Autor Wątek: Wyszedł oficjalny patch 4.09  (Przeczytany 18832 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Piniol

• JG300
  • *
Odp: Wyszedł oficjalny patch 4.09
« Odpowiedź #75 dnia: Stycznia 06, 2010, 16:40:06 »
Ale avatar masz odpychający.

« Odpowiedź #76 dnia: Stycznia 06, 2010, 23:42:45 »
Heh... Ale się sentymentalnie zrobiło :002:. Nie wiem tylko, czy z tego szaleństwa nie będę częstym gościem w WC. Zresztą dobre skojarzenie sr... myśli. Koledzy mnie chodziło o klej z tych platikowych, niby buteleczkach zawsze dołączony do zestawu. A jaki był stres jak się otwierało - wyschnięty, czy nie !? O tak, dwusuw to jest to, nic bardziej nie pachnie, oprócz nieskatalizowanych spalin z Merlina lub DB. Dla spragnionych dużych wrażeń węchowych polecam okolice Epping (Wielka Brytania). Kosmos. Pinol no cóż, a w Ameryce biją Murzynów. Kwestia gustu.
Powrócę do gier. Obserwuję sobie rozwój komercjalizacji tej branży i dochodzę do wniosku, że jesteśmy w szczytowym zjawisku. Ktoś, po prostu, zwietrzył szmal i się okopuje na pozycjach. Jeszcze kilka lat temu można było w coś pograć. Dzisiaj pełna standaryzacja. Wszystko płaskie i kolorowe. Brak długofalowego myślenia. Słowem: zrób, sprzedaj, zapomnij. Co z tego, że Oleg zrobi z kolegami kolejny symulator (BoB ??), zapewne poleci na famie. Niestety, z małym wyjątkiem - dostosuje go, zapewne, do szerokiej rzeszy i będzie połączeniem NFS z czymś bardzo kolorowym. Cóż, to nie jest narzekanie. Takie czasy. Pozostaje nam czekać na odwrócenie się tej tendencji. Zresztą tak jest zawsze, po fali wznoszącej jest opadająca i odwrotnie. Kolejnych patchy do "Ił-a", chyba już nie będzie, na pewno nie oficjalnych. Pozostaje czekać na kolejne mody, aż i one wygasną i cieszyć się klimatem naszej gry. W końcu jak ktoś lubi czarny kolor to za 20 - 30 lat też go będzie lubił.
Pozdrawiam
L'ordre règne à Varsovie!

Gottar

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: Stycznia 20, 2010, 01:39:02 »
O NIE PANOWIE!
Może i dla starej ekipy Ił się starzeje ale nowych pilotów przybywa.
Gram w iła parę dni i ta gra mnie wciągnęła bez reszty.
Modele zniszczeń, widok spadającego samolotu, ale i rozpaczliwe próby posadzenia postrzelonego samolotu na lądzie to poprostu coś genialnego.
Jutro jadę po joystick bo na klawiaturze ciężko cokolwiek ustrzelić i dołączę do wirtualnych podniebnych walk.
A starzy piloci niech się nie poddają bo "świerze mięsko" nielada nadejdzie i będzie znowu w co postrzelać. Każdy ma inny styl więc znowu wniesieMY (młodzi) coś nowego.
Ta gra wbrew pozorom nie jest wcale taka znana. Ale zaraz sprzedam nowinke o genialnym symulatorze wśród znajomych.
Cierpliwość popłaca
Pozdrawiam

« Odpowiedź #78 dnia: Stycznia 20, 2010, 09:02:47 »
...Ta gra wbrew pozorom nie jest wcale taka znana. ...
Tak piszesz jakbyś miał internet od wczoraj,  :001:
Kliknij w zakładkę UŻYTKOWNICY, kliknij w kolumnę DATA REJESTRACJI i przyjrzyj uważnie datom  :001: Gdzie wtedy byłeś ? :001:
...Ale zaraz sprzedam nowinke o genialnym symulatorze wśród znajomych.
...
... i to jest dobry pomysł, choć wielce spóźniony  :001: .
Leszek

« Odpowiedź #79 dnia: Stycznia 20, 2010, 09:16:58 »
  Gottar ma rację , to jak dlugo ma neta nie ma znaczenia :001: , jak ci znajomy nie powie
albo nie trafisz na pudełko z grą w jakimś empiku , ewentualnie przez przypadek po wpisaniu
hasła w przegladarce w rodzaju "szturmowik" , to można dalej żyć w nieświadomości
istnienia iłka .
  Dotyczy to także ludzi którzy się interesują lotnictwem , o FS to jeszcze kojarzą ale
reszta to nie :001:.
 Gdyby nie to że znalazłem właśnie w empiku FB ( niebieskie pudełko z hurkiem), też
bym błądził nieświadomy  :002:.

RAFAŁ

• Gość
« Odpowiedź #80 dnia: Stycznia 20, 2010, 13:08:13 »
                                              WITAM

Jestem nowym użytkownikiem tego forum ja właśnie też przez "przypadek"  trafiłem na grę IL2 (szkoda że tak późno) jakiś miesiąc temu, od jakiś 2 lat interesuje mnie lotnictwo tzn. od tego czasu zacząłem bardziej czytać/oglądać /przeglądać różne informacje dotyczące lotnictwa, zwłaszcza IIWS. A podczas szukania symulatora lotu o tematyce wojennej, natrafił mi się Sturmovik i tak gram w wersje demo sturmovika na klawie (zbieram kasę na joystick)

Gra jest świetna...

Gottar

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: Stycznia 20, 2010, 18:13:24 »
Internet mam już od dawna ale mówię jak jest tzn jak ja to widzę.
Może i ludzie słyszą albo widzą czasami tytuł szturmovik ale nikomu nie chce sie czegoś sprawdzać dopóki ktoś sam nie pochwali gry. Mówię że nie jest zbyt znany bo mam powód i wiele osób może to potwierdzić.
Do tej pory, odkąd mam komputer NIKT ze znajomych mi nie wspomniał ani razu o szturmoviku (nie wiem, może nie chciało im się?), a natknąłem się na niego całkiem przez przypadek.
PS: Dwóch moich znajomych już się zainteresowało iłem ;]

Gottar

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: Stycznia 21, 2010, 01:12:54 »
Hm mam takie pytanie w związku z tym patchem
Na której wersji stoi więcej serwerów? Na 4.08 czy 4.09? Bo zastanawiam się czy w ogóle ściągać tego patcha

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #83 dnia: Stycznia 21, 2010, 06:12:59 »
Ściągaj.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Gottar

• Gość
« Odpowiedź #84 dnia: Stycznia 21, 2010, 23:36:44 »
Konkretna odpowiedź :D
Dzięki

« Odpowiedź #85 dnia: Stycznia 23, 2010, 13:46:01 »
Ściągnąłem patch 4.09 zainstalowałem na 4.08m i ładuje mi się gra do 60% i sama się wyłącza

Gottar

• Gość
« Odpowiedź #86 dnia: Stycznia 23, 2010, 14:00:47 »
Mi działa wszystko jak należy a zrobiłem tak samo

« Odpowiedź #87 dnia: Stycznia 23, 2010, 14:14:52 »
Mi niestety nie :/ Ma ktoś pomysł jak to naprawić?

« Odpowiedź #88 dnia: Stycznia 23, 2010, 21:25:58 »
Przepraszam za offtop, ale naprawdę potrzebuje szybko rady jak to naprawić.

« Odpowiedź #89 dnia: Stycznia 23, 2010, 21:39:25 »
Patch 4.09 musi byc instalowany na wersje 4.08m niemodowaną. Jeżeli tak zrobiłeś, to prawdopodobnie plik patcha jest uszkodzony albo nie ta wersja (sa wersje eng. i rus.)
Prawdziwy programista wiesza się razem z programem ...