Autor Wątek: A stary Ił to był lepszy w...., faceci od RoFsa nie znają sie na....  (Przeczytany 5278 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
Ramm, ten mercedes powinien dawać 180HP przy 1400 obrotów, natomiast 1600 to były maksymalne dopuszczalne obroty silnika.
Piszę teraz z pracy, więc nie mam dostępu do drukowanej instrukcji dołączonej do gry.
A tam (jak mi się wydaje) jest podana w opisie moc przy okreslonych obrotach. Sprawdzę.

W dodatku na forum RoF toczy się dyskusja o samym D.VII i wygląda na to, że do referencji użyli wyniki testów zdobycznego fokkera (czyli ze zużytym motorem, być może po lekkiej kraksie), co wydatnie zaniża parametry.

Ło matko ...:-P
Jak ja sie cieszę, że ruscy nie budowali samolotów na większą skalę w I wś ...
I tak btw - nie nauczyli się nic na błędach Olega ?
Myślałem, ze to opanowali, bo przy każdych danych są przypisy do literatury.
No cóz ... trzeba będzie się dokształcać :-)

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
Odp: A stary Ił to był lepszy w...., faceci od RoFsa nie znają sie na....
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 12, 2009, 17:24:19 »
Sprawdziłem.
Jest 180 HP at 1500 RPM.
Co dalej mnie dziwi -bo w locie poziomym max to 1400.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 14, 2009, 12:01:11 »
Moje wrażenia wskazują, że totalnie nie można nazwać rof-a bublem czy techdemo. Chyba nie grałeś nigdy Qbeesh-u w jakąś betę czy prawdziwe techdemo.
Produkt posiada oczywiste niedociągnięcia ale do sprzedaży moim zdaniem nadaje się. Zapewnia dobrą zabawę. Taka jest specyfika symulatorów, to nie gra napisana, sprzedana odfajczona nie rozwijana i  którą można "przejść" w 10 godzin, to produkt systematycznie rozwijany i z czasem jest coraz bardziej dojrzały po wyjściu z okresu dziecięcego. I tutaj nie dostarczyli nam noworodka, zdecydowanie nie. 

Teraz trochę wad: brak ustawień joya, te skiny...fajnie jak było były online widoczne własne u innych (przecież tak było to popularne eksperymentowanie i piękne wesołe własne malunki godła itp). Jestem trochę rozczarowany modelem zniszczeń, hit'boxy wydają sie czasami duże, czy brak zróżnicowania uszkodzeń tego samego elementu.

Pozytywnie zaskakuje mapa (wykonanie, odwzorowanie terenu, wielkość) to tak odnośnie iłka i chyba nikt o tym nie wspominał.

Wiesz, co mnie najbardziej zaskakuje w tym wszystkim Jos ?
To, ze przecież ekipa neoqb to są głównie ludzie Giennadicha. A oni i ekipa z =FB= ( jeden z graczy widocznych na filmie:
http://www.youtube.com/watch?v=BLvhny6BjwU&feature=related to Viks, zainteresowanym nie trzeba pana przedstawiać ) to byli główni testerzy Olega.
Więc jakim cudem udało im się zepsuć to co w simie Ola było w miarę dobrze opracowane i dograne ?
Czyli multi, obsługa kontrolerów, skiny ...
To mnie zastanawia.

Ramm.

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 14, 2009, 13:01:35 »
Do tego jeszcze trzeba dodać, że ta ekipa stworzyła bardzo dobrą aplikację do stawiania dedyka dla ILa.
 :011: :011: :011:

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 14, 2009, 13:06:41 »
Nawet jak by skopiowali z iłka z wszystkimi jego błędami było by lepiej.

A to fajny filmik, niezła promocja, tacy współcześni asiorzy/celebbryties wypróbowują nowy produkt :) era progamers :)
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 14, 2009, 17:54:08 »
Tutaj proszę wylewać żale jaki to kIłek był ekstra i czego faceci od neqb nie kumają.

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 14, 2009, 18:23:55 »
No i popatrzcie do czego to doszło... Doczekaliśmy sima o którym będziemy pisać "no w Olegtrixie to takich przegięć nie było!" :D

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 14, 2009, 18:27:42 »
Czegoś nie załapałem qrdl ?
Mam piać z zachwytu nad czymś co nie jest do końca dopracowane ?
Zmień nazwę tematu jeśli już koniecznie chcesz miec uwagi graczy w osobnym temacie.
Dziwisz się, ze odnoszą sie do iłka ? A to czemu ?
Jeden i drugi sim zrobiła podobna ekipa. Tylko czemu jedna (od rofa) powiela błedy tej poprzedniej tym bardziej, że wcześniej współpracowała z drugą ?
Wbrew temu co próbujesz sugerowac w temacie  RoF ma więcej wspólnego z iłem niż myslisz.
Obie gry w zasadzie róznią rozpiętości w zakresie prędkości, uzbrojenia i komuniakacji przez radio.
Cała reszta jest ta sama.
A więc gracze porównują i bedą porównywac te dwie gry. Nie zmienisz tego.
Jesli w jakiś sposób Cię to drażni lub irytuje to moze czas napić się piwa, wziąść głęboki oddech i wrzucić na luz.
Albo nie czytać tych tematów. Proste.

Ramm.

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 14, 2009, 18:55:27 »
Może chodzi jedynie o to, że już napisaliście piosenkę pt "Szkoda, że nie jesteś Iłem". Kolejne zwrotki powstają codziennie w ilości sztuk kilku. Chcę, żeby to jednak było wydzielone, szczególnie dla tych, którzy jeszcze tego nie zanabyli.
I na koniec, skoro Ił taki super, to czemu przestaliście w to tłuc np na HLu? Swego czasu jak kilka miesięcy praktycznie kilka razy w tygodniu stawiałem serwer on-line ze starym Iłkiem na HL i nie przypominam sobie szturmu. Tłukliscie w FB a potem i obecnie PF. Gry, które wyznaczyły granice dna w tym jak można spierniczyć w miarę dobry symulator, czyli Iłka pierwszego.
A teraz co? Przypieliście się do gierki, która wyszła mniej niż dwa miesiące temu i co ciekawsze jest nieustannie poprawiana i to nie wedle zasady "be siur, tu łiks". Tak więc ja się pytam, o co chodzi? Chcecie marudzić. Proszę bardzo - jest temat. Jest też już następny w kolejce "Przemodelowane samoloty w RoFsie latają lepiej niż BF/LA w starym Iłku".

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 14, 2009, 19:08:38 »
Temat o RoF budzi wiele kontrowersji. Albo inaczej, za wiele. Mamy juz podobny z listą życzeń. Tam trochę wiecej jest konstruktywnej krytyki niż narzekania.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 14, 2009, 19:40:55 »
Hehe, widzę że Zaratustra z Wielkiego Sceptyka (jak sobie przypomnę posty przed premierą) zmienił się w obrońcę serii.

Ja wam mówię, to samo będzie jak wyjdzie SoW. Jestem pewien że w porównaniu z Iłem po tylu latach rozwoju, a zwłaszcza modowanym Iłem, nowa gra będzie zwłaszcza na początku zwyczajnie uboga. W związku z tym wiele osób tłukących w Iła parę ładnych latek będzie się dziwić jak Olo mógł to sp***** skoro w Iłku działało. :D
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline Josiv

• *
  • Zerstörer
    • http://www.kg200.zary.com.pl
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 14, 2009, 21:39:16 »
Kochany nadpobudliwie aktywny, z przesadnym ego kolego moderatorze, wykorzystałem swoją moc i swoją pierwsza wypowiedź wkleiłem z powrotem do "wrażeń z gry", ponieważ całkowicie tam pasuje i to dopiero później zaczął się _"lekki"_ off.

Co jednak wskazuje że jesteś przesadnie cięty bez powodu na tą kwestię porównywania z iłem, a te porównywanie jest naturalne i nie zabronione i etycznie poprawne.

Iłka przestałem grać bo już mi się znudził, ile można. Oczywiście ale przez to że graliśmy automatycznie potwierdzaliśmy że nie ma nic lepszego, co by gwarantowało również odpowiednią rozrywkę w masowego multiplayeraa z godnie z polską naturą narzekać każdy lubi.

Dodatkowo zaznaczam że ja bronię rofa'a i tym bardziej zaskakujące że mnie też atakujesz za to (może nie doczytałeś moich postów lub bardzo wybiórczo je przejrzałeś), dlatego jak w przyszłości zobaczysz w poście dwa słowa: il2, rof; postępuj mniej impulsywnie.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 14, 2009, 21:44:24 wysłana przez Josiv »
_____ | _____             █▀ ██ ▀█▀      ORLIK
 _\__(o)__/_                   ▼             /
      ./ \.                www.eagles.pl ---
Graf -1973-†2006 ..ó?o........ó?o.ó?oó?o...

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 14, 2009, 22:14:00 »
To może moderatorzy zdecydują czy chcą dyskutować i otworzą temat czy może ten się wyczerpał i pozostanie zamknięty?
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 14, 2009, 23:51:24 »
Może chodzi jedynie o to, że już napisaliście piosenkę pt "Szkoda, że nie jesteś Iłem". Kolejne zwrotki powstają codziennie w ilości sztuk kilku. Chcę, żeby to jednak było wydzielone, szczególnie dla tych, którzy jeszcze tego nie zanabyli.
I na koniec, skoro Ił taki super, to czemu przestaliście w to tłuc np na HLu? Swego czasu jak kilka miesięcy praktycznie kilka razy w tygodniu stawiałem serwer on-line ze starym Iłkiem na HL i nie przypominam sobie szturmu. Tłukliscie w FB a potem i obecnie PF. Gry, które wyznaczyły granice dna w tym jak można spierniczyć w miarę dobry symulator, czyli Iłka pierwszego.
A teraz co? Przypieliście się do gierki, która wyszła mniej niż dwa miesiące temu i co ciekawsze jest nieustannie poprawiana i to nie wedle zasady "be siur, tu łiks". Tak więc ja się pytam, o co chodzi? Chcecie marudzić. Proszę bardzo - jest temat. Jest też już następny w kolejce "Przemodelowane samoloty w RoFsie latają lepiej niż BF/LA w starym Iłku".

Tako rzecze,
Zaratustra

To dlaczego przestałem grać w "starego" to temat na osobną dyskusję w osobnym dziale.
Również do niczego się nie przyp ...m, a tym bardziej do RoF'a.
Punktuję tylko to co mnie drażni, tym bardziej, ze jeżeli uważnie czytasz wszystkie krytyczne uwagi to powinieneś zauwazyć, że :
1. Nikt, ale to nikt nie neguje modelu lotu RoF'a. A to według niemalże wszystkich tutaj jest głowną wadą całej serii FB
2. Raczej wszyscy zadowloleni są z DM'a tego sima, co równiez było "pietą achillesową" FB
3. Mapa i jej szczególy, odwzorowanie terenu też jest lepszej jakości. W FB królują "zielone" połacie niczego.

Ale FB ma swoje zalety.
1. Multiplayer to porażka kompletna w RoF'ie
2. Optymalizacja kodu gry tez pozostawia wiele do życzenia.
3. Jak by nie była beznadzejna kamapania w FB - to i tak jest lepsza niż w RoF'ie.
4. Jak dla mnie obsługa widoków z kabiny za pomocą hat'a to kolejna niedoróba w RoF.
5. Problematyczny, żeby nie powiedzieć drażniący jest sposób "uruchamiania" gry poprzez czasami "niedziałający" serwer.
6. Regulacja kontrolerów - przecież to jest rzecz podstawowa w sime lotniczym.

Ostania rzecz.
Mówisz, ze jedziemy po gierce która wyszła dwa miesiące temu i cały czas jest aktualizowana.
Bardzo dobrze, że jest, bo gdyby sie to odbywało w sposób "olegowy" to nikt by tego nie kupił.
Chciałem zwrócić uwagę szanownemu koledze, że gdyby RoF wyszedł przed iłkiem (nawet tym starym) to on wyznaczałby pewne standardy.
Ale niestety tak nie jest. Nie miej pretensji do ludzi, ze piszą co im się nie podoba w RoF'ie skoro w FB to działało znakomicie.
Ponieważ obie ekipy (twórców obu gier) przez jakiś czas współpracowały razem to dziwię się, że nie dopracowały paru rzeczy.
Mając za odnośnik FB ludzie oczekują od RoF'a czegoś więcej i lepiej zrobionego.
Ale niestety, w paru kwestiach RoF jest krokiem "do tyłu" w stosunku do FB ... co po prostu drażni.

Ramm.
ps. jesli pod "starym" iłem działałby jakiś wirtualny front - na pewno moja przygoda z nim trwała by dłużej.
R.