Złamałem strukturę rofa i zrobiłem total extraction

A na serio to poczytałem forum RoF. Tam jest wątek, gdzie pokazano nowe skiny do D.VII. Przy okazji jeden kolega z Rosji dał (malutką czcionką) link do starego ddsa Albatrosa D.V. Musiałem sobie stworzyć foldery Skins/Albatrosd5 w graphics i to tyle

W malowaniach, podobnie jak w FSach, kanał alfa odpowiada za reflection. W tym skinie jest on z defaultu strasznie mocny, stąd taki kijowy kolor tych szachownic. Ale znalazłem to gdzieś o 2 w nocy i tylko sobie nakleiłem je sobie na szbko

Poza tym, malowanie jest ubabrane w lozenge, a przydałby się jakiś czysty PSD, lub taki iłkowy void.
Co się tyczy jeszcze malowań i dodawania ich przez graczy, to twórcy mają na razie z tym problem pod kątem kompatybilności. O ile wszystko będzie działać OK w singlu, to wycieczka na multi w custom malowaniu może być przyczyną kłopotów z wyświetlaniem. Nie wiem, nie testowałem. IMHO, powinno po prostu wyświetlać wtedy defaultowy skin, jak to ma miejsce w ogromnej liczbie simów. Tutaj na razie chyba jeszcze do tego nie doszli

Inna sprawa to rozmiar tekstury. To jest DDS DXT5 2048x2048 ważący ponad 5MB. Słabo widzę przesył danych o skinach podczas lotów online.