Głosie z .....Granat w szambie , to mało powiedziane -wylatująca zawartość poleciała wprost na frak Wuja Sama , że już o zapełnionym po brzegi trzymanym w ręku cylindrze nie wspomnę.
Z tymi kilkaset sztukami to trochę przesadziłeś .Praktycznie do modernizacji nadawałyby się jedynie 21BIS , a zostało ich z 72 -strzelam -40 ? Nie chce mi się teraz sprawdzac wykazów .
Ale np . Serbowie i Chorwaci rozważają mozliwośc przezbrojenia swoich AF w chińskie wersje 21.[wykruszające sie BIS-y , brak kasy ]
Po pierwsze latają Chińczycy , Pakistanczycy , Bangladesz , kraje Afryki -samolot w miarę tani , modernizowany do wersji o jakich "Mikojanom " się nie śniło. Nowe wersje , nowe uzbrojenie- tylko no właśnie -dokładnie nie wiadomo jak tam z technologią wykonania , konkretnymi osiagami , no i w Naszej sytuacji musielibysmy mieć ich rzeczywiście kilkaset .
"Jugosławianie " myślą o takiej opcji bo mają nóż na gardle .A tak mieliby samoloty do podtrzymania ciągłości szkolenia i do zabezpieczenia jako takiej OP.
Ale jakby co , to nie ja wrzuciłem ten granat
Odstęp robimy po kropce lub przecinku, a nie przed. +20 dla lepszego zapamiętania (Nie to nie za MiGi).
Kusch