Autor Wątek: Problem z uruchomieniem gry [czyli przeczytaj zanim zaczniesz nowy topic - NN]  (Przeczytany 3712 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam.
Zainstalowałem ROF ze wszystkimi dodatkami. Wybrałem profil i po wybraniu jego przeniosłem się do hangaru z samolotami. Problem polega na tym, że dalej nic się nie dzieje, tylko obraz obraca sie wokół stojącego samolotu w hangarze. Żadnych dalszych poleceń, nic. Jedyny klawisz który reaguje to esc - można wyjśc z gry. Co sie dzieje ??
« Ostatnia zmiana: Września 28, 2009, 12:04:24 wysłana przez Nietzscheański Nadczłowiek »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Odp: Problem z uruchomieniem gry [czyli przeczytaj zanim zaczniejsz nowy topic - NN]
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 04, 2009, 12:35:49 »
Problem rozwiązany. Pasek jest. Musiałem się ponownie zalogowac przez grę. Odnośnik do strony był prawidłowy. Samo zarejstrowanie gry na stronie internetowej nie wystarczyło i gra była nie do końca aktywna. Tak to mniej więcej wyglądało.

qrdl

• Gość
Odp: Problem z uruchomieniem gry [czyli przeczytaj zanim zaczniejsz nowy topic - NN]
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 04, 2009, 18:42:15 »
Kiedy wy się ludzie nauczycie oglądać jakie już są rozpoczęte tematy, ZANIM zadacie pytanie z "problemem"?!?!

Zamykam

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 25, 2009, 20:28:47 »
Witam, mam problem z grą ,na Początek zauważyłem, że w grze myszka chodzi jakby z lekkim opóźnieniem. Z grywalnych samolotów (4 szt.) tylko dwa pozwalają na latanie problem jest z ustawieniem normalnego widoku z kabiny - widać tylko część kabiny i niebo, to wszystko przy widoku z F1, F2 i inne klawisze dają prawidłowy widok. Pogubiłem się z tym wszystkim, przeinstalowałem grę, ale nic to nie dało. Posiadam C2D 3600, TrackIR 5, pedały Saitek.

[Post został dołączony do tego specjalnego tematu dla osób inaczej rozumiejących zasady panujące na Forum. Jeśli będziesz dalej zaczynał wątki z tematem "Problem z grą", albo podobnie, dasz kolejne dowody na a) bezczelne ignorowanie zasad Forum, b) problemy natury innej. - Tako rzecze, Zaratustra]
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 25, 2009, 21:07:50 wysłana przez Nietzscheański Nadczłowiek »

Update 1.006
« Odpowiedź #5 dnia: Września 02, 2009, 12:33:27 »
Czołem Panowie,

Jako codzienny gość forum, aczkolwiek niezabierający głosu, chciałem się Was tym razem zapytać o poradę, jak to zrobić, żeby polatac zwykłego doga 1vs w opcji multiplayer. Dla wersji single jest sympatyczny generator zrobiony przez niejakiego Lasera (generator na stronie simhq, wspomniany w innym watku chyba), nie wiem natomiast jak po prostu polatać z kumplem 1 na 1-ego. Próbowałem zedytować różne misje, także te generowane przez program Lasera, ale nie udaje mi się zdefiniować samolotów dla dwóch żywych graczy. Macie jakiś pomysł? Miałem nadzieję, że wprowadzą coś tak prostego i koniecznego w patchu 1.006, niestety na próżno.

Dzięki! 

----
Proszę! Kolejny Użytkownik, który w d.... ma zasady, wg których działa Forum. Proszę pisać w odpowiednich wątkach, a nie "gdzie popadnie" - Tako rzecze Zaratustra
« Ostatnia zmiana: Września 02, 2009, 22:34:39 wysłana przez Nietzscheański Nadczłowiek »

Bubel

• Gość
Odp: Dodatkowe samoloty (płatne) - jakie warto kupić.
« Odpowiedź #6 dnia: Września 26, 2009, 22:30:37 »
Siemka
Może mi ktoś podpowiedzieć jaką kartę trzeba posiadać aby kupić u nich jakiś samolot? Mam kartę Visa Elektron w mBanku i coś mi nie chce zaskoczyć.

W czym problem ? proszę o jakieś szczegóły.

« Odpowiedź #7 dnia: Września 26, 2009, 23:12:36 »
Skoro masz konto w mBanku to zamów sobie eKartę. Powinna działać. Poza tym to tylko Visa i MasterCard.

Bubel

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Września 27, 2009, 12:17:44 »
Dziwne.
Bo moja niby można płacić online. tylko nie chce mi zaskoczyć jak się wpisuje dane banku.

[gmod]"Niby" - przecież sam sobie odpowiedziałeś. Spróbuj ewentualnie napisać list do Ery, bo u nich można wszystko. Załatw sobie normalną kartę CC, albo eKartę taką jak polecał Shaitan i przestań zaśmiecać topic. Jeszcze jeden tego typu post i Zaratustra straci cierpliwość. Nikogo w tym temacie nie obchodzi, że nie potrafisz zapłacić kartą, ponieważ dotyczy on samolotów, które warto kupić, a nie obsługi transakcji finansowych przez internet.[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Września 27, 2009, 13:26:42 wysłana przez John Cool »

Bubel

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Września 27, 2009, 13:43:08 »
Dziwne.
Bo moja niby można płacić online. tylko nie chce mi zaskoczyć jak się wpisuje dane banku.

"Niby" - przecież sam sobie odpowiedziałeś. Spróbuj ewentualnie napisać list do Ery, bo u nich można wszystko. Załatw sobie normalną kartę CC, albo eKartę taką jak polecał Shaitan i przestań zaśmiecać topic. Jeszcze jeden tego typu post i Zaratustra straci cierpliwość. Nikogo w tym temacie nie obchodzi, że nie potrafisz zapłacić kartą, ponieważ dotyczy on samolotów, które warto kupić, a nie obsługi transakcji finansowych przez internet.

Zaratustra widzę że jesteś zwykłym dupkiem to tyle. Człowiek pisze że ma problem a wy robicie zwykła nagonkę. Możesz dać mi bana ale dla mnie jesteś zwykłym debilem który pokazuje swoje ego na ogóle.

[gmod]Widzisz, wszystko wynika z tego że jesteś leniwy i nie chce ci się przejrzeć wątków, choćby i w tym dziale. Teraz masz problem i to spory. A jak masz kłopot z płatnością za grę to od tego jest temat - "Pomoc przy zakupie RoF". Tam możesz sobie pisać. Ewentualnie możesz założyć nowy w rodzaju "Płatność za RoF". John Cool[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Września 28, 2009, 09:15:18 wysłana przez John Cool »

« Odpowiedź #10 dnia: Września 27, 2009, 14:04:10 »
Hej, Bubel!

Proponuję wpisać w polu danych banku po prostu  .... mBank
Ja kupowalem samolociki z banku inteligo na kartę visa electron, wpisalem ... Inteligo  i zakup się udał ;)

[gmod]Informacje o sposobach płatności kartą proszę udzielać na PW, albo w dedykowanym wątku - Tako rzecze Zaratustra [/gmod]
« Ostatnia zmiana: Września 27, 2009, 17:07:39 wysłana przez Nietzscheański Nadczłowiek »
Prawdziwy programista wiesza się razem z programem ...

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Września 27, 2009, 17:05:28 »
Proszę skończyć OT. Więcej nie będę się powtarzał. Ten temat dotyczy wartości samolotów, które możemy sobie dokupić. Warto czy nie warto. Nie dotyczy instruowania sprytnych inaczej w jaki sposób posługiwać się kartami w necie.

Tako rzecze Zaratustra

« Odpowiedź #12 dnia: Września 27, 2009, 19:41:04 »
Witam, aby dokonać zakupu internetowego trzeba posiadać kartę wypukłą, czyli numer karty musi być wytłoczony - znacznie podniesiony nad jej powierzchnię. Co do oceny moderatora - zgadzam się, jest  niegrzeczny dla innych, jego dowcipne teksty - śmieszą chyba tylko Jego samego.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #13 dnia: Września 27, 2009, 22:29:32 »
Moderator nie musi być grzeczny, ma być skuteczny. Poza tym na stronie RoF jest na pewno napisane czym płacić i jak płacić. W Google też jest sporo na ten temat. Trzeba tylko chcieć. Poza tym posta mu nie skasował, a mógł.

Natomiast Bubel aka Bubi ma ze wszystkim problemy. Jak nie Sturmowik do bani i nudny, to FC nie działa, albo RoF ma zbyt duże wymagania, a teraz jeszcze kłopot z czytaniem.

W nazwie tematu jest wyraźnie napisane: "co warto kupić?", a nie: "jak się kupuje przez Internet?".

Dlatego jeśli ktoś ma jakieś zastrzeżenia to niech sobie to wyjaśnia via PW na forum z Qrdlem zamiast drążyć niepotrzebnie temat tutaj.

Ps. Żeby nie było... ładnie proszę.
« Ostatnia zmiana: Września 27, 2009, 22:46:34 wysłana przez KosiMazaki »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"