Autor Wątek: Wyszedł oficjalny patch 4.09  (Przeczytany 18759 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Wyszedł oficjalny patch 4.09
« Odpowiedź #60 dnia: Października 26, 2009, 17:19:59 »
Mistrzowie,...
:icon_rolleyes:
Można.
"Ręcznie" wypakować pliki klas i "resztę", wstawić w odpowiednią strukturę katalogów, dodać wpisy do plików air.ini, weapons_ru*, plane_ru* i gotowe. :001: , mapy podobnie + wpisy do all.ini - są do tego narzędzia  :010:
Na koniec przydałby się plik buttons zawierający Twoje maszyny.
"Doszedłem" do pliku buttons i wolę poczekać na UP1.8, ponieważ nowy 4.09 zawiera inne, niż do tej pory, zabezpieczenia sieciowe, UP zapowiada nowe dźwięki, nie wiadomo jak będzie z CRT=2 itd.
W zapowiedziach UP "wyprzedza" UI w adaptacji nowego pacza do modowanych instalacji. Zapowiada również szybszy czas "ładowania" gry.
Poczekamy, zobaczymy, a JSGME daje gwarancje zachowania wszystkich posiadanych modów.
Leszek

« Odpowiedź #61 dnia: Listopada 11, 2009, 01:41:39 »
Cytat:Jeśli chodzi o 4.09m to podobno UP 1.7 działa.

Wystarczy ściągnąć patcha i wgrać go do katalogu modów

Wgrywamy 4.09m do katalogu -4.09m w IL-2/MODS
Ściągamy http://www.filefactory.com/file/a0h1g98/n/-4_09_FULL_MOD_rar
W folderze MODS tworzymy kolejny folder -4.09mods i wgrywamy do niego tą paczkę

W JSGME powinniśmy mieć do wyboru czystą 4.09 i zmodowaną z dopiskiem mods.
Upewniając się:
Mam standard wersje Il2 1946 4,08m wgrywam do niej ultra packa1,7 po rozpakowaniu programem 7=zip, następnie do folderu mods wgrywam patcha 4,09, tworze tam katalog -4,09 i wgrywam wskazaną paczkę. Potem wszystko powinno działać jak należy?
Pytanko, czy da radę zrobić taki numer z wersją 4,08m na UP 1,8 by 4,09 uruchamiać jako moda?

« Odpowiedź #62 dnia: Stycznia 03, 2010, 13:12:52 »
Po pierwszych godzinach spędzonych z IL 2 1946 (4.09m) zgadzam sie że ta gra powoli umiera. Dzieje sie tak dlatego (moim zdaniem) że gra nie dostarcza pseudo lotniczych wrażeń. Pisze pseudo bo wiadomo że symulatorem z prawdziwego zdarzenia, żadna gra nie będzie. Co z tego że w roli głównej występują samoloty. Cała masa samolotów. ale wszystkie one latają prawie tak samo. Ciągniesz drąga na siebie i cześć. To juz PF 4.04 wymagał od wirtualnego pilota więcej, i miałem cichą nadzieje że tak będzie i tu.

I co nam pozostaje! Trzeba trochę osłodzić sobie Iłka modami ( do czego sie właśnie przymierzam) i czekać na BoB w nadziei że nie będzie to strzelanie z samolotu do samolotu, ale latanie samolotem.

Pozdrawiam wszystkich

« Odpowiedź #63 dnia: Stycznia 03, 2010, 16:35:08 »

Pan_B@

Z tym umieraniem to przesadziłeś , wystarczy sprawdzić frekwencję na HL , mało tego
dzięki modom iłek ma szanse przetrwać jeszcze kilka lat w dobrym zdrowiu.
      Wersja 4.08m to dokładnie to samo co 4.04m ,nie wiem jak dostrzegłeś różnice .

« Odpowiedź #64 dnia: Stycznia 03, 2010, 23:48:02 »
Że "umiera" to nie tylko moja opinia. Zdaje się że ktoś w tym wątku już o tym pisał. Ludzi lata jeszcze sporo to prawda ale chyba dla tego że nic lepszego nie ma, co nie znaczy że il 1946 jest dobry. Wydaje mi się jednak że już tak nie przyciąga i nie ma już takiej renomy jako symulator.

Porównywałem 4.09 do 4.04 i wydaje mi się ze różnice jednak są. Ale nie będę sie przecież kłócił o to bo może to subiektywne odczucie:)

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #65 dnia: Stycznia 04, 2010, 07:31:45 »
Zapytam się krótko : masz coś lepszego zaproponowania ? 
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
« Odpowiedź #66 dnia: Stycznia 04, 2010, 10:36:18 »
Zapytam się krótko : masz coś lepszego zaproponowania ? 
Zapewne ma - MCFS 3.
:004:

Bis zum bitteren Ende.

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #67 dnia: Stycznia 05, 2010, 07:42:20 »
Cała masa samolotów. ale wszystkie one latają prawie tak samo. Ciągniesz drąga na siebie i cześć.

W zasadzie to sobie tak myślę , że wszystkie samoloty latają tak samo. Jakoś tak mają , że są podobne do siebie nie tylko wizualnie ;) ach żebym tak mógł się przelecieć spitkiem albo foczką i sprawdzić jak to się wtedy rzeczywiście latało :) hmm...Pewnie bym wtedy na iłku nie latał.

Zapraszam na serwery WoP. Sprawdzimy ten Twój "drąg na siebie i cześć" ;)

ps. karta dań z ZvsW "świeże mięsko pewne siebie podane z sosem czosnkowym" ... mniam

« Odpowiedź #68 dnia: Stycznia 05, 2010, 11:17:17 »
"świeże mięsko pewne siebie podane z sosem czosnkowym" ... mniam

To zostałem źle zrozumiany bo bynajmniej nie uważam się za (wirtualnego) spec pilota i nie twierdze że latanie w il 1946 to bułka z masłem. Wydaje mi się jednak, że w starym iłku i PF 4.04 trzeba ostrożniej operować dżojstikiem bo samoloty szybciej przeciągają.

« Odpowiedź #69 dnia: Stycznia 05, 2010, 21:14:18 »
 Witam.
To zostałem źle zrozumiany bo bynajmniej nie uważam się za (wirtualnego) spec pilota i nie twierdze że latanie w il 1946 to bułka z masłem. Wydaje mi się jednak, że w starym iłku i PF 4.04 trzeba ostrożniej operować dżojstikiem bo samoloty szybciej przeciągają.
   A może po prostu zmieniła się dość ważna rzecz przez te lata, a mianowicie Twoja "ręka". Stała się bardziej pewna,doświadczona i zyskała niepowtarzalną pamięć ruchową? Jak zaczynałem na pierwszym iłku, to powiem szczerze - wszystkie maszyny mi przeciągały :002:
Potem odkryłem, że joy jest do tego niezbędny i znowu wszystkie maszyny mi przeciągały, a potem dotarło do mnie, że są joye niemalże stworzone do latania na simach i... też mi latadła przeciągały... Po czasie i pojawieniu się PF przeciągnięcia stały się rzadsze, a jak wyszedł 1946 też stwierdziłem, że pierwszy iłek był tródniejszy [trudniejszy] :001:.

pozdr

[gmod]Proszę zwracać uwagę na poprawną pisownię. Razorblade1967[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Stycznia 05, 2010, 21:55:25 wysłana przez Razorblade1967 »

« Odpowiedź #70 dnia: Stycznia 05, 2010, 22:58:17 »
Witam,
1. Moje 3 grosze. "Ił" to volksspiele - jak volkswagen. Dla wszystkich. Nie można oczekiwać, że stanie się zaawansowanym, supernowoczesnym i ultra realistycznym symulatorem dla totalnych ekspertów, którzy od razu z gry przeniosą się na F -16 w realu. Stworzono grę, która może nie oddaję 100 % realizmu zachowania samolotu, ale oddaje 100 % klimatu jaki towarzyszy mani lotniczej. Ja to tak rozumiem.
2. Osobiście: mam słaby komputer, o sprzęcie do symulacji (joy i inne) na razie mogę pomarzyć. Gram sobie na klawiszach, na marnym sprzęcie i to wszystko idzie. Mnie "Ił" przenosi w czasy, gdy siedziałem i sklejałem 100 tyś. "Łosi", "Czapli" i innych. Do tego śmierdzącego kleju, co kleił wszystko i wszędzie, tylko nie tam gdzie trzeba. Do czasów mojego dzieciństwa, jak ojciec przywoził modele z RFN -u i udało mi się w końcu porządnie zbudować "Ciocię Ju". Do An-2, który okropnie śmierdział w środku, ale dźwięk silnika pamiętam do dziś, takie mam skojarzenia z grą. Dawniej jak chciałem usłyszeć silnik w samolocie to sobie generowałem "paszczą", dzisiaj generuje mi to "Ił". Odpalam i mam to prawie "life", bez drożyzny.
3. Niech i sobie umiera. Dla mnie będzie żyła.
4. Każdy "łapie" inne klimaty. Jeden siądzie powie do niczego bo nienaturalne, drugi, że za trudna i brzydka grafika i dźwięk itd. Zależy od człowieka. Dla mnie, przede wszystkim, zostanie symulacją moich szczenięcych lat.
Trochę rzewne ale prawdziwe. :002:
Pozdrawiam
L'ordre règne à Varsovie!

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #71 dnia: Stycznia 06, 2010, 09:03:44 »
Panie Tichy,

nie mógł Pan lepiej tego ująć! Napisane od serca, popieram w 100%. Po prostu, jakbym sam to napisał - ale bez fragmentu o grania na klawiszach :)    Ma Pan u mnie dużego plusa!

Pozdrawiam i życzę szczęścia w Nowym Roku 2010!
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #72 dnia: Stycznia 06, 2010, 12:26:31 »
Przepraszam za mały offtop, który przez chwilę będę kontynuował, ale autentycznie urzekł mnie twój post.

Dokładnie te same uczucia towarzyszą i mnie gdy siadam przed monitorem i odpalam Iłka. Wyłazi ze mnie szczeniak, który te dzieścia lat temu jechał z wypiekami na twarzy do Składnicy Harcerskiej na ul. Roosevelta lub Kilińskiego w Łodzi, bo ojciec dostał cyne od znajomej kierowniczki (to było stanowisko), że coś przyszło i czeka pod ladą, któremu trzęsły się ręce na widok "Czarnych Krzyży nad Polską" wręczanych przez wujasa i który dostał pierwszego orgazmu w wieku około ośmiu lat na widok ukończonego Tu-144. Bo był taki wielki, no i dziób mu się składał. :002:

Do dziś pamiętam mojego pierwszego sklejaka, jeszcze składanego przez ojca.
To był Hawker Tempest Matchboxa. Straszna kicha ale wryte mam w pamięć wszystko. Grubaśne linie podziału blach, fajnego ludka w kabinie :001:, że mogł być ukończony z Napierem lub Centaurusem (sekcja silnikowa nie przyklejona, bo fajnie było móc zamieniać :002:), w barwach RAF-u lub Indyjskich. Pamiętam nawet kolor plastiku poszczególnych sekcji płatowca. 

Może z powodu tych wspomnień a także dlatego, iż odwzorowanie rzeczywistości jest w grze komputerowej niemożliwe właśnie bardziej liczy się dla mnie klimat produkcji (co może być uznane za herezję na takim forum) niż model lotu czy inne kwestie techniczne. 
Nie grałem jeszcze w WoP-a, ale jeżeli ta gra oddaje wrażenie lotu czy atmosferę bitwy powietrznej w większym stopniu niż Iłek to prawdopodobnie nie wrócę do ''symulacji" aż do wydania BoB-a.

Tak na marginesie twój post powinien być natychmiast wklejany na samej górze kolejnego tematu typu: ''Z@#$$%^&y model lotu w Iłku" lub "IL-2: jeszcze symulator czy już strzelanka", gdy następnym razem wywiąże się kłótnia, tak dla ostudzenia gorących głów.

W jednym tylko nie mogę się z Tobą zgodzić. Z tym, że ten klej śmierdział. Dla mnie woń tej magicznej substacji zawartej w lśniącej aluminiowej tubce to jeden z najpiękniejszych zapachów dzieciństawa, podobnie jak zapach spalonej mieszanki paliwowo-olejowej wydobywającej się z odjeżdżającej z CPN-u Syreny lub Trabanta.

Ale to takie moje małe zboczenie. :003:

Wielkie Szacun dla Ciebie za tego posta.

PS. Pewnie to wszystko powinno iść do "Kiedy łyknęliście niebieską pigułkę" ale pisałem to pod wpływem impulsu.

Cholera, robię się na starość sentymentalnym płaczliwym dziadem eeech...

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #73 dnia: Stycznia 06, 2010, 12:34:43 »
Panie Tichy - szalejesz ostatnio pan na forum... i dobrze !
Miło i ciekawie czyta się twoje posty. Tak trzymać.

Doznania (te ze wspomnień i z gry) - takie jak powyżej, kleje farby (ech ten zapach Humbrola - nie to co dziś... )
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Offline janweg

• *
  • Świętoszek
« Odpowiedź #74 dnia: Stycznia 06, 2010, 14:34:48 »
Mr Tichy!

Lepiej bym tego nie napisał.