Po ukazaniu się templatów do RoF, wznowiłem produkcję malowań. Na początek poszedł Fokker E.V...

...w malowaniu S.Steca z 7.EM

...S. Bastyra, również z 7.EM

...domyślne malowanie Sopwith Doplhina (19.EM posiadała ten tp na wyposażeniu w okresie Bitwy Warszawskiej. Nie wiadomo czy miały szachownice, czy też brytyjskie kokardy)

...malowanie SPAD S.XIII z 7.EM, po 1920 roku...

...malowanie domyślne S.XIII dla Sowietów (ponieważ na razie nie ma S.VII)

oraz domyślne malowanie dla maszyn polskich
Oprócz tego mam gotowe malowanie domyślne dla DFW C.V, Bregueta XIV (w tym dwa historyczne z BR.66/4.EW)
Na razie niczego nie wypuszczam, z prostej przyczyny. Fatman, w oparciu o mapę frontu zachodniego, zaczął budować misje WoP1920. Na warsztat poszedł identyczny fragment frontu, co w wersji z RB3D. Wzięło się to stąd, że jest on dosyć podobny do układu terenowego z Białorusi i frontu na Berezynie.
Samoloty w misjach są od razu wyposażone w quasi-historyczne malowania dla obu stron. W miarę postępów będę też tworzył dodatkowe, historyczne malowania polskie i sowieckie, na ile pozwoli dostępność samolotów i czas. Przydadzą się one później, gdy wyjdzie, mam nadzieję, zestaw narzędzi do RoFa. Scenary i malowania będą w dwóch wersjach: HQ i LQ. Te pierwsze w malowaniach 2048x2048, a druga wersja w 1024x1024, co np. dla samolotów AI jest w zupełności wystarczające, a i serwer powinien być odciążony.
Druga paczka to będą nasze malowania pułkowe na dostępne samoloty.
Pozdrawiam i S!