Nie zgodzę się z Wami że umiera. Umarł dla "starych" , żyje dla "młodych".
I tak, i nie. Z jednej strony pojawiają się tytuły może nie nazbyt "miodne", ale już pokazujące przewagę swoich silników graficznych. Dużo "młodych" taką nową grę kupi. Starzeje się grafika Iłka, a do tego coraz trudniej (a czasami jest to prawie niemożliwe) dostać na przykład starsze wersje gry (FB, AEP, PF). Sam znudziłem się kiedyś poszukiwaniami starego (pierwszego) Sturmovika. Mam demo, i jak dopadnie mnie nostalgia to trochę na nim polatuję. Teraz w sprzedaży jest 1946, a i to nie wszędzie i w niewielkich ilościach. Niestety nasi dystrybutorzy nie kwapią się do reedycji symulatorów, a moim zdaniem to by pomogło, jakby tytuły, które wyżej wymieniłem, można było kupić w reedycjach po 15 zł.
"Starzy" natomiast, czekają na COŚ - i dość trudno będzie ich zadowolić, bo pewnie (podobnie jak ja) czekają na pojawienie się gry z grafiką RoF i grywalnością oraz społecznością na miarę Iłka. Generalnie zgadzam się z Kubą, że regres jest zauważalny, ale też podobnie jak on zastrzegam się, że to moje osobiste wrażenie

.
~S~
Booze