceny za update z dema do pełnej wersji gry.
No niestety na razie nic nie kupię choć mam w planach zakup 8 samolotów, bo czekam dopiero na kartę płatniczą. No nic zaczekam na kolejną okazję.
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #200 dnia: Lutego 01, 2011, 18:04:13 »
Traun możesz przerzucić kasę na PayPala zwykłym przelewem. Obniżka jest do 6.02 więc zdążysz. Warto, bo ostatnia obniżka była pod koniec listopada, więc na następną przyjdzie zapewne trochę poczekać. U mnie kiepsko z kasą ostatnio, ale żal było nie wziąć czterech nowych maszynek. Tym sposobem do kompletu "skautów" został już tylko Triplane  :banan
« Ostatnia zmiana: Lutego 01, 2011, 18:08:14 wysłana przez KosiMazaki »

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #201 dnia: Lutego 01, 2011, 18:10:29 »
Ja się szarpnąłem na Trypla, Delfina i na doczepkę Pilz XII.

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #202 dnia: Lutego 01, 2011, 18:56:56 »
Cha cha Kosi wybrałeś akurat te bez których ja się całkowicie obejdę. Ja muszę mieć wszystkie Fokkery i Albatrosy, GV i N11 i N17 DH2.
Martwi mnie to że po stronie niemieckiej nie ma możliwości praktycznie niczym przyszturmować.
Entanta cała lata z bombami a Niemcy ni dudu.
GG 4834952

« Odpowiedź #203 dnia: Lutego 01, 2011, 19:23:07 »
Pfalz XII to świetny wybór. Prawdziwy chart na SPADy. Osobiście jestem mocno rozczarowany FM francuskich samolotów w ROFie.

« Odpowiedź #204 dnia: Lutego 01, 2011, 20:02:17 »
Co do Gotha to naprawdę fajna zabawka udźwig bomb niewiele mniejszy od Handley ( w grze bo w realu było
300 kilogramów mniej ). Bardzo dobre tylne stanowisko z karabinem które lepiej się sprawdza przy locie samolotem w
pojedynkę niż dwa tylne stanowiska Handleya (lepsza kontrola tylnej strefy i nie trzeba ciągle przechodzić góra/duł dół).
Oczywiście przy grze w sieci pełna obsada Handleya daje przewagę bo jednak dwa karabiny mogą odpierać ataki z
różnych kierunków w tym samym czasie. Ale jeśli idzie o wielkość strefy obronnej to ten jeden karabin dzięki tunelowi strzeleckiemu w kadłubie daje taką samą możliwość pokrycia ogniem jak dwa stanowiska Handleya.
 Gotha  jest zwrotniejszy od Handleya co ułatwia bombardowanie.
Trzeba przyznać że nowy patch poprawił sterowanie na autopilocie i teraz  łatwiej wejść bombowcami nad cel ,zwłaszcza 
sterując najpierw zgrubnie  z przedniego stanowiska strzeleckiego (teraz bombardowanie staje się dość łatwe).
Zakup Gotha można z czystym sumieniem polecić osobiście nie żałuje tych pieniędzy.

« Ostatnia zmiana: Lutego 01, 2011, 20:18:50 wysłana przez some1 »
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #205 dnia: Lutego 03, 2011, 19:51:20 »
vowthyn-- bardzo ci dziękuję za podpowiedz. Uaktywniłem PayPal i dziś stałem się szczęśliwym posiadaczem czterech nowych maszyn. Jutro jak się nie rozmyślę to, może szarpnę się na Gothe.
Czy koś orientuje się jakie są kryteria dodawania nowych samolotów, bo tak po przyjrzeniu się to wydaje się on całkowicie irracjonalny i chaotyczny. Tematem przewodnim miał być rok 1917-1918. Nie ma wielu samolotów bardzo ważnych dla epoki: DH-4, AEG N.1. Jest za to Fokker E III ale za przeciwników ma samoloty które zmiotły go z nieba.
Ciekawi mnie w jakim kierunku pójdą twórcy bo temat myśliwców praktycznie jest zamknięty.
Mnie mażą się jakieś wirtualne fronty, ale nie wiem jak by było z równowagą sił.
GG 4834952

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #206 dnia: Lutego 03, 2011, 19:57:41 »
Była ostatnio ankieta z której mniej więcej można było wyczytać jakie kierunki co do maszyn mają twórcy.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #207 dnia: Lutego 03, 2011, 19:58:27 »
Czy koś orientuje się jakie są kryteria dodawania nowych samolotów, bo tak po przyjrzeniu się to wydaje się on całkowicie irracjonalny i chaotyczny. Tematem przewodnim miał być rok 1917-1918. Nie ma wielu samolotów bardzo ważnych dla epoki: DH-4, AEG N.1. Jest za to Fokker E III ale za przeciwników ma samoloty które zmiotły go z nieba.

Kasa :)
Oraz oczywiście łatwość dodania samolotu do gry, na co składa sie wiele czynników. Dopiero od niedawna, czyli od HP O/400 gra obsługuje wielozałogowe samoloty flyable.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #208 dnia: Lutego 03, 2011, 23:51:08 »
Nie ma co się rozwodzić, na temat że coś jest po jednej stronie a po drugiej nie ma akurat odpowiedniego przeciwnika. Te czasy własnie tak, a nie inaczej wyglądały. Cykl życia samolotu w I wojnie światowej to było zaledwie kilka miesięcy, często, 2-3, kiedy wróg wprowadzał już nowy, lepszy model goniący nas z tyłu, kiedy to przed chwilą my goniliśmy. Przykład Garrosa, który bawił się odstrzeliwaniem śmigła ale walił do przodu, zmiótł go EIII, którego zaraz zmiótł Airco i Nieuport 11, które za chwile palił jak chciał Albi II. Drapieżca był pożerany przez drapieżcę. Takie to były czasy i wg. mnie cechy właśnie i przewagę tych maszyn (poza Airco...) super widać w grze.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #209 dnia: Lutego 04, 2011, 09:23:54 »
Ciekawi mnie w jakim kierunku pójdą twórcy bo temat myśliwców praktycznie jest zamknięty.
Mnie mażą się jakieś wirtualne fronty, ale nie wiem jak by było z równowagą sił.
Temat myśliwców bynajmniej nie jest zamknięty. Brakuje jeszcze trochę samolotów np. SPAD 7c1 czy Sopwith Snipe itd.

W jakim kierunku? Trochę to widać po ankiecie - inny/inne fronty PWS. To też trochę samolotów pewnie przybędzie (czyli mają co robić), a dalej to też widać. Zapewne planują wydanie kolejnej gry w tym temacie. Ale to zapewne plany na najbliższe kilka lat.