Autor Wątek: Poszukiwany ochotnik do wykonania nowego bannera forum?  (Przeczytany 8461 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
Odp: Poszukiwany ochotnik do wykonania nowego bannera forum?
« Odpowiedź #45 dnia: Sierpnia 03, 2009, 14:11:06 »
Jeszcze jeden:

Co nie którzy może kojarzą motyw przewodni ten b17-ki :D
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

« Odpowiedź #46 dnia: Sierpnia 03, 2009, 15:39:29 »
Druga wersja, większa i mniej "wypasiona" :)

Zajrzę tu za dwa tygodnie jak wrócę z wakacji - zobaczymy kto wygrał  :banan

Pełny rozmiar http://img193.imageshack.us/img193/2302/logoduze.png
Miejsce na Twoją reklamę.

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: Sierpnia 03, 2009, 16:54:13 »
Pamiętajcie, że one się muszą dawać przedłużyć/skrócić i dostosować do rozdziałki. To, oraz pasować do jakiejś kolorystyki. Avat, twoje projekty są nieprzedłużalne (nie wyobrażam sobie, jakim kolorem albo gradientem pociągnąć z boku żeby to rozciągnąć do rozdziałki 1680x1050) i nie wyznaczają ani nie pasują do żadnej określonej kolorystyki - narąbane tam kolorami strasznie.

Czy ktoś jeszcze pamięta o wymogu przeźroczystego tła?

Jak już zauważono, nie ma sensu robienia loga, na którym zaznaczymy nasze "szerokie zainteresowania" poprzez wklejenie pierdyliarda maszyn z każdej epoki i symulatora. Nie chciałbym też widzieć jakichś "ikonek" symulatorów, którymi się zajmujemy, bo też będzie "gęsto". A symulatory przychodzą i odchodzą, chyba nie będziemy zmieniać loga co pół roku? I czy wrzucalibyśmy loga np. ArmA, rFactor, Condor (wszystko tematy w "Innych" > 20 stron) czy tylko tych, o których mamy całe działy? A co, jeśli wątek przerabiamy na dział (jak ostatnio z RoF)? Dlatego IMHO chrzanić zaznaczanie każdego sima, epoki, maszyny etc.

Według mnie, logo powinno być minimalistyczne, eleganckie i małe. Z jakimś symbolem lotnictwa lub symulatorów lotniczych, nie wypasionymi grafikami. Taki symbol nie wskazywał by konkretnej epoki ani symulatora. Podoba mi się idea tego, co zrobił Josiv z tą skrzydlatą myszką komputerową - ale wykonanie bardziej się nadaje faktycznie na sygnaturkę niż logo forum. W dodatku nie jest przeźroczyste, jest zbyt duże i nie wiadomo co to "MSL" :)

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #48 dnia: Sierpnia 03, 2009, 16:59:42 »
Moim zdaniem:
-logo musi zawierać pełną nazwę forum
-proste i czytelne
-wyraźne na ciemnym i jasnym tle

Logo z trzeciego obrazka RashbaNora jest bardzo fajne, ale nieczytelne na jasnym tle. Na błękicie które robi za tło dla obecnego loga bardzo nieczytelne.
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

« Odpowiedź #49 dnia: Sierpnia 03, 2009, 17:03:23 »

Josiv i RashbaNor, przepraszam, że wykorzystałem logo. Jeżeli nie wyrażacie zgody, proszę o skasowanie tej wiadomości. Logo bardzo mi się podoba, a po drugie nie będzie problemu że niewłaściwy samolot się wykorzystało. Wszystkich się nie zadowoli.
Baner dostosowany do rozdziałki 1280x1024. Jeżeli ktoś ma niższą szerokość ustawioną, będzie wystawało poza obręb pola. A jak będzie większa to nie wypełni całości.
Baner jest centrowany do lewej. Jak by się dało możliwość centrowania do środka, można by było zrobić ciut mniejszy i by na wszystkich rozdziałkach pasowało.

Offline Sherman

• *
  • 1. Pułk Lotniczy, 2. Eskadra Wywiadowcza, 105.WPŚB
« Odpowiedź #50 dnia: Sierpnia 03, 2009, 17:52:32 »
Bardzo fajne, to miałem zaproponować. Tylko może zmniejszyć trochę wielkość pierwszych liter tak aby dało się to jakoś wygodniej przeczytać.

Ew. tak jak proponują koledzy zamienić w logu RashbaNora myszkę na joy (najlepiej chyba z profilu). RashbaNor- da się?
Marcin "Rahonavis" Rogulski (1986-2019)

Nie przepuszczą żadnej owcy,
Z drugiej chłopcy wywiadowcy.

« Odpowiedź #51 dnia: Sierpnia 03, 2009, 17:54:37 »
Jak dostanę pozwolenie na modyfikację, to da się zrobić.

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #52 dnia: Sierpnia 03, 2009, 21:41:42 »
Ostatnio zawalony jest robotą więc szanse na zmianę przez niego są nikłe, jednak...podobno była wersja z joyem, tylko też był pad dysku po drodze....ale są szanse że jeszcze gdzieś źródła się zachowały.... sprawa rozwojowa.

Prawa, autorytatywnie powiem CC http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.5/pl/  myślę że problemów nie będzie.  (żeby nie było że to moja robota, ja tutaj jedynie popycham i pośredniczę, czytaj ja tylko wykonywałem rozkazy ;) )

Szczerze mówiąc też wolał bym zobaczyć jakiś ikony okresów i tematów naszych wszystkich symulatorów, ale do sprawy trzeba podejść delikatnie bo się robi groch z kapustą.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2009, 21:47:20 wysłana przez Josiv »
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

« Odpowiedź #53 dnia: Sierpnia 03, 2009, 22:05:17 »
Może pierwsza propozycja RRBM-a tylko z wyraźniejszymi sylwetkami  i logiem RaschbaNor-a po środku?
"Różnica między mną a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem."
                                                                                  S. Dali

« Odpowiedź #54 dnia: Sierpnia 03, 2009, 23:42:38 »
Znalazłem chwilę żeby wklepać parę słów.

Pierwsza sprawa - wszystko to co wrzucił Jos można swobodnie modyfikować i używać tego gdzie popadnie. Robiłem te graficzki ładny kawał czasu temu i już nie jestem do nich przywiązany. Poza tym koncept myszki ze skrzydełkami już nie podoba mi się tak jak parę lat temu. Zamysł jest dobry, ale dzisiaj zrobiłbym (i zrobię, jeżeli znajdę chwilę) to inaczej, wg mnie lepiej. :)

Druga sprawa - proponuję nie spieszyć się za bardzo z "rozstrzygnięciem konkursu". Z doświadczenia wiem, że artystyczna burza mózgów wymaga trochę czasu żeby wskoczyć na bieg dający wyniki na odpowiednim poziomie. Brak pośpiechu da też czas na dorzucenie swoich 3 groszy osobom znajdującym się w podobnej do mnie sytuacji - totalnego braku czasu na zajmowanie się czymkolwiek poza pracą.

Po trzecie - przykro mi, ale prace Avata zupełnie mi nie odpowiadają. To jest papka byle jakich screenów zrzuconych do kupy. Granice screenów przetarte "miękką gumką" wcale nie polepszają wrażenia - wygląda to na zabieg mający na celu zamaskowanie braku pomysłu na porządną kompozycję obrazków. Podpisuję się też pod tym co na temat tych banerów miał dp powiedzenia BigMac.
Avat, nie miej do mnie żalu za tą konstruktywną (mam nadzieję) krytykę. Z resztę - pamiętaj, że mogę się mylić. :P

Po czwarte - chyba w najlepszym kierunku idzie koncepcja kolegi RRBM. Na razie trochę ponura i mało dynamiczna. Ale wystarczy trochę jeszcze o tym podywagować, dorzucić jakiś kolorek albo dobrze skomponowaną czcionkę. Walnąć ulepszone logo i może jakieś małe latające ustrojstwo w ruchu.

Trochę wspólnego wysiłku i będzie baner jak ta lala. :D
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2009, 23:47:50 wysłana przez RashbaNor »

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: Sierpnia 04, 2009, 10:49:52 »
Zgadzam się z BigMakiem co do ilości symboli użytych w bannerze, niemniej nie skupiałbym się też tak bardzo na LOGO bo nie ono jest sensem bannera a przekazywane przez cały banner treści.

IMHO prace Avata ukazują nie konkretne symulatory ale to co z nimi (dzięki nim) robimy i na tym bym się skupił. Chciałbym też podpowiedzieć autorom pomysłów, że banner nie musi być statyczny ...

« Odpowiedź #56 dnia: Sierpnia 04, 2009, 12:17:36 »
Mnie przyszło do głowy mniej więcej coś takiego. Niestety nie mam obycia z programami graficznymi, więc skrzydeł rozwinąć nie mogłem :icon_rolleyes: Nie chciałem natłoczyć samolotów/elementów ze wszystkich symulatorów tu omawianych, więc wrzuciłem coś co w takiej czy innej formie występuje w prawie każdym z nich, tło miało nawiązywać do tego, że to cyfrowy świat ;)

Tak by to u mnie wyglądało:

Może pomysł się komuś spodoba i ubierze to w ładną grafikę.
PFS_milo

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: Sierpnia 04, 2009, 13:45:19 »
Chciałbym też podpowiedzieć autorom pomysłów, że banner nie musi być statyczny ...

Na Teutatesa, ruchomy banner? Przepiękny animowany gif czy radosny flash? Błagam, nie :)
Jak będzie kolorowanka w stylu prac Avata, która w dodatku się rusza, to ja to blokuję Adblockiem :)

Swoją drogą, kwestia loga - może by fajnie było mieć jakieś? Byłoby jak znalazł na bezwstydną promocję na imprezach w stylu LLTM czy Bydgoskich spotkaniach z k98 ;) Można by też sobie wprasować w T-shirta i się łatwiej odnajdywać na różnych Radomiach czy innych Góraszkach. O, albo wystawić serię "firmowych" kubków i smyczy  :021:

JOE.KING, pierwsze skojarzenie: forum o zegarkach :) Za to fajnie, że się daje rozciągać i nie ma zbyt wielu odwracaczy uwagi. Ale IMHO to jeszcze nie "to".

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: Sierpnia 04, 2009, 13:56:06 »
Na Teutatesa, ruchomy banner? Przepiękny animowany gif czy radosny flash? Błagam, nie :)
Jak będzie kolorowanka w stylu prac Avata, która w dodatku się rusza, to ja to blokuję Adblockiem :)
...

:002:
No wiesz BigMac - de gustibuss....
Dlatego raczej powinno być głosowanie (chyba że będzie jedyna słuszna decyzja ofkors), bo mnie się np to logo od RashbaNor ala RRBM kojarzy bo ja wiem - z czymś smutnym, przygnębiającym (bez obrazy Panowie autorzy). Tchnie to trochę latami 30-ymi, których nie lubię.

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: Sierpnia 04, 2009, 14:31:22 »
Ha, teraz jak o tym wspomniałeś, to mam wrażenie to logo ze skrzydlatą myszką wybitnie pasowałoby w Bioshocku :D