Witam,
Mam taki dość sprawny sprzęt: Core 2 Duo 3,0 GHz (OC 3,6 GHz), karta Nvidia GeForce 280 GTX (nowe sterowniki oczywiście), 4 GB DDR3 1333 MHz, monitor 1900x1200, LCD 26" 1920x1200.
W grze ustawiłem wszystkie opcje graficzne na maksa.
Przy lotnisku, parę samolotów - wszystko jest ok, piękne widoki, chmurki, słoneczko (a jeśli deszcz, to też bez problemów).
Jednak im bliżej frontu tym gorzej. A już gdy nad frontem zbierze się kilka samolotów, wybuchów, dymu i chmur to mam slideshow.
Schodzę w ustawieniach po trochu w dół, ale nie mam jakiejś drastycznej poprawy.
Dla testów używam akurat jedenej z misii dla pfalza (scenariusz z dogfightem nad frontem). Start, dolot ok; pierwszy balon (na lewo od linii kolejowej, zaraz koło nerkowatego jeziorka przy rzece

) małe przycinanko; przy drugim (jak się poleci na zachód) jest już jakaś kotłowanina w dymie nad frontem i tam mam totalny slideshow.
Ciekaw jestem jak to wygląda u Szanownych Kolegów? Bo jeśli na porównywalnym albo słabszym sprzęcie ktoś nie ma takich problemów, to będzie jasne, że problem leży po mojej stronie.