Autor Wątek: Polskie znaki rozpoznawcze w RoF  (Przeczytany 11878 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Polskie znaki rozpoznawcze w RoF
« Odpowiedź #15 dnia: Października 15, 2009, 13:54:21 »

Ładne:)

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #16 dnia: Października 16, 2009, 04:05:55 »
Podziękował!

Kolejne dwa. Teraz już zostanie mi wykonanie defaultowego malowania polskiego (khaki ze smugami) oraz malowania dla naszego 1.PL
Oba z 15.Eskadry Myśliwskiej, front południowy z wojny polsko-bolszewickiej, lato 1920

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Października 16, 2009, 11:45:44 »
Kapitalne.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #18 dnia: Października 18, 2009, 14:00:52 »
Dzięki za miłe słowo!

Ostatnie historyczne malowanie dla D.VII - o numerze 530/18. Samolot prawdopodobnie przemalowany na kolor khaki, z ukośnymi smugami naniesionymi na płaty i stery wysokości.

Pełna rozdzielczość: http://img40.imageshack.us/img40/3453/200910180334.jpg

http://img40.imageshack.us/img40/2351/2009101803356.jpg

Pozdrawiam!

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Października 18, 2009, 15:51:10 »
Widząc takie malowania od razu nabieram ochoty do odpalenia ROFsa. Tak jak kiedyś pisałem, wolę zwykłe frontowe malowania (a do tego polskie!!!) niż latanie w latadłach sławnych truposzy :-)

pozdrawiam i życzę radości i wytrwałości z tej zacnej pracy,
Zaratustra

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #20 dnia: Października 18, 2009, 23:00:31 »
Dzięki Zaratustra! Ochoty i zapału nie zabraknie mi na pewno. W końcu przez 3,5 roku rzeźbiliśmy WoP na targetware, a wcześniej ten sam tytuł zrobiliśmy na RedBaron3D. W sumie ponad 5 lat modowania :)
Malowania będę wykonywać sukcesywnie - najpierw D.VII, później SPAD S.XIII i Albatros D.Va - czyli defaultowe latadła.

Oprócz tego w przeciągu miesiąca nasz 1.PL postawi własny dedykowany serwer z naszymi misjami. Trochę pomysłów jest - generalnie sporo roboty szturmowej. Prawdopodobnie wykonamy też misje a'la WoP1920 z dostępnymi maszynami. Sowiety dostaną Nieuporty 17 (tylko AI), a my będziemy się rozbijali S.XIII i D.VII ;) Jak tylko wyjdzie SPAD S.VII, to da się go obu stronom. Osobiście nie mogę się doczekać tej maszyny.

Pozdrawiam!

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #21 dnia: Października 21, 2009, 08:19:20 »
1.Pułk Lotniczy, 1. i 2. Eskadra. Malowanie WIP

http://img35.imageshack.us/img35/1048/200910203521.jpg

http://img35.imageshack.us/img35/2290/200910203528.jpg

Jak je dokończę, to się zastanowię jak to udostępnić.
S!

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 11, 2010, 16:47:34 »
Po ukazaniu się templatów do RoF, wznowiłem produkcję malowań. Na początek poszedł Fokker E.V...

...w malowaniu S.Steca z 7.EM

...S. Bastyra, również z 7.EM

...domyślne malowanie Sopwith Doplhina (19.EM posiadała ten tp na wyposażeniu w okresie Bitwy Warszawskiej. Nie wiadomo czy miały szachownice, czy też brytyjskie kokardy)

...malowanie SPAD S.XIII z 7.EM, po 1920 roku...

...malowanie domyślne S.XIII dla Sowietów (ponieważ na razie nie ma S.VII)

oraz domyślne malowanie dla maszyn polskich
Oprócz tego mam gotowe malowanie domyślne dla DFW C.V, Bregueta XIV (w tym dwa historyczne z BR.66/4.EW)

Na razie niczego nie wypuszczam, z prostej przyczyny. Fatman, w oparciu o mapę frontu zachodniego, zaczął budować misje WoP1920. Na warsztat poszedł identyczny fragment frontu, co w wersji z RB3D. Wzięło się to stąd, że jest on dosyć podobny do układu terenowego z Białorusi i frontu na Berezynie.
Samoloty w misjach są od razu wyposażone w quasi-historyczne malowania dla obu stron. W miarę postępów będę też tworzył dodatkowe, historyczne malowania polskie i sowieckie, na ile pozwoli dostępność samolotów i czas. Przydadzą się one później, gdy wyjdzie, mam nadzieję, zestaw narzędzi do RoFa. Scenary i malowania będą w dwóch wersjach: HQ i LQ. Te pierwsze w malowaniach 2048x2048, a druga wersja w 1024x1024, co np. dla samolotów AI jest w zupełności wystarczające, a i serwer powinien być odciążony.

Druga paczka to będą nasze malowania pułkowe na dostępne samoloty.

Pozdrawiam i S!

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 11, 2010, 18:49:58 »
E 8 wygląda cudnie :) ! Crg!
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 11, 2010, 19:59:25 »
Po ukazaniu się templatów do RoF, wznowiłem produkcję malowań. Na początek poszedł Fokker E.V...
Uchyl rąbka tajemnicy - kiedy możemy się spodziewać WOP1920 na RoF, bo na coś takiego, nie ukrywam "ostrzę sobie zęby"? Są szanse? :003:

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 12, 2010, 19:08:12 »
Dzięki Panowie za miłe słowa!

Taka pierwotna wersja RoF, korzystająca z dostępnych obiektów być może by wyszła w przeciągu 1-1,5 m-ca. Wszystko zależy od wolnego czasu Fatmana, który jako jedyny z nas para się tworzeniem scenariuszy. Gdy paczka zostanie wydana, będziecie dysponowali zestawem misji dla multiplayera tak do 10 graczy + AI. Na więcej nie pozwala nam nasz serwer, który ma za procesor słabowity Pentium D. Niestety, RoF ma koszmarne wymagania również w przypadku serwera, jak i łącza.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 12, 2010, 20:27:09 »
A jak z kampania Offline?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 12, 2010, 20:59:14 »
Nie ma za bardzo jak tego zrobić, bo nie ma zwyczajnie narzędzi :) Jeżeli będzie kiedyś tam SDK, to się zrobi i single player (raczej jak w tej treningowej, oparty na historycznych misjach) i jakieś sensowne multi z dedykowanym terenem. Na razie musi wystarczyć coś takiego.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #28 dnia: Października 15, 2010, 10:44:19 »
Wątek dotyczy skinów, więc myślę, że moje pytanie będzie tutaj pasować. Mam problem z wyświetlaniem podglądu wybranego skina w hangarze. Zamiast niego wyświetla mi się czarny prostokąt. Tylko w przypadku defaultowej skórki jest normalnie widoczna fotka samolotu, natomiast dla każdej dociągniętej skórki zamiast zdjęcia samolotu jest "Kononowicz". Same skiny na samolotach wyświetlane są jak najbardziej poprawnie.

« Odpowiedź #29 dnia: Października 15, 2010, 18:40:42 »
Witam!
Czy pobierałeś i instalowałeś skiny z tej stronki?
http://riseofflight.com/en/community/usefulmaterials