Autor Wątek: Falcon: Wspólne latanie online  (Przeczytany 42386 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mj

• *
Odp: Falcon: Wspólne latanie online
« Odpowiedź #75 dnia: Czerwca 08, 2012, 21:34:12 »
Niestety jednak dzisiaj nie dam rady. Straciłem Win7 z Falconem (awaria RAID0). Myślałem, że wszystko jakoś pójdzie na drugim dysku z XP, ale niestety nie jestem w stanie uruchomić FreeTracka - wywala się po uruchomieniu Falcona. Spróbuję jak najszybciej przywrócić Win7, może na jutro się wyrobię.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #76 dnia: Czerwca 08, 2012, 22:22:53 »
A szkoda. ;)

Było milutko. Kiedy Yano wspomniał, że to jedna z nudniejszych misji z lotniska nieopodal poszedł scramble z 23. Od tyłu zaszły nas 21, a  po chwili z poprzedniego lotniska wystrzeliły 29. Przez chwilkę zrobiło się ciepło.
Ogólnie cel zniszczony i każdy zaliczył kilka maszyn wroga.

Zapraszam na kolejne loty!

« Odpowiedź #77 dnia: Czerwca 08, 2012, 22:34:12 »
Rzeczywiście, zapowiadała się nuda, a było całkiem całkiem.
Dzięki Panowie za lot, jak dla mnie trzeba by taki powtórzyć w 8 osób. Ale i w 3 można się bawić.
Kiedy następny?
I'm a colt in your stable     I'm what Cain was to Abel     mister catch me if you can

« Odpowiedź #78 dnia: Czerwca 08, 2012, 23:00:03 »
Lot całkiem fajny, tylko trochę się stresowałem latając u boku doświadczonych pilotów :) Trochę muszę się podszkolić w terminologii i słownictwie, bo pod tym względem leżę :) Szkoda tylko że musiałem wyjść wcześniej :(

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #79 dnia: Czerwca 09, 2012, 10:36:24 »

« Odpowiedź #80 dnia: Czerwca 09, 2012, 12:07:30 »
Można spróbować dziś. Niestety, po lądowaniu miałem CTD więc brak save z postępów. Dlatego polecieć można z tego samego.

Informacje wywiadowcze:

Wróg jest głęboko w naszych granicach. Za to my jesteśmy w ofensywie. W zasadzie na całej długości frontu wróg dostaje w (_._).
Dlatego też dowództwo postanowiło oderwać nas od zadań taktycznych i przenieść ogień wojny (wraz z promieniowaniem) na teren przeciwnika.
Celem jest zaznaczona pomarańczowym kółkiem elektrownia atomowa.
Nasze lotnictwo się sprawdziło o tyle, że na głębokość około 100 min od linii wojsk, większość SAMów wroga została wyeliminowana. Lecimy tylko kawałek dalej.
Jak widać cel znajduje się na granicy rażenia zestawów SA2. W odległości około 40 mil znajdują się również 2 zestawy SA5. Wróg dysponuje migami 29, bazującymi w Seulu oraz migami 23 i 21 bazującymi naokoło. Prawdopodobieństwo spotkania wroga w powietrzu wywiad ocenił na 45%.

Zapraszam więc na lot wszystkich chętnych. Jak widać misja choć daleka to w miarę bezpieczna.
Tym razem może się uda zrobić save to następne misje będą następne.

Planowany lot godzina 19:00 (możliwe przesunięcie celem dostosowania do chętnych)
Chętni piloci proszeni są o potwierdzenie udziału w tym wątku oraz o zgłoszenie się do Syringe na gg celem uzyskania namiarów na TS.
I'm a colt in your stable     I'm what Cain was to Abel     mister catch me if you can

« Odpowiedź #81 dnia: Czerwca 10, 2012, 00:10:06 »
Dzisiejszy lot w składzie Syringe i ja. Zdecydowaliśmy się na rozpoczęcie nowej kampanii, aby było co latać grupowo. W całym locie zrobiłem 2 zdjęcia.

Powrót do domu:

chwilę po lądowaniu:

Sam lot w składzie 2x f-16/50 miał za zadanie zniszczyć radar w SA2. Lecieliśmy klasyczny SeadStrike. Umiejscowienie celu było jednak bardzo niekorzystne (w samym lewym górnym rogu na mapce w poprzednik poście). Sam cel i dolot do niego znajdowały się w zasięgu sporej ilości SA2/SA3 oraz SA5. Ogólnie wyszło miernie. Po drodze unieszkodliwiliśmy dwie SA2 i jedną SA3, jednak sam cel uniknął zagłady. W trakcie dolotu, aby wywalczyć sobie drogę do celu musieliśmy jeszcze pogonić sporo latających wrogów. W efekcie powróciliśmy cało do domu nie realizując celu, mając ogółem 7 zestrzeleń i 3 zniszczone cele na ziemi.
Wojna dopiero się rozpoczęła.

Chciałbym aby loty online odbywały się co najmniej raz w tygodniu. Jedyna ważna zasada to starać się aby po starcie wylądować bezpiecznie.
Jeżeli ktokolwiek ma ochotę się dołączyć to zapraszam.

« Odpowiedź #82 dnia: Czerwca 13, 2012, 16:57:29 »
W sobotę (16.06.2012) planuję kolejny lot, mniej więcej w okolicy godziny 19
Wszyscy chętni mile widziani.

Offline mj

• *
« Odpowiedź #83 dnia: Czerwca 14, 2012, 01:15:18 »
Wyrobimy się przed meczem?

« Odpowiedź #84 dnia: Czerwca 14, 2012, 07:40:36 »
A to ma być jakiś mecz? Sorka, ale mam euro głęboko w (_._) i w związku z tym nie znam terminów spotkań.
Może być niedziela jakby co. Lot to około 1 -2 godzin.

« Odpowiedź #85 dnia: Czerwca 14, 2012, 09:49:30 »
W Sobotę Polska gra z Czechami o 21:45 :)

« Odpowiedź #86 dnia: Czerwca 15, 2012, 01:15:07 »
W Sobotę Polska gra z Czechami o 21:45 :)
Dyskusje o meczach i ich terminach proponuję prowadzić w odpowiednim wątku w "dyskusji przy barze".
Tu lepiej napisz czy lecisz, czy nie.  :021:
Co do terminów (lotów nie meczów) to sobota może być o 18, wtedy się zdąży. Niedziela mógłbym od 17 jakby co.

« Odpowiedź #87 dnia: Czerwca 17, 2012, 18:51:34 »
Wczoraj niestety nie miałem czasu, ale dzisiaj od 19 mogę latać :)

« Odpowiedź #88 dnia: Czerwca 17, 2012, 20:32:02 »
Przypuszczam, że większość chętnych nie śledzi tego forum nonstop. Ja na pewno nie.
Dlatego prosiłem wcześniej o wpisywanie się chętnych.
Umawianie się na loty z wyprzedzeniem 10 minut raczej nie ma szans na powodzenie. Zaproponuj jakiś "rozsądny" termin  :001:

« Odpowiedź #89 dnia: Czerwca 18, 2012, 11:21:59 »
Niestety, obecnie u mnie z wolnym czasem bywa różnie i często dopiero w ostatniej chwili wiem kiedy go będę miał :( Dlatego nie chce dużo wcześniej obiecywać że będę, żeby później nie odwoływać :) Ale najczęściej od 21 bywam już wolny :)